Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 19 Jul 2025 12:47

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Dali je ono najgore? pumpa za gorivo?
PostPoslato: 10 Feb 2013 20:03 
1st Gear

Pridružio se: 10 Feb 2013 19:08
Ime: Dejan
Opel: Opel vectra B 2.O DTI
Ljudi pomagajte. Imam vectru b 2.0 dti auto je radio savrseno taj dan sam se vozao po gradu, palio auto i gasio10 puta,stani ovde stani tamo itd dodjem kuci i resim da promenim u ne znanju filter za gorivo,stavim novi filter i isto tako u ne znanju ne nalijem goriva u kuciste filtera,zaverglam auto on upali,radio 30 sec i ugasi se,sta bi,kaze mi drugar nisam nasuo goriva u kuciste filtera,otvorim poklopac kucista,naspem goriva,zavrnem i evo vec peti dan po ceo dan se vrtimo oko nje,ja auto vise ne mogu da upalim. prikacim dijagnostiku,kaze crkla pumpa,auto nije dimio,radio super kako crkla za 10 min ne mogu da shvatim,zovem milion servisa i majstora,kazu mi povukla falsh vazduh,skidao cevi sa dizni,verglao da izfiltriram,ona dobija gorivo na dizne ali slab pritisak,slepali auto 4 puta do sada po 2,3 km i nista,upai na slepu na male obrtaje recimo 700 800 cim stisnes kvacilo ona se ugasi. reparacija pumpe 500 evra. ne daju mi se pare koje trenutno i nemam ako nije pumpa crkla ima li ko kakvu ideju pomagajte ako boga znate.

Vrh

Tema posta: Re: Dali je ono najgore? pumpa za gorivo?
PostPoslato: 10 Feb 2013 21:00 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
99% da si lose srece, bas smo sinoc komentarisali tu pojavu,desava se i nema veze sto nisi znao sa se nafta naliva kada se vrsi zamena filtera, jednostavno to je elektronika i desava se bas tako iznenada.

E sad sta bi bilo kada bi ste odvezli vozilo u servis i to se desilo prilikom zamene filtera za gorivo, cija bi krivica bila, i da li uopste moze neko da se okrivi.

Znam da bi bar 70% ljudi sa foruma, okrivilo majstora kao neznalicu, fusera i trazili da vam nadoknadi stetu, a takve stvari se desavju,.

Isti slucaj je i kod benziskih motora, sve radi besprekorno stavis nove svecice startujes motor i on pocne da trokira, desava se da strada modul pljenja ili kako je zovu bobina.

Pokusaj kod ovog momka Dule 063/357 2 357 radi elektroniku i ne skida pumpu, znaci radi je na licu mesta jedino je problem sto si iz Rume,probaj da ga okrenes i dogovoris u vezi kvara. Doduse to je polovican posao ali i cena je niza.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013 22:53 
1st Gear

Nasao sam lika u BG-u prodaje pumpe polovne,trazi mi 250 evra sa montazom ali da mu dam moju pumpu i daje mi 6 meseci garancije,to mi je najprihvatljivije i najpovoljnije bar mislim..... Pozvacu sutra tog Dula da cujem sta on misli, jer opet ponavljam ne daje mi se 250 evra ako je pumpa samo povukla vazduh i ako kvar mogu da saniram obicnim luftiranjem....

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013 23:59 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Znas kako da je povukla vazduh, sastavila bi ona posle 50m na slepanje, drugo, ako sumnjas da je crkla pumpa, odzracuj diznu po diznu, ako i posle toga nece, uverices se da je zveknula pumpa...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 04:10 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
samo dijagnostika i onda si 100% siguran...

bolje servis elektronike nego polovna

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 16:50 
1st Gear

Godza ovaj broj sto si mi dao od Duleta nije u funkciji.... Dali neko jos zna nekog majstora koji ce da mi uradi samo elektroniku na pumpi? zvao sam ovlasceni servis u Sabcu traze mi 400 evra da urade samo elektroniku.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 18:47 
1st Gear

Nasao sam lika u Staroj Pazovi koji popravlja samu elektroniku pumpe,rekao mi je da prikacim auto na dijagnostiku i da ga nazovem da mu procitam codove koje je ocitala,ako je elekronika da je skinem,donesem mu,za sat vremena je sredi i nosim je kuci i montiram. to ce da me kosta 100 evra :) jel to komplikovano skinuti i isto tako vratiti je nazad? E sad problem koji me zabrinjava je taj sta ako dijagnostika pokaze elektroniku pumpe,ja sredim elektroniku i ustanovi se da nije do nje,bacio sam sto evra zar ne ? dvoumim se sta da radim da kupim celu pumpu drugu za 250 evra i dobijam 6 meseci garancije ili da sredim elektroniku za 100 evra i dobijam isto 6 meseci garancije?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 19:04 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2012 21:57
Ime: Slobodan - Bobi
Opel: Vectra 2.0 DI (82 to 110 HP) & VW Passat CC - 170 to 205 HP
Dijagnostika , postavi ovde sta je rekla , pa neko ce ti vec reci sta da radis.Inace nemoze da pokaze da je elektronika ako nije.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 20:30 
2nd Gear

Pridružio se: 09 Avg 2009 10:36
Ime: Savo
Opel: Vectra B 2.0 Dti X20DTH
Nije mi jasno zasto ti taj lik ne kaze kako se skida elektronika ako vec radi na taj nacin ...
Skini dzek sa pumpe i onda od gore imas 8 torx srafova(torx 25) odvrni i pazljivo podigni poklopac ispod koga opet imas senzor sa flet kablom ucvrscen sa dva (torx 10)srafa .Potom bi morao preseci zice elektroventila na razlicite duzine da nebi posle pomesao raspored...
Nije bas jednostavno ako nisi vican , a posle reparacije moras lemiti zice,sve u svemu ne znam mozes li sam odraditi posao a takav vid popravke po meni nije bas siguran posto ce ti verovatno promeniti samo izlazni tranzistor(FET) dok je mozda uzrok stradanja istog prljavstina u el. ventilima koji koji ne rade kako treba i zbog toga strada taj izlazni fet tranzistor...

Malo mi je cudno da se to desilo sa pumpom posto je ostala bez goriva, ipak proveri jos jednom da li je dobro odzracena...mada sve je moguce... :(

Na tebi je da odlucis poz

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 21:54 
1st Gear

Rekao je on meni da je najbolje da mi to skine neki majstor,a on ce mu objasniti kako,ALI HVALA NA SAVETU JER BICU I JA TU SAD ZNAM KAKO SE SKIDA. Sutra je kacim na dijagnostiku ponovo,a prekosutra da probam jedan sistem sto su mi neki majstori preporucili. DA NABAVIM NEKU VECU AC-PUMPU I DA JE PRIKACIM NA DOVOD NA MOJU PUMPU ,ODVRNEM JEDNU PO JEDNU DIZNU I DA DRUKAM PUMPU NE BI LI IZBACIO VAZDUH NA TAJ NACIN,E SAD JA SAM TO PROBAO SA MANJOM AC PUMPOM I SVO GORIVO KOJE SAM UTISNUO U PUMPU,OTPRILIKE 2 DECI VISE PUTA ,NEGDE JE ODLAZILO,NISMO ZNALI GDE,REKLI SU MI DA IZ PUMPE IDE PRELIVNO CREVO KOJE SE KACI NA POVRATNO CREVO I SVO GORIVO SAM VRATIO NAZAD U REZERVOAR,PROBACU DA ZAPUSIM TO POVRATNO CREVO I DA ONDA PROBAM KAKO BI SVO GORIVO ISLO SAMO NA DIZNE,ZVUCI LUDO ALI MISLIM DA ME NISTA NE KOSTA DA PROBAM. AKO NEKO IMA BILO KAKVO MISLJENJE O OVOME DA PROBAM ILI CAK DA TO NE RADIM NEK NAPISE... DAVLJENIK SE HVATA ZA SLAMKU.. ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 21:57 
1st Gear

Sta vise ako neko zna neki dobar nacin da odzracim pumpu a da ga niam probao nek napise.... pozzz svima i hvala svim na odvojenom vremenu i trudu za moj problem.... nadam se da cu sto pre resiti ovaj problem jer mi je auto preko potreban

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 22:51 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
CapsLock se podrazumeva kao vikanje...

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 23:03 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Izvini molim te permutovao sam broj, znaci 065 357 2 357,

A vazduh se vrlo prosto izbacuje is sistema, elektricna pumpa se nakaci na povratni vod, znaci gorivo vuce na povratni vod, druga strana iz elektricne pumpe ide u neku providnu kanticu, vozilo je na kontaktu prikljucio si el, pumpu na akumulator, u providnu kanticu ces videti ide li gorivo ili pena,vazduh, ako krene gorivo startujes motor, motor je upalio, pusti da gorivo napuni tu providnu kanticu, ugasis motor i spojis povratni vod sa nastavkom instalacije.

Ako ima vazduha tj, pljucka na el, pumpi onda nema sanse da je upalis problem je do vp pumpe.

Kodovi gresaka elektronike ovako iz glave su P1630,P1631 i cinimi se P1635

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 23:05 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Okt 2007 12:08
Ime: Emir
Opel: Insignia 1.6 CDTI
Meni se to desilo u voznji kad sam se vracao iz Skopja iznad Uzica prema BH granici u vukojebini. Nigdje nikoga.Istina kod mene je 17 dti ali zveknula elektronika. Znao sam da je ona ali nije bilo pomoci nego slep sluzba i pravac Sarajevo. (Ostao tanji 200€) Sutradan na otpadu nadjem elektroniku 75€ prisarafim umetnem djek i upalila. Neka ti je sa srecom.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2013 23:35 
2nd Gear

Da,evo Godza ti je odgovorio kako izbaciti vazduh pomocu dodatne pumpe,ostao sam bez goriva u rezervoaru sa istom pumpom,nasuo 10 lit,i 4-5 puta verglao po 10 sek onda pauza 5 sek i upalio ladno !
Kada sam menjao teflone dizni i prelivna creva u istom cugu sam menjao i filter goriva(po meni pogresno-filter tada mozda nisam trebao menjati) doduse nasuo sam kuciste puno goriva ... E tada ga nisam mogao upaliti verglanjem!
Upalio sam slepanjem nekih 200-300 m sa odvrnutim cevima visokog pritiska sa dizni (sve 4). Kada sam posle tih 200-300 m digao haubu da zavrnem cevi na dizne muka me uhvatila koliko sam us..o motor gorivom,ali posle stezanja cevi upalio iz druge...
Jes` da nam je gorivo ocajno ali ja sipam sve sto mi padne pod ruku i loz i D2 jedino zimi evro dizel e sad dokle ce to niko ne zna... a da je ne ureknem evo na satu 250K :D
Postoji i jednostavna provera napajanja elektronike bos pumpe i izlaza prema ECU ,ali to bi trebala da pokaze i dijagnostika.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 00:09 
1st Gear

Dijagnostika je pokazala sledece pored jos nekih sitnih greskica za pumpu je pisalo : " P1631 - (B) Replace Control Unit Injection Pump - Not present "
zvao sam majstora on kaze da je riknula elektronika na pumpi i da je to kvar....?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 01:22 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Nazalost jeste elektronika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 11:02 
1st Gear

To je super ako je samo elektronika jer imam majstora za 100 evra to da mi popravi i daje mi 6 mesci garancije. problem je sto ne mogu da oteram auto kod njega a on me savetuje sam da je skinem,donesem mu,on je sredi i montiram je sam,ja bas nebih da se upustam u to jer mi je rekao da presecem zice sa glavnog ceka,malo mi je to skartljivo.....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 13:05 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Ma nemozes da seces zice sa glavnog dzeka.On ti je rekao da preseces zice elektroventila.

https://www.youtube.com/watch?v=qWaVurQQVR8

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2013 17:52 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Lako je skinuti ovo kad je na stolu....kad je na kolima treba majstorsaka ruka to da odradi :D

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013 19:23 
1st Gear

:) :) :) :) :) Mislim da smajlici govore sve.... posle mnogo muke,milion majstora,dijagnostika itd upalio sam veceras auto....
elektronika pumpe je bila problem,za 100 evra uspeo sam da je resim,ali sam sam morao da je skinem,nije jednostavno pogotovo sto moras da skines komplet usisunu granu.nadam se da u skorije vreme necu imti problema sto se bar tog tice. Hvala svima puno na savetima i sugestijama, Carbon da ne bi tvog linka sa youtuba kako se skida elektronika tesko bi je skinuo. Pozdrav svima i hvala jos jednom...
PS: Sretan svima dan zaljubljenih... ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013 20:27 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Evo nas Dejan ispade majstor pa je odradio.Bravo majstore , samo napred.Inace uvek pomognem ono sto znam.A ono sto ne znam .... naucicu ja to vec.Ziveli

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013 21:01 
2nd Gear

Naravno,bitno je da si osposobio auto sa manje troska,daj boze da mnogo kilometara predjes ....i da se jos vise pomazemo :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013 21:51 
1st Gear

ih vele majstor... ;) koliko sam poslednjih dana proucavao vectru b mogao bih diplomski da napisem ;) Sve u svemu tu smo da se pomazemo ako budem mogao pomoci nekom kao sto su meni preko ovog foruma ucinicu to drage volje....
Zlu ne trebalo evo broj telefona od decka iz Stare Pazove,popravlja kompletnu elektroniku na autu.
060-666-06-02 Sale

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]