Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Jul 2025 01:36

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ascona B 1.2
PostPoslato: 07 Feb 2012 16:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Ime: Nikola
Opel: kadet e limo
Garaza: pogledaj
Ma batali fabriku, ovaj auto moze mnogo dobro da izgleda uz sitne promene.
On je pravljen jos 79e i tad je kao fabricki bio savrsen ... sad je doslo vreme da se modernije stvari stavljaju na njega sobizrom da ima izgled da moze da prati modu :D

Kad ga dovedes u fabricko stanje i kad jednog dana pored tebe stane neko sa ascnom sa koznim kadicama, spotrskim volanom, spustenom asconom sa 15" bbs felnama i komplet led osvetljenjem i jos brdo raznih sitnica, smorices se :D :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 16:46 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Upravo to, kao sto ameri uzmu pontiac GTO iz 69. i stave ogromne niklovane felne, jebacki V8 od 400ks, metalik ljubicasta da vuce na crnu, kozne kadice sa pojasevima u 4 tacke, kozu na tapacire i tablu, ozvucenje da ubija, volan 3 kraka duboki, zakucaju u pod, i bombona, modifikacije sa ukusom, a ovi stari opeli su u principu evropski umanjeni americki misicavi automobili

Ovako nesto

Slika Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 16:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

PA NEEEE njega da spominjes .... pa sad cu da placem! :ludilo: :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 16:53 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Opel: Vectra B
Nikola ja postujem to sto zelis da ostane u fabrickom stanju...ali svako ima predloge i svoja misljenja :) naravno i ja glasam za neke felnice...npr. Adamove felne stvarno lepo izgledaju uzivo...ali tvoj auto, tvoja stvar :)
Za ovo sto je Kvcali naveo...treba malo vise para...ali izgleda preeeedobro :)
pozz

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 16:58 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2012 03:54
Opel: Ascona B
Adam92 je napisao:
Ma batali fabriku, ovaj auto moze mnogo dobro da izgleda uz sitne promene.
On je pravljen jos 79e i tad je kao fabricki bio savrsen ... sad je doslo vreme da se modernije stvari stavljaju na njega sobizrom da ima izgled da moze da prati modu :D

Kad ga dovedes u fabricko stanje i kad jednog dana pored tebe stane neko sa ascnom sa koznim kadicama, spotrskim volanom, spustenom asconom sa 15" bbs felnama i komplet led osvetljenjem i jos brdo raznih sitnica, smorices se :D :D :D :D :D

Moj je pravljan jos davne 77e. Ma pazi sve moze al ipak neke stvari ne idu na ovakav auto. Bar za mene! Ovaj auto ima izuzetnu liniju. To stoji al ipak ne mozemo od auta koje ima trideset i neku godinu da napravimo da izgleda kao nova insignia ili neki drugi novi auto? realno.

Vec sam se raspitivao o koznim sedistima iz mante al otom potom videcemo sta ce biti :)

Slazem se sa tobom kad su u pitanju kozna sedista, ali ja nikad necu spustati moju askonicu niti ce na moju ikad doci nijedna felna vece od 13''. To je moje misljenje. prvo sto su joj ove taman a drugo sto sa vecim felnama razjebem ceo auto i to necu da radim. :)

I vidi druze necu se smoriti jer ja u mom autu uzivam onakav kakv je jer sam ja zeleo da tako izgleda :) naravno svako svoj auto prilagodjava svojim zeljama :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:02 
3rd Gear
Korisnikov avatar

kvcali je napisao:
Upravo to, kao sto ameri uzmu pontiac GTO iz 69. i stave ogromne niklovane felne, *j*b V8 od 400ks, metalik ljubicasta da vuce na crnu, kozne kadice sa pojasevima u 4 tacke, kozu na tapacire i tablu, ozvucenje da ubija, volan 3 kraka duboki, zakucaju u pod, i bombona, modifikacije sa ukusom, a ovi stari opeli su u principu evropski umanjeni americki misicavi automobili

Ovako nesto

Slika Slika Slika

Slazem se sa tobom ali cu to da radim ako bog da na asconu sa motorm od 2000 kubika. (naravno ako dodje u moju garazu a trenutno sam u pregovorima)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pazi imas i druge smerove ukusnog tuninga, pazi ovo :love:

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:06 
3rd Gear
Korisnikov avatar

AckoNI je napisao:
Nikola ja postujem to sto zelis da ostane u fabrickom stanju...ali svako ima predloge i svoja misljenja :) naravno i ja glasam za neke felnice...npr. Adamove felne stvarno lepo izgledaju uzivo...ali tvoj auto, tvoja stvar :)
Za ovo sto je Kvcali naveo...treba malo vise para...ali izgleda preeeedobro :)
pozz

Naravno samo diskutujemo. Ali moze to tako dobro da izgleda i sa trinaesticama! jel tako? msm zasto unistavati trap i sve ostalo? naravno svako ima svoje misljenje. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:19 
3rd Gear
Korisnikov avatar

@kvcali

Aleksandre ove mnogo dobro izgledaju.
Naravno da gledam po netu i druge masina kako izgledaju i vatam ono sto mi se svidja :)

evo par slikica koje meni oduzimaju dah

SlikaSlikaSlika

ovo je ekstra samo nzm koje su velicine ove felne al takve kad bih nasao a da su 13" dosle bi u obzir :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:24 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ovo su 15 ili 16, pre bih rekao 16 .. ali je i spusten auto. a da bi dobro izgledao auto sa 13icama, mora da bude porpilicno patosiran i da ima niskoprofilnu gumu :P

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:33 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ja mislim da ne mora al dobro. Da su putevi kod nas kao u Nemackoj nije problem spustiti auto al na nasim putevima ga nebi spustio, znaci nema sanse!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Opel: Vectra B
Ne volim ni ja spustanje auta...jer su nam putevi bas "dobri" :P
A jel si razmisljao o zatamnjivanju stakala? ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:48 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2012 23:08
Ime: bosko
Opel: askona a 1973
nevidim da stize poruka pa pisem jos jednom ,sta kazes na ovo a imam ih ja 13x7j
Slika
za askonu

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:49 
3rd Gear
Korisnikov avatar

E pravo da ti kazem jesam. Al videcemo sta ce biti od toga. Msm ne svidja mi se ovo sto je dozvoljeno a nebih ni da krsim zakon :) Msm kad bi ih zatamnjivao onda bi ih stvarno zatamnio nebi voleo nesto malo da ih zatamnim da se skoro i ne primecuje da su zatamljena :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Sa zatamnjivanjem stakala odstupas od fabrike, pogotovo ako hoces nesto tanije :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

ascona75 je napisao:
nevidim da stize poruka pa pisem jos jednom ,sta kazes na ovo a imam ih ja 13x7j
Slika
za askonu

cekaj jesu to BBS? i iste kao one sa one askone sto sam je okacio?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:56 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Adam92 je napisao:
Sa zatamnjivanjem stakala odstupas od fabrike, pogotovo ako hoces nesto tanije :)

Ja nijednog trenutka nisam rekao da sve mora da ostane FABRICKI al neke stvari to jest vecina mora. (po mom ukusu) Naravno svako ima svoje misljenje! :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 17:56 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

ne ovo su Compomotiv trodelne i vrlo su retke na nasim prostorima

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 18:02 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Felne su Magnezijuske nije aluminijum i dosta su lakse a u to vreme skoro su svi tih 70god.pravili isti fazon mrezastih felni uz malu razliku u dezenu pa se tesko razlikuju firme koje su ih pravile,inace ovo jako lepo stoji na askoni.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 18:07 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Jeste lepa al treba dosta da se sredjuju! Da li bi na njima mogao da se nikluje deo kao na onima BBS felnama?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 18:07 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010 19:02
Ime: David
Opel: Vectra B Zender, Kadett C broj 2
Jedan od automobila koji sa 13 izgleda jaaako mocno. Ali tu ide nisko profilna guma, mali ET, makar 7J i patos... Ove slike sam nasao, ali one ne mogu ni priblizno da docaraju kako auto mocno izgleda uzivo. ;) Odneo je titulu za najlepsi auto na Godisnjem madjarskom skupu u maju prosle godine na Hungaroringu. Znam da nije Ascona ali je auto sa 13-kama za koje si toliko zapeo. A i ako stavis 14 neces unistiti trap. Ja vozim 17(koje su fabricke) pa mu nije nista. Znamd a je Vectra i novija i sve ali opet. Sa 14 neces unistiti trap a mnogo znaci vizuelno...

Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 18:16 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ti kazes da su na tvom autu fabricke 17 i da tako vozis? to je normalno stavi na tvoj auto 21 pa ces da vidis sta ce da ti ostane od trapa.
Moje misljenje je da to ne valja i niko ne moze da me ubedi u suprotno.

Kad je u pitanju moja askona da njoj odgovaraju 15 ili 16 fabrika bi to tako propisala al ocigledno nije tako da ne stavljam vece fene ni za zivu glavu.

ove felne mnogo dobro izgledaju!

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 20:38 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

U felne nemora da se mnogo ulaze potrebno je da se ispeskare i da ispoliras rub a srce ofarbas recimo u boju karoserije,e sad kao sto kaze prijatelj sa foruma da su Ats-ke mnogo dobre razlika je u tome sto je ona jednodelna a ove kod mene su trodelne i magnezijumke citajte tekst ljudi i mnogo su skuplje i redje, ako vec hoces da stavljas nesto onda stavi sto retko ko ima bar ja to volim,zamisli kad bi svi terali ats smorili bi se ljudi koji dodju na skup,mene je licno Ats felna smorila i ja sam ih sve rasprodao sto sam imao ostale su mi jos dve od 7j et3 pa ako ih neko hoce kupiti rado bi ih prodao.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 21:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
A sta ce da ostane od trapa? Aj da cujem nesto pametno. Stavi ti napred 215/55 R13 gumu pa vozi auto jedno godinu dana, pa nam reci kakav ti je trap, a pazi vozio si 13''-ke, mada ne moras ni to, vozi sa neizbalnsiranim gumama fabricku dimenziju nekih 10-ak hiljada km pa reci kako sluzi trap. U prici o unistavanju trapa sa vecom felnom ima istine, ali to vazi samo u sledecem slucaju, ako se montira mnogo siroka, a niskoprofilna guma i ako je felna znatno teza. Ako se pridrzavas normalnih pravila za zamenu tockova, nece biti problema, zanci drugi tockovi koje fabrika nije predvidela se mogu montirati ako razlika u njihovoj dimenziji ne prelazi +/- 3% (misli se na razliku u visini tocka). Drugi parametri na koje treba obratiti paznju samo i specijalno zbog nasih puteva su: sirina gazista gume, ne bi trebala previse da odstupa od originalne i profil gume ne bi trebalo da bude previse mali, jer ako je mali profil guma ne uspeva da amortizuje neravnine na putu i to ostecuje trap, amortizere, viljuske itd. E sad drugi je problem sto vecina kod nas radi estetike zrtvuje trap, ali im auto izgleda mnogo lepse sa niskoprofilnom gumom, mada i to nije prevelik problem ako taj vozac ima zivce da stalno vozi lagano i veoma oprezno.
Gledaj ovako ja podrzavam da se neki oldtimer drzi u originalnom stanju pogotovo ako je vredan auto kao oldtimer. Naravno taj auto kao oldtimer moze imati vrednost samo ako nije cukan, prva ali odlicna farba, nista menjano i malo je presao, enterijer kao iz fabrike, e to je onda vredan oldtimer, dosta vredan a ekstremno je redak takav auto. Mada budimo realni sto se ascone b tice uopste i nije cenjena auto kao oldtimer i nije neka egzotika, cak ni kadett c(koga ja imam) nije nesto narucito popularan kao oldtimer, mada je malo cenjeniji od ascone b, kadett b je vec druga prica naravno manta a, kao i ascona a. Opet lepo je da ti ako mozes sacuvas taj auto u takvom stanju pa ce mozda(mada sam ubedjen da nece ni onda) za 10-ak godina biti vredan kao oldtimer. Iako ovi auti nisu cenjeni kao oldtimeri, znaju da budu izuzetno vredni kao restomod vozila. Moj predlog je da ipak malo izmenis neke sitnice, ucinis auto boljim nego sto je sada, ali da svaku promenu mozes vratiti vrlo lako u fabricko stanje. Znaci slobodno zameni tablu, ali originalnu sacuvaj, stavi alu felne ali originalne celicne sredi i cuvaj, stavi sportski volan(ako zelis) ali cuvaj taj, zameni sedista radi udobnosti ali stara cuvaj.
Ove felne sto se tebi svidjaju mi lice na BBS RS i naravno da imaju u dimenziji 13'', samo im je cena malo veca, kostaju samo dve vrednosti cele tvoje ascone. Ove felne sto ti ascona75 nudi su odlicna prilika, samo da se lepo kulturica srede, istina je da su ekstremno retke, a jos magnezijumske i visedelne, dosta su skupe. Iz tog perioda su i u odnosu na one bbs su jeftine, a u odnosu na ATS classic su skupe. Ipak sa njima bi ti auto bio unikatan na nasim prostorima i same felne bi istakle njegovu posebnost. Opet izbor je na tebi. ATS classic iako su najcesce, mogu razlicito da se srede, pa samim tim ne moraju da budu dosadne, vec mogu biti originalne.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012 21:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ako se na ovim ispolira rub i srce ofarba u boju auta nece ni malo lose da izgledaju

viewtopic.php?f=25&t=17913

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]