Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 15 Jun 2025 22:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Insignia 2.0T
PostPoslato: 04 Jun 2024 23:12 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2019 17:45
Ime: Misa Radovic
Opel: Opel Astra H - Z16XER
Nakon vise Astri u razlicitim oblicima....ponovo Opel. Astre G sam kupovao jer sam ih zaista zeleo... Astru J sam kupio i bio ubedjen da se desilo slucajno - kao najbolji izbor u tom trenutku. Sada, kada je kupljena Insignija, definitivno je da na relaciji Opel - ja, postoji nesto vise od puke slucajnosti :).

Obzirom da je Astra J imala "lepu" kilometrazu, da je trebalo menjati oba seta guma, raditi servise, menjati kocnice...supruga i ja resili smo da krenemo u potragu za novim polovnim automobilom, radije nego ulagati u nju.

Supruga je imala samo jedan zahtev - karavan ni pod tackom razno.

Gledali smo, razgovarali....i na kraju se odlucili za Mazdu CX5, 2020-ta godina. Otisli smo u salon, napravili test voznju i nakon par kilometara znao da ne zelim CX5. Automobil je prelep, prelep paket opreme...ali motor...194 ks i smesnih oko 200-njak Nm obrtnog na oko 2t se kod dodavanja gasa i preticanja ponasa kao 1.1 u Yugu. I po performansama i po zvuku. Automobil sa kompletnom servisnom i 30.000 km na satu. Dizela nisam uzimao u obzir jer imaju problema sa podizanjem nivoa ulja kod regeneracije DPF-a.

Ponovo listanje oglasa, Audi/BMW/Nissan...i onda se pre nedelju dana pojavljuje oglas sa par losih slika i skrtim komentarom. Posle konsultacija sa gospodjom suprugom, zovem i zakazujem termin da pogledamo automobil. Vozimo se 250 km do malenog mesta Mitwitz.

Automobil je Opel Insignia, 2018-to godiste. Od prodavca saznajem da je u pitanju automobil njegovog pokojnog oca koji je nedavno preminuo. 40 godina je gospodin Heidelberger Rudolf radio u ovlascenom Opel servisu kao glavni mehanicar. 50 godina je vozio iskljucivo Opele. Imao je i svoju malenu radionicu u kojoj je (pored stalnog posla) privatno odrzavao i servisirao Opel vozila.

Insignia je kupljena nova 2018-te godine i do prodaje presla citavih 13.600 km. Gospodin Heidelberger je imao i jedan primerak Astre J koja je sluzila za odlazak do prodavnice, a Insignia iskljucivo za putovanja do Nürnberg-a. Redovno je servisirana - zamena ulja i filtera, kocionog ulja - bez obzira na malu kilometrazu. Za 13.000 km postoje cak 4 upisa u servisnu knjigu.

Motor je 2.0T, benzin, sa 260 ks i 400 Nm obrtnog momenta, 8-mo stepeni automatski menjac. Od opreme nedostaje - siber, wireless punjac, 360 kamera (jedino zbog cega mi je zao) i senzor mrtvog ugla. Sve ostalo je na spisku.

2 seta felni/guma. Dot guma je 47/2018 a i jedne i druge imaju 5mm sare.

Felne su bulvalno kao nove i odusevljen sam cinjenicom da gospodin Heidelberger sa svojih 81-nu godinu nije napravio ni jednu jedinu najmanju parnicu na felnama.

Zastitna fabricka folija sa ekrana navigacije bas kao i ona sa ukrasnih lajsni na pragovima jos uvek nije skinuta. Automobil se vozi, mirise i ponasa kao apsolutno nov automobil.

I tako...nije premium, nije najbolji ali...izgleda da ja jednostavno volim Opel :)

Slike su uzasnog kvaliteta ali...da ne bude samo puno texta, evo i par fotografija

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Opel Insignia 2.0T
PostPoslato: 05 Jun 2024 09:27 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2018 16:56
Ime: Nikola
Opel: ex Astra H GTC, Astra J 1.6T, Corsa C
Garaza: pogledaj
Au druze, bukvalno si nasao pravi primer price "vozila ga baba, imala kracu nogu" ti si nasao jos bolju, dekica je ocigledno bio ultra pedantan i pratio onu staru, ulje se menja na 15k ili na god dana sta prvo stigne, odlican primerak, sa srecom da te sluzi i da ti srce greje jos jedan opel :D
p.s. za SUV se uopste nisam iznenadio, meni su mazde isto prelepe, ali jednostavno SUV varijante su za ljude koji su digli ruke od voznje, znaci da se lepo preveze od tacke a do tacke b i da se oseca dobro jer eto vozi se u povisenom autu i tu bih zavrsio pricu o SUV-u, stil voznje i uzitak jednostavno nije ni blizu jednoj dobroj limuzini i hachbeck-u koji su vozacki napravljeni, jos jednom da te lepo sluzi opelo :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2024 09:59 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2023 18:31
Ime: Aleksandar
Opel: Astra J Cosmo TURBO
Auto deluje jako lepo, nadamo se i boljim slikama pa da potvrdimo. U zdravlju da te služi :ziveli:

I da ne deliš sudbinu prethodnog vlasnka :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2024 22:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

@Nikola - da, cini se da je dekica zaista voleo automobile. I da je bio stara skola sto se tice odrzavanja :). Zapravo, sve starije "svabe" su pedantne sto se tice automobila. Gotovo uvek su to garazirani automobili, u garazama uvek postoji kolekcija auto kozmetike, svi papiri o autu su u posebnoj fascikli...obicno nedeljom oni to fino sredjuju, lickaju...a ovi od 45 i mladji...ka-ta-strofa. Plus sto su servisi toliko nestrucni, da sve i da zelis da odrzavas auto - nemas gde.

@profa - eh, ta sudbina nas sve ceka nazalost. No, nadam se da cemo do tada svi poziveti jos puno lepih godina :).

Hvala vam na lepim komentarima. Da vreme i obaveze, a naravno i zena, dozvole pa ce biti malo lepsih fotografija.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2024 17:49 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Danas sam imao malo slobodnog vremena i iskoristih priliku da operem i usisam auto te napravim malo (ali bukvalno malo) bolje fotografije :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2024 01:09 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Auto fantastičan, boja prelepa, oprema vrhunska. Nadam se da će odlično da te služi. Zaista si uboo premiju :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2024 22:38 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Hvala momci na lepim recima. Vrv cu zakazati neki pregled za avgust kada dodjem na odmor, cisto kontrola da su sve tecnosti kako treba, menjac...i nadam se naravno lepim i bezbriznim kilometrima :).

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2024 09:13 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Svaka čast!
Odličan primjerak.

Ajmo malo opelaši komentare kakav je ovaj motor? nisam nailazio na oglase za 2.0t

Ja sam se svojevremeno okretao oko ove insignia-e, prelijepa je , super je spakovana, ima gepek ima mjesta... ali na kraju zbog mušica sa diesel motorima i mjenajačem sam odustao (manje više nemam ovdje nekog pouzdanog majstora pa je možda i to razlog). Ali ova tvoja je bukvalno nova, tako da sigurno nećeš imati problema bar prvih 5 godina
Neka je sa srećom
P.S.: sjedišta su vrhunska

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2024 09:28 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
georgemcduke je napisao:
nisam nailazio na oglase za 2.0t

Pa na Balkanu živimo, šta si očekivao :D Mi sa ovih prostora se kunemo u dizele :banghead:

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2024 19:35 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Iskreno, da zivim u Beogradu/Minhenu (npr) ne znam koliko bih razmisljao o kupovini 2.0t benzinskog motora sa 260 ps. Ovo def nije automobil za saobracaj poput onog u navedenim gradovima (guzve, kreni/stani).
Kod mene je situacija ta da zivim u jednom malom gradu (Nojburg na Dunavu) i svaka voznja je zapravo otvoren put. I to je ono gde Insignija pokazuje svoje najbolje strane. Uz to, potrosnja u tim uslovima je sasvim prihvatljiva.
Prednost malog grada je i ta sto su nam trgovine, vrtic, kucni lekar na 100-200m od stana pa retko kada idemo automobilom te zapravo klasicne gradske voznje gotovo da i nema u nasem slucaju. Uz to, svakoga dana putujem na posao sluzbenim automobilom pa vecinu stvari gde mi je automobil potreban zavrsim pri povratku sa posla.
Ono sto mi se jako svidja (kao i kod svakog Opela sa benzinskim motorom koji sam vozio) je sto je veoma tiha. Pri ubrzanju tiha, na leru apsolutno necujna.
Ubrzanje (moj neki licni osecaj) do 180 stize veoma lagano, apsolutno bez ikakvih poteskoca, sa bas linearnim ubrzanjem. Nema tu nekog "udara", ali sve ide lagano i tecno - po mom misljenju, bas kako i treba za jednu "krstaricu". Preko toga nisam isao pa ni ne mogu da dam "sud" o tome.
U sport modu je kao karting, cini mi se da se oseti svaki kamencic preko koga se predje. U auto modu "pliva", a vezano za udobnost dodao bih i da su sedista "tvrdja" u odnosu na ona u Astri J npr - ali isto tako i dosta "sira" pa oni sa sirim guznim delom nemaju problema :D
Ja ni ne prelazim puno kilometara (bar ne za Nemacke standarde) pa je to jos jedan od razloga zasto mi je ovaj motor prihvatljiviji u odnosu na dizel agregat. Uz to - jednostavno volim benzince i drazi su mi :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024 10:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Sep 2020 16:10
Ime: Boris
Opel: Astra J 1.6 CDTI
Prelijepa i odlična Insignia u svakom smislu, bukvalno je kao nova, obezbjedio si se za dosta narednih godina :)
Imao sam priliku u ovlaštenom serivsu sjesti u ovakvu Insigniu, koja je tada bila na prodaju, nova, osjećaj je jako odličan čim se sjedne, ali nažalost nisam imao priliku da je i vozim.

PS: Izvinjavam se za dupli post, greška je bila

Poslednji put menjao Boris_Boki dana 13 Jun 2024 10:22, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024 10:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Sep 2020 16:10
Ime: Boris
Opel: Astra J 1.6 CDTI
Boris_Boki je napisao:
Prelijepa i odlična Insignia u svakom smislu, bukvalno je kao nova, obezbjedio si se za dosta narednih godina :)
Imao sam priliku u ovlaštenom serivsu sjesti u ovakvu Insigniu, koja je tada bila na prodaju, nova, osjećaj je odličan čim se sjedne, ali nažalost nisam imao priliku da je i vozim.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024 17:56 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Slika

Slika

Isti motor automatik vožnja po Bgd-u .

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2024 18:10 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ej Godzo...jesi li se ovo ti ponovio? Ako jesi - cestitke na kupovini :).
Da, daa, trosi kao Ferari :D

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024 15:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Da malo osvezim temu...situacija je da sam postao tata po drugi put...uz to posao i svakodnevne obaveze - bukvalno ni ne stizem da vozim Insigniu :).
Do porodjaja je vozila supruga (uglavnom), od 28.11. presla je bukvalno 20 km.
Juce sam iskoristio malo lepog vremena da je ocistim i proverim pred put za Srb 28.12. i "osposobio" wireless android auto.
Malo sam se posvetio i sluzbenom vozilu iz koga ne izlazim (prosek 300 km svakoga dana) :)
Za 10.01. zakazan pregled kod "cika" Godze...mali servis i provera/pregled. Mislim da cemo morati i levi homokineticki da menjamo, no dijagnostiku ipak prepustam Goranu.
Ono sto je sigurno je da ce Insignia vrlo brzo ici na prodaju. Razlog je sto ce sluzbenog Kangoo-a zameniti (najverovatnije) VW ID.4 i iskreno - nema mi (iz finansijskog ugla) smisla da Insi zadrzim. Dakle, ako neko trazi Insigniju - eto prilike za dogovor :).
Plan je (nakon sto sluzbeno vozilo pristigne i Insi bude prodata) uzeti neko malo gradsko vozilo sa "malim" benzinskim motorom, malo konja, malo kilometara, jeftinim odrzavanjem...

I tako...puno pisanija, a nista pametno :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024 15:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

....

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024 22:37 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Čestitam na prinovi! :ziveli:

Ne verujem da ćeš stavljati merdevine u ID.4 (niti da ćeš njime 300 km dnevno?), je l ima i tu razloga da čestitamo? :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2024 00:00 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Hvala najlepse :). Haha...def ce ici i u ID.4 :). Te merdevine (izmedju ostalog) su i zaradile Insigniju pa...gde ja - tu i one :).
Stvar je u tome da radim u Minhenu, a zivim u Nojburgu na Dunavu. To je u startu 190 km (95 km u jednom smeru) svakoga dana (bar do preseljenja kroz godinu dve - nadam se).
Jedini razlog iz kog zelim (moram) promeniti Kangoo je zato sto ne zelim da placam 590€ svakog meseca za njega :). Nadao sam se da ce ostati "besplatan" nakon unapredjenja (zato je i kupljena Insignia) ali....poresko ima poslednju rec :).
Uz to, za ID.4 (primera radi) su (finansijski) uslovi puuuno povoljniji i...to je to ukratko :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2024 14:17 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ma super je ID.4, samo da imaš gde da puniš na poslu, a još ako je džabe, ihaj :)

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2024 18:28 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Puno mi se vise isplati nego da zadrzim Insigniju.
ID.4 od nekih 56.000€ me kosta 0,25% od te sume.
Firma pokriva punjenje ("gorivo"), odrzavanje (servise), gume, osiguranje.
Uz to, dodatni trosak su mi kilometri, tu mi se racuna samo put posao-kuca (iako automobil moze da se koristi privatno, da njime upravljaju/koriste ga svi clanovi porodice. Kilometri me kostaju 0,03% od 0,025% vrednosti vozila.
Sto to ukupno, na mesecnom nivou dodje oko 470€ (pri cemu se ta suma deli, pa pola placam ja, a pola firma :). Preciznije, oni meni uplate 470€ brutto, a skinu 470€ netto.
A Insi me samo kroz kasko kosta 1.200€ godisnje. Plus gorivo. Plus odrzavanje. Plus vanredni kvarovi. Matematika je sasvim jasna :)

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2024 19:24 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ma sve je tačno, verujem na reč. Dobra je fora što i članovi porodice mogu da voze ID-a. Ja razmišljao da prodam Astru jer jer trebalo da se radi menjač, a imam službeni Golf 7 koji mogu da koristim 0-24, ali... Brendiran auto, GPS, nemam ovlašćenje za ženu, itd. A i ne bih se odrekao Astre za nekog tamo 1.6 dizela bez tempomata. Sredio menjač i teram još par godina, šta košta da košta :)

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2024 22:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2014 19:07
Ime: Vladan
Opel: Astra G 1.6 XE; Astra H 1.6 XER, Astra J 1.4 NET
Miso, cestitam i ovde na prinovi :)

Kangu ti je veoma sredjen cak retko koji sluzbeni auto je tako cist.
Sa srecom u karijeri i da uzivas u sluzbenom autu jer si zaista zasluzio.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025 12:43 
3rd Gear
Korisnikov avatar

E pa drugari, jos jednom druzenju sa jos jednim Opelom blizi se kraj. Danas je porucen VW ID4 i ocekuje se njegova isporuka u narednih par meseci.
Insignia ide oglase i na njeno mesto ce vrv doci neki mali Opel starije generacije - tipa Corsa 1.2 / Astra G koja ce gospodji sluziti za svrckanje po gradu i odlazak do prodavnice kada sam ja na putu.
Ukoliko je eventualno neko zainteresovan za Insigniu, moze me kontaktirati ovde ili na viber/whats app 0163 12 87 970.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2025 00:01 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Insignija od danas u rukama novog vlasnika. Kao neko ko je godinu dana posedovao ovaj automobil, dozvolicu sebi da napisem par reci.
2 x sam se obradovao ovom automobilu - kada sam ga kupio, i danas nakon uspesne prodaje.
Ono cime sam razocaran: udobnost. Za jedan tako veliki automobil, toliko neudobna i tvrda sedista....menjac koji super radi dok sve radite lagano. Cim vam zatreba neka ostrija reakcija - nema je. Brljavi sa brzinama kod naglog dodavanja/pustanja gasa.
Onda nekakva sitna cimanja na promeni iz D u R i obratno.
Ono sto je pozitivno - kolicina prostora. Sport mod voznje u kome imate osecaj da ne postoji krivina koja se ne moze proci sa 200. I to je otprilke to.
Lep automobil sa puno opreme od koje sam najvise koristio el. podizace prozora.
Ostalo sam jednom za godinu dana testirao na ispravnost.
Zapravo, lep automobil sa puno opreme je sve sto se moze reci za Insigniju (sa moje tacke gledista). Tu prica pocinje. I zavrsava se.
Sada sam u potrazi za nekim malim gradskim auticem za suprugu i vrlo verovatno ce biti neki Opel sa malo km....iz 2001-2003 :).

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2025 15:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Odličan komentar:
"Lep automobil sa puno opreme od koje sam najvise koristio el. podizace prozora."

Što je najgore hrpa stvari se ni ne koristi, igraš se prvih dana kada kupiš automobil i to je to...
Naravno za kojekakve senzore (mrtvi ugao, radari i slično) ne mislim da je uopšte glupo, naprotiv je korisno i poželjno.

Meni bi recimo u autu bila baš potreban memorija sjedišta ali pod uslovom da se veže za ključ. Najgore mi je kada refleksno zakoračim u automobil a prije toga gospodja bila u njemu.
Obično zvršim sa iščašenom nogom i nasadjen sa volanom u pleksusu.

iz ugla duge vožnje i autoputa (predjem bar 15k km godišnje na autoputu) adaptivni tempomat, senzor mrtvog ugla i ostale asistencije su super stvar.
Ali najgore je što tek kada voziš neko auto 3-6 mjeseci možeš reći ok je ili nije ok.

E sada to za neudobnost možda je do profila guma. Imam dva tri prijatelja koji voze "obične" insignie i kažu da su preudobne (tipa put do Grčke od 1000+ km).
Pratimo dalje tvoju garažu.
Uzdravlje!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]