Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 25 Jun 2025 15:05

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 873 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: STVARNO NEVEROVATAN ZOBS
PostPoslato: 21 Jan 2014 17:45 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
Garaza: pogledaj
sta li ce sve da izmisle :krsti:

pa oni otvoreno zajebavaju narod :palica:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014 17:57 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
sto? pa vrlo je jednostavno.
trebaju ti xenoni, fabricki farovi za xenone, fabricka nivelacija ( sa oba senzora) i prskalice.
Ljudi vrlo jednostavno napisali.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014 18:11 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013 17:53
Ime: Mihajlo
Opel: Zafira Elegance 1.8 16v 125ks
Znaci ujedno i sociva jer tako?Ok to sam trazio.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014 18:18 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Da.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014 00:10 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Samo bahato, samo bezobrazno

http://www.subotica.com/vesti/bahati-vo ... 18494.html

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014 02:34 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Maj 2012 19:26
Ime: Marko
Opel: Bertonka 1.8, Kadett 1.3
Svako ko ne podrzava neka pocepa dozvolu... stoji da su mnogi plavci korumpirani ali lepo dodju ti korumpirani kad se ne veze pojas ili prica telefonom, a posle se pljuju... ;) Jos rigoroznije kazne nama trebaju...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014 11:12 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Za xenon jasno pise ako je u dugim svetlima nivelacija moze biti i automatska i rucna (rucna je ona sto vecina smatra automatskom :D)

A ako je xenon u kratkim svetlima onda iskljucivo automatska.

Mislim da vozace koji lepo nasteluju xenon, i kojima vire pola metra prskalice iz branika nece gnjaviti.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014 16:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/4456 ... -na-crveno

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 09:26 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2014 21:03
Ime: Milan
Opel: Nadam se Omega B
Pozdrav svima! Skoro sam polagao vozacki ispit ali posto sam ucio iz neke malo starije knjige,a zakon se menja mnogo cesto,voleo bih da mi neko napise sta je po vazecem pravilniku obavezna oprema u autu... Unapred hvala! Sve najbolje!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 09:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Citiraj:
. OPREMA VOZILA
Član 105.

Rezervni točak mora postojati u motornim i priključnim vozilima, osim u mopedima, motociklima, motornim vozilima na tri točka, lakim četvorociklima, četvorociklima, traktorima, traktorskim prikolicama, radnim mašinama, motokultivatorima, prikolicama sa jednostrukom osovinom i jednoosovinskim prikolicama, autobusima za gradski i prigradski saobraćaj, trolejbusima za gradski saobraćaj, turističkom vozu i vozilima namenjenim za komunalne usluge (za pranje i čišćenje ulica, odvoz smeća i fekalija i sl.), tako da ga vozač može, po potrebi, koristiti.
Pneumatik na rezervnom točku mora biti istih dimenzija i nosivosti kao pneumatici koji se koriste na vozilu ili biti homologovan kao privremeni rezervni točak prema jednoobraznim tehničkim uslovima.
Rezervni točak ne moraju da imaju motorna i priključna vozila ako su pneumatici ili naplaci opremljeni nekim sigurnosnim sistemom za sigurnu vožnju s izduvanim pneumatikom ili ako vozilo poseduje odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje izduvanog pneumatika (npr. sprej, pena u boci pod pritiskom, komplet za brzu popravku pneumatika i sl.).

Član 106.

Prenosni aparat za gašenje početnih požara, sa važećim dokazom o ispravnosti u skladu sa preporukom proizvođača, mora postojati i biti postavljen na dostupnom mestu, tako da se u slučaju požara može upotrebiti u motornim vozilima, osim u vozilima vrste L i u vozilima vrste M1 kojima se ne vrši javni prevoz putnika u saobraćaju na putevima.
Aparat za gašenje požara mora gasiti požare klasa A, B i C i elektro instalacija pod naponom.
Sredstvo za gašenje je suvi prah ili ekvivalentna količina drugog pogodnog sredstva za gašenje, u skladu sa preporukom proizvođača tog sredstva.
Na deklaraciji aparata za gašenje početnih požara mora biti naveden podatak o ekvivalentnoj količinu suvog praha koju zamenjuje sredstvo za gašenje koje se nalazi u aparatu.
U vozilima vrste M1 kojima se vrši javni prevoz putnika mora se nalaziti najmanje jedan aparat sa sredstvom za gašenje u ekvivalentnoj količini 1 kg suvog praha.
U vozilima vrste M2, M3, N1, N2, N3 i K5 mora se nalaziti najmanje jedan aparat sa sredstvom za gašenje u ekvivalentnoj količini 2 kg suvog praha.
U priključnim vozilima za javni prevoz putnika, mora se nalaziti najmanje jedan aparat sa sredstvom za gašenje u ekvivalentnoj količini 3 kg suvog praha.

Član 107.

Sigurnosni trougao, koji odgovara jednoobraznim tehničkim uslovima, mora postojati u motornim vozilima, osim u vozilima vrste L i K , tako da ga vozač može po potrebi koristiti.
Po dva sigurnosna trougla iz stava 1. ovog člana moraju postojati u:
1) teretnom vozilu i autobusu kada vuku priključno vozilo;
2) motornom vozilu koje se nalazi na začelju kolone kada se motorna vozila kreću u organizovanoj koloni.

Član 108.

Oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "A") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), mora postojati tako da se može po potrebi koristiti u motornim vozilima vrsta L osim u vozilima vrste L1, L2 i L6.
U motornim vozilima vrsta M, N, T, C i K5 mora postojati oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "B") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), tako da se može po potrebi koristiti. U vozilima vrsta M2 i M3 koja imaju više od 22 mesta za sedenje mora se nalaziti dve kutije prve pomoći veličine "B".
Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.

Član 109.

Dva klinasta podmetača moraju postojati, na vidnom mestu, u motornim i priključnim vozilima, čija najveća dozvoljena masa prelazi 5 t tako da ih vozač može, po potrebi, koristiti.

Član 110.

Čekić za razbijanje stakla, na pomoćnim otvorima za izlaz putnika u autobusima i trolejbusima prema članu 94. stav 4. ovog pravilnika mora postojati, na vidnom mestu u neposrednoj blizini otvora za izlaz u slučaju opasnosti, tako da se u slučaju opasnosti može upotrebiti.

Član 111.

Svetloodbojni prsluk mora odgovarati standardu SRPS EN 471:2010 ("Službeni glasnik RS", broj 3/11).

Član 112.

Uže ili poluga za vuču vozila, koji mora omogućavati vuču vozila na rastojanju od 3 m do 5 m kada se koristi uže, odnosno do 3 m kada se koristi poluga, mora postojati, na dostupnom mestu, u putničkim automobilima proizvedenim, odnosno prvi put registrovanim nakon 1. januara 1984. godine.
Ostala motorna i priključna vozila ne moraju imati polugu za vuču. Ukoliko vozilo poseduje polugu za vuču ona mora biti ispitana.

Član 113.

Zimska oprema motornih vozila, osim za vozila vrsta L, K, T i C, u smislu ovog pravilnika, podrazumeva:
1) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila vrste M1 i N1;
2) lance odnosno druge uređaje za povećanje trakcije na najmanje dva pogonska točka;
3) za vozila vrsta M2, M3, N2 i N3 obavezni deo zimske opreme je i lopata, osim za vozila koja učestvuju u javnom gradskom prevozu.
Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.
Na vozilima se ne smeju postavljati pneumatici sa klinovima.
U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Van navedenog perioda vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
Izuzetno od stava 4. ovog člana, u naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
Oprema iz stava 1. tačka 2) ovog člana može se postaviti na točkove na delu puta koji nije označen znakom "lanci za sneg" samo kad je kolovoz prekriven snegom.
Odredbe ovog člana ne odnose se na vojna vozila.

Član 114.

Zaštitne kacige i njihovi viziri za vozače i putnike vozila vrste L, moraju biti homologovani prema jednoobraznim tehničkim uslovima.
Zaštitna kaciga ne sme se koristiti nakon što je izgubila svoju zaštitnu funkciju ukoliko ima vidljiva oštećenja.

Član 115.

Oprema za čišćenje gusenica vozila koja se koriste u poljoprivredi i šumarstvu mora postojati, u motornim vozilima vrsta C.
Oprema za čišćenje točkova može biti lopata, motika, trnokop ili slična alatka kojom se točkovi mogu uspešno očistiti od nakupljene zemlje pre stupanja na put sa čvrstom podlogom.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 09:49 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2014 21:03
Opel: Nadam se Omega B
Hvala druze! Ako sam dobro razumeo u autu moram uvek da imam sledeece:
1)trougao;
2)komplet prve pomoci;
3)uze za vucu;
4)rezervni tocak
5)svetloodbojni prsluk; (da li je dovoljno samo jedan,ili....).
Sta je sa osiguracima i sijalicama,i to je pisalo u knjizi iz koje sam ucio..?

Neka neko dopise ako sam nesto zaboravio... :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 12:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
Dizalica,kljuc,tocak,( ili oprema za krpljenje gume ili ona pena sto se sipa u gumu) trokut sa postoljem, prva pomoc po standardu, atestirano uze za vucu ( ne moze bilo koje nego tamo sa nekom oznakom) i prsluk isto tamo sa nekom oznakom.e sad 90% nas ima obicno uze,prsluk prvi s reda, a prva pomoc je uglavnom regluarna.sijalice cini mi se da su po novom zobsu izbacene iz obavezne opreme al nisam 100% siguran.a taksi vozila koja voze na TNG moraju da imaju PP aparat

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 12:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Trougao isto ima fora da mora da postoji i ona reflektujuca tkanina na njemu, nije dovoljno da budu tri plasticna reflektujuca kraka... A za uze nisam znao da postoji atestirano za tako nesto...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2014 17:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
svi taksisti moraju da imaju protivpozarni aparat, nema to nikakve veze sa plinom...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014 22:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
Koja je procedura kada te uslikaju onako iz civilnog auta radarom, da li se ide na sud ili samo stigne kazna na kucnu adresu?

Uslikase me danas tako bez zaustavljanja, zurio sam jako i vozio dosta preko ogranicenja u naseljenom mestu :banghead:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014 22:59 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2009 22:41
Ime: Nemanja
Opel: Ex Astra Bertone 2.0T, now Zafira OPC
Isto kao i mene.... donesu ti na kucnu adresu pa se javis se u sup dobijes neki papir pa cekas poziv sudije za prekrsaje

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014 23:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Ime: Nikola
Opel: Corsa A 1.3GT
Tako je. Onda čekaš da prodje 2 godine od dana prekršaja, i eto zastarevanja i neplaćanja kazne. Svojevremeno se javljaj, nikad se ne pojavljuj lično već svaki put piskaraj pa šalji poštom neka glupava opravdanja. Onda traži s vremena na vreme zapisnik jer ga nisi dobio i tako dalje. Brzo to prodje. :mig:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014 23:20 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Opel: Kadett E
Pa zatim dobijes fiktivnu adresu i moz se jebes kad budes trebao nesto da vadis od dokumenata ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014 01:15 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ma necu da se krijem, platicu u roku od 8 dana sa 50% popusta i da sam miran, samo sam pitao jer bih vise zeleo da odem kod sudije da probam da izdejstvujem sto manju zabranu...

Ko me jebe kad sam isao duplo od ogranicenja, jednom u godinu dana tako vozim i bas tad da me uhvate, inace bas polako vozim po gradu, ali sta cu kriv sam..

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014 01:52 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2010 17:17
Opel: Vectra C GTS, Astra G
Reci da je vozio neko od rodbine ko ima dozvolu a ne vozi, da tebi ne oduzmu...
Inace i ja kad sam u Kikindi vozim sporije, ima dobre pichetine pa skeniram. ;)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014 08:17 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Decko koji je uzeo od mene Astru J je u NIsu ima 2 nepropisna parkiranja. Posto se auto jos uvek vodi na mene, kazna je stizala meni. Prekrsaji su napravljeni u martu i aprilu a u junu sam dobijao u sanduce onaj zuti papir da idem do poste da podignem nesto (u to vreme nisam ni znao sta je). Na kraju kad sam video sliku svog auta i kaznu , ovaj je obecao da ce platiti i platio je prvu, ne znajuci da ima i druga kazna. I onda su mi panduri dolazili na gajbu u julu 2 puta dok sam bio na moru pa me nisu mogli naci i onda pocetkom avgusta da potpisem da sam primio to neko obavestenje o kazni i da se javim u SUP u Nisu da to regulisem. Dakle za 15 dana bili su mi tri puta na adresi zbog bednih 2500 din :banghead: . Tako da ta prica sa zastarevanjem i da te niko ne dira godinu dana mislim da vise ne funkcionise.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014 08:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

dzony je napisao:
Pa zatim dobijes fiktivnu adresu i moz se *j*b kad budes trebao nesto da vadis od dokumenata ;)

Nema fiktivne adrese kad se uredno javljas sudu. Imas puno pravo pismeno da im se javljas, bez pojavljivanja. :)

@testdriver
Jbm li ga, meni prolazilo do sad, pre mesec dana je poslednja kazna zastarela. Mada sam sad navukao novio prekoracenje, pa cemo da vidimo. :dedica: :ok:

Poslednji put menjao Cvorke dana 20 Avg 2014 10:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2014 10:17 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Majkan je napisao:
Inace i ja kad sam u Kikindi vozim sporije, ima dobre pichetine pa skeniram. ;)

Ja sam toliko i jurio zbog "dobre pichetine", jer mi mnogo kenja kad me ceka a ja kasnim :banghead: Ali uspeo sam da stignem na vreme bar :ludilo:

@testdriver
Zastareva ali samo ako ne podignu tuzbu za tih godinu dana, jer oni mogu da podignu tuzbu poslednjeg dana pred zastarevanje i onda dok to traje mogu da te ganjaju jos...
Ja sam prosle godine u junu i julu imao kazne, stizale su mi one opomene pred tuzbu, i od tad nista, prodje godinu dana, valjda me nece dirati...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014 18:14 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2009 22:41
Ime: Nemanja
Opel: Ex Astra Bertone 2.0T, now Zafira OPC
Ja danas dobih 8h 4 boda i mesec dana zabrane., doduse ovo zadnje vazi od dana kad me pozovu u sup... cek ako platim za 8 dana onda treba da platim 4 h?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2014 18:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

To vazi samo ako je kazna propisana u fiksnom iznosu. Ukoliko je u rasponu, onda ne. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 873 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]