Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 25 Jun 2025 19:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 19 Okt 2015 11:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2013 00:18
Ime: Marko
Opel: Astra G 1.7 DTI & Astra H 1.6 twinport
Garaza: pogledaj
I meni od skoro se odlepila jedna strana te gumice, dobro da znam da nije nista opasno, mada tako sam i mislio.. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015 14:18 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2015 20:25
Ime: Stefan
Opel: Opel Corsa D 1.3, Grande Punto T Jet, exAstra G 1.7 DTI nJoy
Shtex je napisao:

A ne mogu da nadjem nigde u temama, cuje mi se menjac dok vozim. ne umem tacno da objasnim zvuk, ali cuju se zupcanici. Zvuk se manifestuje samo kad auto ubrzava, ne cuje se kad popustim gas, niti se bilo sta cuje kad stojim. E sad mozda ja previse osluskujem....To se u autu gotovo ne cuje sa zatvorenim prozorima. A taj zvuk sam cuo na dosta astru napolju kad prodju pored mene.

Ja sam sumnjao na ulje u menjacu ali on je spolja potpuno cist, nema trunke masnoce, bukvalno se sjaji. Do sada sam presao nesto vise od 3000 km, nema nikakvih problema u voznji ni u saltanju brzina. A ne mogu da nadjem gde se dosipa ulju :(

Niko ovaj zvuk da primeti ?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015 15:27 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2012 22:22
Ime: Dusan
Opel: ex. Astra G 2.0 DTI karavan sad Astra GTC 1.9 CDTI
To sto ti ulje ne curi ne znaci da valja. Posto ti je auto uvezen, ko zna koliko je presao i kada je to ulje (ako je ikada) menjano.

Zameni ti to pa vidi da li ima razlike. Ili ces resiti problem za male pare, ili si makar eliminisao jednu opciju.

Bilo kako bilo nemoj stedeti. Najbolje uzmi Motul. ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2015 17:55 
2nd Gear
Korisnikov avatar

To sam i mislio, ali ne mogu da nadjem gde se dosipa, predpostavljam da je neki cep sa strane pa dolivas dok ne prelije kao na vecini auta.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015 18:00 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2015 11:18
Ime: petarcupovic
Opel: astra 2.0 dti
Ajde da odgovorim ovom mom zemljaku stefanu iz priboja, ja sam inače iz štrbaca.ako imaš čep za ispuštanje ulja mada čisto sumnjam da ima ti ispusti ulje.ako nema onda moraš skinuti deklo donje na menjaču da ispustiš ulje.ako nema čep za sipanje ulja, mada obrati malo pažnju ako ga ima onda je oko desne poluosovine negde,možeš ulje nasuti i preko oduška na menjaču iščupa se odušak mislim da je plastični.ako ne skida kilometražu sa abs-a onda možeš i da odviješ pinjon i tu možes nasuti ulje.treba ti po katalogu 1,8l.ovo ti je kataloški broj ulja po tipu menjača.f13/f23/f35=opel No.93165290,f17=opel No.90540998

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015 20:01 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pozdrav za Strpca. Po ovim oznakama ulje dodje 75w90. A sto su ga zakomplikovali, kontao sam da ima konkretno cep za to.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015 22:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pa jel znaš kakve veze imaju popovi i majstori

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015 17:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2014 13:59
Opel: Astra G Bertone 1.8 16V (Z18XE); Ex: Opel Astra G 1.6 16V
52l

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2015 23:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Kako znas da je dihtung…?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2015 16:37 
3rd Gear

Pridružio se: 02 Sep 2014 12:58
Ime: Srle
Opel: Astra H hečbek 1.7 CDTI (80 ks), Astra G karavan 1.7 CDTI (80 ks)
novaktrajkovic je napisao:
posto sam primetio da mi rashladna tecnost opada , verovatno mi otisao dihtung , pa me zanima koliko bi me to kostalo ,majstor obrada itd , auto je Astra g 1.6 8v

Kakva su ovo pitanja?
Prvo, ne može ovde to niko da ti kaže precizno koliko će da košta, jer se ne zna tačno zašto i gde gubi tečnost i šta treba da se zameni, a to će se znati tek kada se pregleda auto kod majstora. Niko ovde nije vidovit preko foruma da bi znao šta na tvom autu ne valja, šta je popustilo i gde tačno curi.
A drugo, cena kod majstora je relativna stvar. Nije ista cena u mom gradu i u tvom gradu i od servisa do servisa. Sve zavisi kako te majstor proceni da si platežan i koliko je spreman da izdangubi oko tvog auta. Ako ima već dobro naplativ posao pogođen pre tebe, prvo će te lagati za termin, a onda će ti lupiti i nenormalnu cenu.
Na kraju i cena delova koje će eventualno trebati zameniti igra bitnu stavku u celokupnoj ceni popravke. Nije isto ako ti je puklo crevo, bušna posuda, neispravan čep ili stvarno otišao dihtung glave.
A šta ako ti meša vodu i ulje ili ti je pumpa otišla, pa možda mora i neki španer kaiša da se menja ako je otišao. I šta ti sad misliš na kraju koliko može sve to da košta i šta je od svega ovoga u pitanju?
Možda bude neka glupost ili sitnica, a možda se i otvori posao pa nikad kraja popravci.
Ja bih rekao da će biti od 10e do 300e. Jel si sad zadovoljan ovim odgovorom na tvoje neprecizno pitanje?

Stvarno ne razumem ljude koji postavljaju ovakva pitanja preko foruma.
I što je najgore, kada poprave i reše neki problem, retko ko to podeli posle sa nama ovde na forumu, a to je ustvari, najkorisnija svrha postojanja ovog foruma.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 10:14 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2010 08:13
Ime: nikola
Opel: Astra G 1.6
Nabacio juce TC prekidac u moju astru g,ali nista se ne desava.imam dzek ispod pepeljare i tu sam ga ukljucio ali cak mu ni ne svetli nista.imam abs na autu predpostavljam da bi onda trebao da radi TC

Sta jos da pogledam..ili mora u dijagnostici da se resava

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 11:22 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Tesko da ti imas Tc

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 16:32 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

I ja sam na mojoj astri g-sport koja je bila 1.4 16v imao taj plavi konektor za TC ali nije imala TC...a na ovoj sad astri koja je 1.8 imam TC a nemam taj konektor :D
Ja msm da tvoja nema TC ako je 1.6...a i vidi kad das kontakt jel ti svetli lampica za TC pored ABS-a...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 17:49 
4th Gear
Korisnikov avatar

danas sam promenio sijalicu u samom prekidacu i sad svetli a sutra cu da pogledam dal na satu imam sijalicu gde treba da pokazuje tc....a pogledacu i na dijagnostici ako mi pokaze tu funkciju onda mozda i ima!!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 22:01 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
taj džek koji si video ispod ručice je verovatno od automatskog menjača, a ne od tc

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 23:45 
4th Gear
Korisnikov avatar

Nije ispod rucice vec ispod pepeljare i plave je boje

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2015 23:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Nezki ja na bertonci imam 5 konektora ispod pepeljare...i veruj mi da samo za dva sam siguran da su za grejace...ostalo pojma nemam za sta je :) Uglavnom za TC nemam izvedeno sigurno, znam kakav je, plave je boje i imao sam ga na prethodnoj astri samo ne znam zasto kad nije imala TC...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2015 11:42 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
na to sam mislio, ispod ručice sorry, ali svakako teško da je od tc vec moraš da izvučeš iz motornog prostora, ima tutorial

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2015 17:05 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Shtex je napisao:

A ne mogu da nadjem nigde u temama, cuje mi se menjac dok vozim. ne umem tacno da objasnim zvuk, ali cuju se zupcanici. Zvuk se manifestuje samo kad auto ubrzava, ne cuje se kad popustim gas, niti se bilo sta cuje kad stojim. E sad mozda ja previse osluskujem....To se u autu gotovo ne cuje sa zatvorenim prozorima. A taj zvuk sam cuo na dosta astru napolju kad prodju pored mene.

Ja sam sumnjao na ulje u menjacu ali on je spolja potpuno cist, nema trunke masnoce, bukvalno se sjaji. Do sada sam presao nesto vise od 3000 km, nema nikakvih problema u voznji ni u saltanju brzina. A ne mogu da nadjem gde se dosipa ulju :(

Promenio sam ulje u menjacu i stvarn ose oseca razlika, taj zvuk diferencijala se gotovo ne cuje, tj cujem ja jer znam sta slusam. Lakse se i saltaju brzine. Majstor kaze da je u njemu bilo originalno crveno ulje, dosta retko i prljavo od opiljaka, i kaze da je bilo maksimalno jedan litar. SIpao sam neko grcko ulje sto je imao na stanju u sevisu, 740 po litru.
Zanimljivo da auto nema cep za ispustanje, vec smo skidali deklo.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2015 21:23 
1st Gear
Korisnikov avatar

Znači problem rešen zemljace.koji majstor ti je radio to u pb možda ga poznajem ajde malo da ga izreklamiramo.a što se menjača tiče ako nisi imao uja i ako si imao opiljaka malo više ne očekuj da ga baš totalno ne čuješ nego to vozi samo pun gas i bez brige

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2015 23:49 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

djile je napisao:
Znam da ima onih koji ovde vec cekaju odgovor za svoj problem...ali ako neko zna molim za pomoc...

Nije nista alarmantno ali nesto nije kako treba...primetio sam u zadnje vreme da ne prima gas kao pre, konkretno npr zaletim ga prvom brzinom do 4-5k obrtaja i kad presaltam u drugu i zelim da nastavim naglo ubrzanje znace kad primi drugu brzinu ne jurne iste sekunde kao pre da zaslajfuje, nego kao da proguta knedlu pa nastavi...osecaj npr kao da sam pipnuo kocnicu na sekundu pa onda nastavi okej...

Znaci nema seckanja na nizim obrtajima i trokiranja lepo vuce...nego eto tako kad stisnem gas u patos ne reaguje istog sekunda nego kao da ga na trenutak zagusi nesto i onda ubrzava super...

Sta moze da bude da me ne bi drali majstori da rade sve i svasta...? :(
Ja sumnjam na dizne...? Da napomenem ne pali nikakvu gresku, motor z18xe...do sad izmenjani svi filteri, bobina, svecice nove, obe sonde nove gm-ove, ulje, veliki servis, sve sto je moglo da se odradi...jedino dizne nisam dirao...

Ajde drustvo mala pomoc?
Majstor kaze da je sve ok ali kakooo...nerviram se svaki dan oko te gluposti...predlaze mi da pokusa da uzubi ponovo da pomeri za neki zub ali ja msm da nije to do toga...

Jel moze da se desi ovo ako je zapusen filter goriva? Mada menjao sam ga pre 6-7000km...ali mi je dosta puta bio na rezervi pa mozda povukao sljam u filter? Nisam pametan do cega je...

DA NAGLASIM OPET STA ME MUCI :D
Nebitna je brzina, npr moze da bude u drugoj brzini i da ide bukvalno na ler 800-1000rpm i kad stisnem papucicu u patos ona bez ikakvog trzanja povuce od 800 pa do 6500rpm znaci bez jednog seckanja...nema seckanja ili bilo cega...

SAMO KADA MALO OSTRIJE UBRZAVAM I KADA PRESALTAM U NEKU DRUGU BRZINU, NEBITNO DAL IZ NIZE U VECU ILI OBRNUTO, NE REAGUJE ISTOG MOMENTA NA GAS, NEGO KAO DA GA NA SEKUNDU ZAGUSI NESTO, CUJE SE I PO ZVUKU MOTORA, NE KRENE ISTOG MOMENTA DA NASTAVI SA UBRZANJEM NEGO WUUM WUUM WUUM I NASTAVI DA UBRZAVA BEZ PROBLEMA...ZNACI NA SALTANJE PRI MALO OSTRIJOJ VOZNJI...

Ajde drustvo bicu vam zahvalan :D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2015 23:39 
2nd Gear

Pridružio se: 18 Sep 2012 21:37
Ime: Daniel
Opel: vectra 2.0 4x4
Garaza:
Drustvo, astra h 1.7 cdti. Pojavilo se ulje u vodi CRNE boje,nakon dva meseca skinuta glava, odranjena provera (ispitivanje glave), odranjene gumice na caurama i diznama i opet proverena sa novim gumicama. 3-4 puta oprana boca i sistem ali sam primetio da je imalo dosta na crevima i kanalima. nakon jos dva pranja pojavi se tu i tamo neka mrljica na povrsini vode. posle pola godine tj juce primetim da je boca puna neke tamno SIVE masnoce kao grafitna mast. ulje u motoru cisto, fali malo mada turbina troskari ulje. lepo ide nema neke promene u radu.

Dali neko ima predstavu sta je. negde sam video da pominju mali hladnjak ulja. to je onaj sto filter stoji na njemu?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015 00:42 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Svi zaboravili na ovu temu :P
Posto nema nikog da odgovori na prethodni post u toku nedelje idem u servis pa ako mi otklone taj problem javljam sta je zezalo...

Jel moze neko da mi kaze jel moze da se otkace komande klime kada skinem konzolu i kako otkaciti komande klime?

Nasao sam decka da mi izmenja fabricko osvetljenje cd plejera :) Pa kad vec radi to ako moze sskinuo bih komande klime i displej pa da mu odnesem sve da mi odradi :D

Kod mene se skidaju tockici i ima samo jedna sijalica u srednjem tockicu...
Kod bivse astre je bio drugi tip, imao je dve sijalice od pozadi :)
Te komande klime su uzasno zategnute i kratke...kada skinem konzolu bukvalno ne mogu 3 cm da izvucem komande...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015 17:29 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ja sam jos novi sto se tice astre pa za sada samo postavljam pitanja. ne umem bas da odgovorim :D

Sad sam se zavlacio prvi put ispod sedista vozackog , ima onaj sklop za airbag ili sta vec, ali nije povezan. Ima zuta zica sa konektorom raskacena, i crna zica koja ne vodi nigde ali je zaliven vrh. Nemam gresku jastuka ni na dijagnostici ni na tabbli.
Slika

I sta mu je ovo tacno, predpostavljam za telefon, al ne znam kako to radi :)
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2015 22:51 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Mikrofon za handsfree :) Teško da može da se poveže neki moderan telefon, čak i da je ostala elektronika u autu još uvek.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]