Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 27 Jul 2025 17:29

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Lampice na instrument tabli astra g 1.7dti
PostPoslato: 25 Mar 2013 00:06 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2013 20:35
Ime: Stevica
Opel: Astra g karavan 1.7 dti
Dustvo imam jedan problem sa autom,citao sam neke postove ali me buni jedna stvar.Auto kad ga upalim ujutro ili u toku dana ima neki cudan zvuk (bucan je ) kao da nesto cekica i malo mi na leru opadaju i variraju obrtaji u proseku za 100 obrtaja gore dole .A onda zatim ponovo radi normalno.Na tabli imam od lampica koje kad dam kontakt sijaju zute (auto sa kljucem, neka kocka sa nekim krugom unutra jedna desno jedna levo,I crvene standardno akumulator ,ulje itd.Ja na nekim astrama sam vidjao u sredini lampicu kao motor sa propelerom a kod mene je nema.

Vrh

Tema posta: Re: Lampice na instrument tabli astra g 1.7dti
PostPoslato: 25 Mar 2013 20:57 
1st Gear
Korisnikov avatar

DA li je moguce da niko ne zna nista oko ovoga.Ili necete da odgovorite?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013 22:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Znas kako druze,malo si nejasno opisao, jel imas neku lampicu upaljenu dok je motor u radu?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013 22:45 
1st Gear
Korisnikov avatar

Kada upalim auto sve se pogase lampice,kada dam kontakt pre paljenja sija desno zuta auo sa kljucem i levo neka kocka sa neekim krugom unutra isto zuta ,i ove crvene ispod sto su.Kad ga startujem sve se pogase

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013 23:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Ovo sto ti svetle lampice sa kljucem i ta lampica "kocka" kako je ti nazivas je popularna "Check Engine" lampica i ako ti svetle pre starta motora, verovatno imas neku gresku zapisanu u kompjuteru, pa uzmi uradi "Homemade dijagnostiku"....Imas je u delu "Dijagnostika" na forumu tacno opisana kako treba da se uradio, pa je uradi i javi ovde da li imas gresku i koji ti je kod greske....Tamo imas sve ispisano sta i kako trebas da uradis, a ako se ne snadjes, napisacu ti opet ovde....Ovo sto ti kao "cekica" se i meni desavalo, ali pri startu do 5 sekunde, jer treba malo vreme da ulje prodje kroz ceo motor i onda posle tih otprilike 5 sekundi, a mozda i krace zveckanje prestane i posle radi normalno....Zveckanje se izrazitije cuje kada je ovako sad hladnije vreme, ali kada bude toplije, maltene da se i ne primeti, onda je sve OK....Takodje i to za obrtaje sto ti se prvo povecaju na malo ispod 1000 pa spadnu na oko 800 je do hladnog vremena, jer je potrebno da se motor malo zagreje, i to je tako normalno, jer je kompjuter tako programiran da kada je hladnije vreme drzi obrtaje malo vise od standardnog, i kao sto rekoh, to je pojava zimi, dok je leti sve to normalno i nema nikakvih problema....Sto se tice one lampice za hladnjak motora (zuta sa ventilatorom unutar) treba obicno da svetli, ali i ne mora, i opet zavisi od kompjutera motora (svetli odmah iznad lampice za akumulator)....Kod nekih modela svetli, kod nekih ne....Evo naprimer kod mene ne svetli lampica auto sa kljucem, nego samo Check Engine, ali imam naprimer lampicu za hladnjak motora, tako da sve je to uticaj faktora....Toliko od mene....Ako treba jos nesto, pokusacu da odgovorim....Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2013 15:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

Druze ja sam pokusao to da uradim da vidim da li je greska i meni auto sa kljucem non stop treperi nema prekida ni onoih malih pauza.http://postimage.org/image/xn0n49f1n/ pogledaj link.kod mene kad dam kontakt sijaju sve lampice neke se ugase (grejaci npr) ali meni ne sija ova dole u sredini nikako ni kada dam kontakt nikako.Da li je to normalno to me muci.Znaci sve lampice imam kada dam kontakt, samo nemam ovu dole u sredin

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013 15:31 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Ako nemas prekida nikakvih, tj. pauze, onda je dobro, jer nemas gresku, a ovo sto ti ne svetli Check Engine, a svetli ti Auto sa kljucem, ili naprimer obrnutno kao sto je kod mene slucaj (da mi svetli Check Engine - zuta u sredini, a ne svetli mi Auto sa kljucem), to nema veze....Stvar je do ECU-a kako je programiran....Kod nekog svetli, kod nekog ne, i sve to zavisi....Nema to nikakve veze....Samo uzivaj....Pozdrav :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]