Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 17 Jul 2025 18:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Vectra A 1.6i
PostPoslato: 05 Dec 2012 13:21 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2012 14:27
Ime: Uros
Opel: Calibra 8v
Da predstavim i mog opela.
Skoro kupljen 1990 god. 1.6i 75ks (55 kw) oprema GL. Plin sekvent, tocak boca. Motor extra, presao 230k, limarija tu i tamo onako nije losa, trenutno je kod limara. Menjanju se sajte, rubovi se rade, hauba se farba (neko je nesto stavio na nju i ostao je trag) Enterijer dobar, promenjeno nebo, kozice menjaca i rucne, led osvetljenje kabine i gepeka, trece stop svetlo. Slike stizu za vikend kad i auto. U planu je mnogo radova. Takodje su kupljeni i xenoni (bi-xenon h4 6000k), i carbon folija za krov. Nadam se da sam ga dobro predstavio i da sam ispostovao sva pravila garaze. Svaka vrsta komentara je dobrodosla. I da ne zaboravim, boja je 7d metalic bar tako pise u saobracajnoj. Pozdrav. :ots:
Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Opel Vectra A 1.6i
PostPoslato: 05 Dec 2012 15:06 
Dobro dosao,dobre su te vece :ots1:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012 22:40 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Sad sam zavrsio xenone. Extra svetle. Radovi napreduju, sledeci radovi ugradnja maglenki i lepljenje carbon folije (krov) Ne zamerite na slikama stizu sutraa.. I da napomenem da je auto stigo sa farbanja, odlicno uradjen. Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012 01:39 
Club 1000

Pridružio se: 02 Jan 2011 03:37
Ime: Boško
Opel: Astra G kupe 2.0 turbo
Garaza: pogledaj
fino izgleda Vecka. Jesi mozda razmisljao da brave,branike i retrovizore ofarbas u boju auta? Mi smo na nasoj to odradili, mnogo lepo izgleda.. I da, ksenoni su prava stvar na njoj :))

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012 17:40 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pa zasad je prednji branik u boji auta, razmisljao sam o tome. E sad jedino da odem u farbaru da mi naprave boju u spreju pa da sam ofarbam mozda je tako najbolje. Evo slicica. Prezadovoljan sam sa xenonima. :

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

E ispod haube cu definitivno morat da pocnem da sredjujem jer je totalni haos sto se tice estetike. Takodje je i soferka stavljena nova. Sta mislite ? Kakva je ? Pozz :ots1:

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012 18:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2010 12:39
Ime: Vaso
Opel: vectra 1.6i
Bice to dobro, bitno da se radi :ok: . Samo nece da moze da je plin sekvent na taj motor, tu moze venturi sistem elektronac, sa ili bez lambda kontrole. I malo nasteluj ovo prednje krilo, ne ide u liniji sa vratima i prevelik je zazor izmedju haube i krila.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012 20:40 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Meni je receno da je sekvent, to mi nije ni bitno jer se odlicno ponasa i na plinu i na benzinu. To mi nije toliko hitno koliko je zadnji deo ispod plinske boce koji je mjstor "preskocio". Hvala na savetu. Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2012 22:39 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2011 11:17
Ime: Aleksandar
Opel: ASTRA F C18XE
E dobri su ti motori.Lepo ide Vektrica sa njim,a tek sto malo trosi to je posebna prica.
Fina ti je Vectra,samo nastavi sa sredjivanjem.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012 11:14 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Ma motor je extra kao i potrosnja. Nego prednja maska je pocela da se ljusti pa ne bih da je farbam vec da kupim ukrasnu mrezicu, mislim da bi lepo izgledalo.. Sta mislite vi ?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012 20:18 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2012 00:32
Ime: Nenad
Opel: Vectra C 1.8
Svaka cast majstore. :wow Kad sam ti video slike precrko sam ziv od straha. Pomislih ukrade mi covek auto. :) Moja veca je POTPUNO ista. I ja sam sredio kompletnu limariju, bas proslog meseca. :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012 20:45 
2nd Gear
Korisnikov avatar

:ludilo1: hahahahha.. Ne mogu da verujem da su i branici isti.. Stavljao si od drugog modela ? Sta ti pise u saobracajnoj za boju ? Meni je 7d metalic, mozda su i iste. A rekao bih da su isto god (video sam ti garazu) Lepo ti je veca ocuvana. Ja na mojoj imam jos bas dosta posla. Za sad sredjivanje zadnjeg dela ispod plinske boce, ugradnja maglenki, i carbon folija za krov, i eventualno neki cd pleyer.. Tako da, pisem sta god uradim :D Ziveli :ziveli: :ots:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012 22:12 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Branik nisam menjao, tako sam je kupio, a sad sam gledao boju i meni pise 7d metalic :). I isto godiste su. Slike koje sam stavio jesu od mog auta ali su slikane pre nego sto sam je kupio, dakle slikao je stari vlasnik, ja nikako da je slikam pa da okacim moje slike. Ratkapne sam promenio, stavio sam iste kao sto ti imas :ludilo: . Da nam nije registracijskog broja pomesali bi aute totalno.

I ja sam ga sredjivao posle kupovine, promenio/ugradio presvlake, stabilizator, prednji levi lager, svecice, kablove, ugradio trece led stop svetlo, diode u pozicije, daljinsko zakljucavanje, dvostruku sirenu, promenio naprslo stop svetlo, upravo kupio nove sve 4 zimske gume (to me najvise zabolelo), kao sto rekoh uradio kompletnu limariju, stavio instrument tablu sa obrtaljkom iz astre i zamenio sve sijalice sa hladno belim diodama, a kazaljke plavim, kao i sijalice na centralnoj konzoli, nova kozica rucne i menjaca, led diode + smd diode kod retrovizora i u suncobrane, smd diode u gepek na nekoliko pozicija da bude svuda osvetljeno i smd u sve fioke u centralnoj konzoli, piksli, upaljac i ispred suvozaca gore i dole, planiram jos da stavim po neku diodu "u noge" i u sva vrata kod rucice za otvaranje i u dno vrata da kad otvorim vidim u sta gazim (sve diode u kabini svetle diskretno, nista preterano). Isao sam kod mehanicara motor kaze u extra stanju, plin ugradjen prosle godine.

Eto to ti je to, valjda sam sve napisao sta sam uradio i nemam nameru za nekim novim dodacima, bar ne ove godine. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2012 22:15 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Zaboravih, koje si xenone ugradio i koliko te kostalo to zadovoljstvo, posto sam razmisljao o istoj investiciji. I jel svetli to bolje od fabrickih?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012 11:05 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Vala jos samo registracioni br fali :D
Lepo, lepo, ulozio si ti dosta u vecu nego da te pitam taman, kako si ugradio tu instrument tablu sa obrtomerom ? Jel bilo tesko, neka majstorija? Ima li tamo dzek za obrtomer ili kako vec ? Planiram i to takodje samo nigde nmg da je nadjem. Moracu po otpadima to da vidim mora da ima..
I kako da razvalim onu instrument tablu ? Ispala mi kazaljka za gorivo. Koliko sam ja video tamo ima posebna sijalica za kazaljke ? Mogao bih lepo to da sredim, samo da nije fabricko :D Ja sam u kabini stavio led osvetljenje (ono na nebu) i gepek isto led. Takodje imam 3 stop svetlo. I solidne gume :D
A xenone sam platio 3.699 dinara, preko kupinda, i zaista naisao na odlicnog prodavca koji je takodje platio postarinu. Takvi se ljudi danas retko nalaze. Izgled je 3x bolji nego na slikama. Sto se tice vidljivosti
nista mnogo bolja, ali se vidi razlika. Tako da sam zadovoljan s' njima. Ja sam uzeo h4 6000k bi-xenon (duga-kratka). :ots:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012 18:34 
3rd Gear
Korisnikov avatar

instrument tablu mi je zamenio majstor ali sam ga gledao sta radi,a imas i tu negde po forumu, kako se skida tabla. Nije tesko samo ima nekoliko skrivenih srafova ali nije ni to problem. U vezi obrtaljke majstor mi je pominjao da treba neka zica da ima ka bobini valjda ali on rece ajd da probamo pa da vidimo i ono proradi bez ikakvih modifikacija pa bi tako trebalo da bude i kod tebe. Ako ces da menjas tablu onda nemoj da popravljas tu staru, ako hoces mogu da ti posaljem broj od ovog otpada gde sam ja uzeo instrument tablu od astre pa da ti posalju postom,samo vidi da ti nadje sa slicnom kilometrazom. Ja sam ga zvao danas i rekao mi je da nema frke za slanje. U vezi menjanja sijalica u diode na instrument tabli imas vise nacina i to isto imas ovde, a menjanje na centralnoj konzoli i ispred suvozaca imas u mojim postovima how to korak po korak. Samo da znas da ce ti trebati za sve to dosta vremena i zivaca. Ja sam to radio nekoliko dana po nekoliko sati svaki dan posle posla i na pola puta po.pi..deo ali nisam imao kud, morao sam da zavrsim i veruj mi bices zadovoljan na kraju samo budi uporan.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012 20:15 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Posalji br u pp.. Vec sam ubacivao sijalice u sat, prekidace za grejanje. Danas sam uzeo na otpadu druge brizgaljke za staklo od astre 97 god.. duplo prst,i mnogo bolje nego predhodne. A moracu i brisace, pa koje mi ti preporucujes ? Koji su tb ? Oni banana brisu extra mogli bi oni..

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2012 12:48 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Meni su fabricki brisaci, nisam ih menjao, brisu, nisam experimentisao na tu temu.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2012 21:58 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Svejedno su kupljeni obicni danas odlicno brisu :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 22:43 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Da li bi neko mogao da mi nadje negde nove migavce za opel vectru A.. Trazim vec dugo ali bezuspesno.
Jedno pitanje samo. Sta moze da bude kada mi volan kao zakacinje negde na plastici onde ili neki mehanizam u volanu kao da grebe negde ? Mozda nije podmazano nesto.. ? Pozz

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 23:12 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Sta si uradio za instrument tablu? Mozda oni imaju i zmigavce?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 10:33 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Poslao sam poruku ne odg.. Migavce sam nasao. :ots:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 10:47 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Slabo ko od njih odgovara na poruke, najbolje ti je da pozoves, dobices informaciju iz prve ruke, a i odmah.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 10:53 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Cek da vidim sta je sa migavcima preci su mi oni, sve mi voda ulazi onde.. Nego jel imas ti oko migavca neku gumu ?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 13:29 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ne znam ni ja, da pogledam...

Vrh