Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 19 Jul 2025 14:40

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dizne
PostPoslato: 06 Avg 2008 16:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
A kolko sam ja to para bacio? I sto sam ih bacio?

Vrh

Tema posta: Re: Opel kadett GSi by Shadow
PostPoslato: 06 Avg 2008 16:46 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007 01:37
Ime: Zoran
Opel: Kadett GSi 16v
Pa ako plati farbanje nece imati za tuning :ludilo

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008 17:18 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ma...ukratko....ortak me posalje kod nekog njegovog prijatelja u malom mokrom lugu...kao lik radi extra, a posto su drugari, dobicu prijateljsku cenu...nekih 350e, plus da ja donesem boju i ostali materijal...odemo kod lika, lik mi kaze nedelju-dve, ostavim pare, ostavim boju i ostali materijal (gitove, smirgle, trake....), ostavim auto, i odoh...prodje nedelju dana, reko ajd da obidjem auto...lik uradio haubu, i krila. Ostatak kola netaknut. Radi druga kola, a moja kad stigne. Ajd, ipak mi je spustio cenu. I sacekam ja opet nedelju dana. Na telefon ne mozes da ga navatas, a ici tamo bogu iza tregera kad nemas kola je zeznuto. I tako sam ja odlazio povremeno, a na autu se maltene nista ne radi. Zna astrafan i boolero koje su to muke bile. A meni i ispitni rok poceo, ne mogu da idem da jurim lika koga ne mozes da nadjes kuci preko dana, a ako otmem svoj auto, nemam ni haubu ni krila ni vrata, jer je to sve poskidao sa kola i zakljucao u kucu. A padale i kise, a auto bez haube i vrata kisne...jes da sam povadio enterijer, al....ili zateknem kucice kako spavaju u kadetu...a njega nikako da navatam kuci...ne valja da ga uzmem, ne valja da ga otmem...a nemam vremena da ga jurim, imam da ucim. I tako je auto kod njega bio 3 MESECA. I kad se zavrsio ispitni rok, ja sa mojim drugarom u njegova kola, 100m od njegove kuce, i vrebaj ga kad dodje...i posto mi je puko film, i nisam hteo da se objasnjavam ni sa njim ni sa komsijama, ukrao sam svoj auto. Hteo sam da dovezem svoj auto kuci bez dalje rasprave. A ovo je samo ukratko, da sam pisao sta se sve dogadjalo u medjuvremenu, pisao bih danima, ukljucujuci kako sam ja licno spremao auto za farbanje, pa kako sam ga jurio po kafanama i tudjim kucama gde je jurio maloletnice, kako sam trazio svoj auto jer nije bio kod njega, nego ga davao raznim ljudima....sve to cu lepo da preskocim, jer mi mucno da se toga secam, to je bila nocna mora, i ne zelim da pricam o svemu tome. U svakom slucaju, nikome ja nisam ostao duzan. Dobro, mozda mu jesam ostao duzan batine, al neka, ima tamo par njih kojima kola stoje kod njega godinu dana...nekima koji ga traze sa nozevima, neki sa pistoljima...dal su ga navatali ne znam, vise me ne interesuje, davno ne citam novine i ne pratim TV...al nisam cuo nista o njemu od tad...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008 20:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
Hehe, tako je i Bane išao po njegovu Vektru koliko znam, samo što je njegov majstor popio i partiju batina :)
Meni kod Milana u Surčinu wrh:
- Milane kad će biti auto?
- Paa ajd dođi u Nedelju popodne pošto radim do Petka
- OK
Petak 17h, zvoni telefon
- Aj dolazi po auto, gotov je :)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008 22:43 
Club 1000
Korisnikov avatar

Boli te uvo imas najskuplje ofarban auto na OTS-u

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2008 22:50 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007 14:25
Ime: Nenad
Opel: Vectra B 2.0 16v Karavan
znam mucninu cekanja-mene je jedan nazovi majstor(na preporuku)zavlacio skoro 3 meseca sa ubacivanjem motora-pa ovo pa ono pa ne moze pa moze-na kraju sam samo cekao da ga upali i da ga dokotrljm kuci+posle toga mi drugar mesec dana skidao njegovih ruku rad da bi mogao normalno da namesti
a lik posle zove-ALO NESO JESI TI MENE ZABORAVIO
ja ja njemu_KAKO DA TE ZABORAVIM-DUZAN SAM TI BATINE-posle toga se nije vise nikad javio

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008 00:26 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Pridružio se: 22 Dec 2006 13:12
Ime: Bojan
Opel: Vectra 1.9 CDTI Renault Clio 1.5dCi
Vukašine, podstičeš ljude na agresivnost... :ludilo

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 16:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Mali update:

Uzeo sam,tj, iznajmio garazu. Sa kanalom. Uskoro bi trebalo struju da uvedem. Kadett-a cu voziti jos jedno mesec dana, onda ga uterujem u garazu i krecem polako sa radovima. Cekao sam sve vreme prijatelja jednu garazu da mi oslobodi, al to se oteglo, a potrebni radovi na kadetu se samo gomilaju. Sad imam prostor za radove, imam drugi auto da se sluzim dok radim kadeta, i priliv finansija obezbedjen. Doslo je vreme da se ozbiljno posvetim svojim zeljama kad je kadett u pitanju i da sledeceg leta imam auto kakav zelim.
Imam na raspolaganju jos 2 garaze kad mi bude usfalilo prostora i ponekih alatki.

Slika

Planirani radovi:
Motor:
- 16v glava + obrade
- vece dizne
- multiple throttle bodies
- Megasquirt
- NOS
- Turbo konverzija
- sinter lamela
- sekvencijalno ubrizgavanje plina
Sasija:
- cevasta sasija
- krila, hauba, rubovi, sajtne, branici od kompozitnih materijala (aramidna vlakna/ugljenicna vlakna)
- tvrdi amortizeri, sabijene opruge
- zadnji diskovi
- prednji diffuser, zadnji diffuser, ground effect patos (aramidna vlakna)
- aerodinamicniji retrovizori
- uklanjanje brava sa vrata i gepeka
- izbacivanje rezervoara za benzin i ugradnja drugog
- zatamljenje svih stakala osim soferke
- maglenke
- farbanje ponovo (u crnu opet)
Enterijer:
- custom komandna tabla (ugljenicna vlakna)
- drugi volan
- CarPC
- pojasevi sa vezivanjem u 4 ili 5 tacaka
- izbacivanje zadnjeg sedista, tj, klupe
- dodatni indikatori i prekidaci
- upgrade LCD cajgera
- sredjivanje kadica (zadrzacu postojece, mnogo mi se svidjaju)

:twisted:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 16:55 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ti bas volis tog kadeta :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:02 
5th Gear
Korisnikov avatar

Frenki, navescu ti samo jedan primer...

Kad idem u krevet, pozelim laku noc svom psu i kadetu :)

Pa ti vidi :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:05 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ja sam mislio da sam ja najludji. A jesi stavio na papir da li ti se isplati to caprkanje oko motora i jel ostavljas PLIN

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Imam excell fajl ako je to odgovor na tvoje pitanje :) Slabo koristim papir :)

A ne znam u kom smislu isplati?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:18 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa ono sto si napisao kostace te mnogo para a za te pare mozes ta kupis celu calibru turbo

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:22 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
pa dosta ti toga imas u planu, vidim da hoces svaki deo da prilagodis sebi...neka te kinta i volja posluzi da isfuras sve sto si zamislio :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ali ja ne zelim calibru turbo :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 17:39 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Koji je razlog što ne uzmeš turbo motor pa njega radiš, nego atmosferca pretvaraš u turbo? :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 18:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

opcija A) kupovina C20LET

Ima da rodim mecku dok ga nadjem, kad ga nadjem nece biti ispod recimo 2000e, pa dok uradim modifikacije koje sam hteo ima da puknem jos recimo 2000e, pa da se akam sa carinjenjem, policijom, atestima (u mnozini, jer imam plin i nameravam da ga zadrzim), pa onda kad dodje registracija da dajem 350e, i kad mi crkne neki deo na motoru, da rodim mecku da nadjem taj deo, jer ih teze naci nego motor.

opcija B) Turbo konverzija

Vec imam donji deo motora pripremljen za turbo, a kad odradim modifikacije koje sam hteo, ugradnja turba je vrlo jeftina (oko 200-300e)...nema drkanja sa carinom, policijom i atestima jer ostaje ovaj moj blok, kad je registracija, placam 200e, jer imam 1.8 blok motora, i kad mi nesto crkne, lako cu da nadjem delove.

Ukratko, opcija B je skoro duplo jeftinija od opcije A, i duplo manje drkanja.

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 19:37 
IN MEMORIAM
IN MEMORIAM
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2007 01:39
Ime: Sasa
Opel: Astra F GSI Turbo
Garaza: pogledaj
Svaka cast za sve to al jedno mi nije jasno, vidi se da pakujes auto verovatno za drag no ne vazno, ako vec imas drugi auto za voznju koji ce ti plin u turbu samo mi to objasni...

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 21:06 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007 23:56
Ime: Marko
Opel: Kia
Aj manite se vise te price o plinu.... svako vozi svoja kola i vozi ih na nacin na koji hoce... nekome se svidja onako, nekome ovako...ja ne volim plin, al ne sumnjam da ce mi sledeci auto imati plin... relanost, jbg...

Nego, koliko ce snage razvijati takav motor? Isto kao i let ili manje/vise?

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 21:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
Ako su ti zdrava krila smatraj da imaš kupca :)

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 22:20 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Hm, samo što mi se čini da ta opcija b) nije baš toliko jednostavna...U svakom slučaju, obaveštavaj o daljim radovima... :thumbup: :ots1:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2008 22:57 
Club 1000
Korisnikov avatar

shadow je napisao:
opcija A) kupovina C20LET

Ima da rodim mecku dok ga nadjem, kad ga nadjem nece biti ispod recimo 2000e, pa dok uradim modifikacije koje sam hteo ima da puknem jos recimo 2000e, pa da se akam sa carinjenjem, policijom, atestima (u mnozini, jer imam plin i nameravam da ga zadrzim), pa onda kad dodje registracija da dajem 350e, i kad mi crkne neki deo na motoru, da rodim mecku da nadjem taj deo, jer ih teze naci nego motor.

opcija B) Turbo konverzija

Vec imam donji deo motora pripremljen za turbo, a kad odradim modifikacije koje sam hteo, ugradnja turba je vrlo jeftina (oko 200-300e)...nema drkanja sa carinom, policijom i atestima jer ostaje ovaj moj blok, kad je registracija, placam 200e, jer imam 1.8 blok motora, i kad mi nesto crkne, lako cu da nadjem delove.

Ukratko, opcija B je skoro duplo jeftinija od opcije A, i duplo manje drkanja.
Nisam ni mislio da ti treba turbo calibra da je vozis nego zbog motora . Za 2000e modifikacija ja bih imao 600ks.
Kakvo akanje pominjes - kakav atest ne razumem ja na mom autu nisam radio atest ne vidim zasto bi ga ti radio. Mozes da carinis turbo motor na 1.8 bez problema ako ti to predstavlja problem. Sta to ne moze da se nadje za turbo motor ?
Ali i dalje ne razumem kao 300-400ks i plin :die:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008 00:01 
5th Gear
Korisnikov avatar

@serijski-ubica
auto se ne pakuje za drag. Auto se pakuje da ja uzivam u voznji. Na dragu cu se pojavim cisto rekreativno, da vidim koje vreme ce da pravi i da se oprobam protiv drugih.
Imajuci to u vidu, auto ce se voziti svakodnevno, kao i sad sto se vozi, i plin mi dosta znaci. Em se vozim duplo jeftinije, em imam vecu autonomiju, em imam rezevu ako nesto nije u redu sa benzinskim sistemom (sto mi se desava), em kad utvrdjujem problem, dosta znaci kad mozes da proveris da li je do sistema za benzin ili nije. Ne pravi mi probleme, i sasvim solidno mi ide na plin, sinoc sam se recimo jurio sa hondom civic type R poslednja generacija, ja natovaren putnicima, i bez problema ga uzbrdo uz rakovicu ostavio iza sebe. Strokan je video kako ide po autoputu takodje natovaren. U Vrbasu se takodje videlo kako ide na plin. A plin i turbo takodje lepo saradjuju. A pogotovo u turbu ce mi trebati plin, valjda ti je jasno da potrosnja nece biti mala.
Drugi auto je Fiat, i odlican je auto, ali jednostvano to nije GSi, i on je tu samo kao ispomoc GSi-u. U Fiat-a sedam samo kad moram.

@marcus
nemam pojma :) videcemo kolko ce imati, ali u svakom slucaju bice jaci od fabrickog C20LET. A sa druge strane, necu izvlaciti maksimum, jer taj auto treba da me sluzi svakodnevno, tako da ce biti kompromisa. 250ks (bez NOS) ako bude imao, bicu srecan.

@frenki
Pa stvarno bih voleo da vidim kako ces iz 2L radne zapremine da izvuces 600ks :)
Frenki, ja ako budem menjao motor, moram da radim ponovo atest za plin. A kad se budem pojavio tamo da atestiram plin, kad budu videli sta je ispod haube, ima da mi traze atest za to cudo. A kad budu videli da je to cudo ocarinjeno kao 1.8, pa tek ce onda da nastane cirkus...jel oni tamo u laboratoriji za motore i motorna vozila na masinskom fakultetu nisu sisali vesla...i dosta tesko ih je podmititi...
Sta je tesko naci za turbo motor? Klipove...dizne...komp...ako ti znas gde to moze lako da se nadje, voleo bih da cujem, jer ce mi trebati neke stvari sa LET-a...
A to za plin, necu da raspravljam, plin ostaje :) A nadam se da ces do kraja nedelje i da se sam uveris zasto :)

@vlada13
spolja deluju ok, al ne znam kakvo cu stanje da zateknem kad ih budem skinuo. Drugo, izgleda da nisu original, jer ne pasuju bas kako treba, pa ti ako hoces uzmi, dobijes za dz, samo ces da sacekas, trebaju mi za kalup, a za to mi treba vremena.
Boolero je rezervisao moju glavu, mislim na glavu motora :) Bice tu jos delova, al otom potom. BTW, ako nekome trebaju klipovi, radilica i zamajac od 1.8GSi, neka se javi, ne znam sta cu sa njima, a greota mi da bacim.

Poslednji put menjao shadow dana 17 Sep 2008 00:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008 00:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ime: Vlada
Opel: Vectra C 1.9cdti
ni meni ne ide nikako u glavu sve to s plinom... kao sve budzis stavljas, i na kraju nemas pare za benzin da to vozis :die: samo mi to nije jasno, i ovo sto kaze frenky, ne razumem sto moras ici metodom "zasto lako kad moze komplikovano" makar i da ne uspe... :odrasti: i sam znas koliko si imao problema da sve ovo sredis i muke s razvodnicima....

od oktobra ne radim vise krecem u skolu, tako da cu rado da pratim taj projekat, aj bas da vidim ocete li uspeti za zajebete fabriku s tim motorom...

bice dugacak red konja tih 250

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2008 00:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Imam pare za benzin, zaboga, vozim fiat-a na benzin, al glupo mi da dajem pare za benzin ako ne moram, rekoh, sasvim lepo ide na plin i zadovoljan sam kako se ponasa na plinu. Bolje da pare trosim na bolje stvari, zar ne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]