Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 24 Jun 2025 18:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Murija poludela..
PostPoslato: 16 Dec 2012 19:49 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
Garaza: pogledaj
ushkeful je napisao:
Gledao sam ove jade :D
Bogatice... Nisu mene, cala.

Bogatic..tamo su opasne drkadzije..drugara mog nisu hteli da puste za 2km/h preko ogranicenja nego da pisali..bio prisutan u kolima..isto tako zaustave nas jednom,traze nam 10 prekacki u prvoj pomoci? i tako dalje i tako dalje..jednostavno bezobrazni su ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012 21:23 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2012 14:27
Ime: Uros
Opel: Calibra 8v
Jos nemam te probleme, jer nemam dozvolu :dance1:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 01:56 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2010 22:25
Ime: Danijel
Opel: Alfa Romeo 33 1.5 BOXER Lancia Dedra 1.8i.e.
Boli te uvo... :ludilo:
Mada ni ja nemam problema,ne pravim prekrsaje,a,i znaju me svi panduri... :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:11 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
ako cemo realno. Da sam policajac i da vas zaustavim zbog xenona, pa svima bi vam pisao kaznu kad biste poceli da mi deklamujete zakon, odredbe i ostale cinjenice...

Ja za svojih 11 godina voznje sa dozvolom nisam imao nijednu neprijatnu situaciju kad sam bio kulturan i normalno pricao sa njima. Imao sam neprijatnosti jedino kad sam bio pijan, ali mi ni tada nisu pretili da ce me poslati u Haski tribunal i odvesti auto na sve moguce provere jer mi ne radi jedno svetlo za tablicu.

Mislim da malo preterujete i iznosite neke pausalne zakljucke.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
Ja uvek kad sam bio fin, popio sam kaznu za koju se svi oni koji se svadjaju i podmicuju izvuku...

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:23 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Kapiram da su ovi sa snimka ispizdeli jer ih zaustavljaju po 100ti put jer imaju strane table pa im dozlogrdilo. Ali što neko reče, da je bio fin sve bi bilo ok.

Za ksenone, u reljefnom faru bih polupao i far i auto. U sočivima ne smetaju i za to me zabole. A što se zakona tiče, on je komedija!

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:26 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Ime: Nikola
Opel: kadet e limo
Sto se mene tice, nekim pricipom se uvek izvucem na finocu, za sad cak i iz nekih poprilicno zahebanih situacija.

Ali opet je do toga kakav je pandur ispred tebe. Uvek sam bio protiv njih i nikad ih nisam voleo, ali su me vise puta iznenadili kako su se ljudski ponasali

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:46 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
pa i oni su ljudi :)

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 02:59 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
uh sto bih voleo da nema policije jedno nedelju dana pa da vidite kakav haos bi bio :)
svi ih mrze, a posle bi bilo: eto pijan lik se slupao ubio 5 ljudi i zgazio jos 6, eto lik prosao kroz crveno i zakucao se u mene, itd itd...

svima smetaju osnovni zakoni...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 08:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2008 19:18
Ime: Aleksandar
Opel: Insignia 2.0 cdti / Corsa B 1.2i
bezobrazluk.....covek ga zaustavlja i trazi dokumenta, a on pametuje nesto...uopste nije bitno dal ga je zaustavio 2 ili 6 puta,
mogao je da mu kaze da ga zaustavlja ko zna koji put ili da jednostavno da dokumenta i sav cirkus gotov za minut,
nego oni se izgleda vozikaju tu ceo dan i snimaju .
a i pitanje je koliko je ispravan taj vozac :dedica:
vozi auto, policajac ga zaustavi ,a on pita koji je razlog da mu trazi isprave ..OMG :banghead:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 09:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
kao prvo normalni je da pisu kazne jer ometa ostale u saobracaju, a to dali mora u socivu da bude ksrnon odgovor je ne, u fabrickim izvedbama postoje i u reflektoru, ako ikako uspete da uglavite 2dr sijalicu u vas far bez sociva nikog necete ometati

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 10:35 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
Nezki je napisao:
uh sto bih voleo da nema policije jedno nedelju dana pa da vidite kakav haos bi bio :)
svi ih mrze, a posle bi bilo: eto pijan lik se slupao ubio 5 ljudi i zgazio jos 6, eto lik prosao kroz crveno i zakucao se u mene, itd itd...

svima smetaju osnovni zakoni...

pa bilo je to kad su strajkovali valjda prosle godine, nekoliko dana nigde nije bilo partola, u Ns na bulevaru evrope je bio motosusret po ceo dan svaki dan, vozis auto a ovi zuje na jednom tocku oko tebe prednjem ili zadnjem, bila je anarhija i nije niko poginuo koliko ja znam :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 10:46 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Adam92 je napisao:
Sto se mene tice, nekim pricipom se uvek izvucem na finocu, za sad cak i iz nekih poprilicno zahebanih situacija.

Ali opet je do toga kakav je pandur ispred tebe. Uvek sam bio protiv njih i nikad ih nisam voleo, ali su me vise puta iznenadili kako su se ljudski ponasali

Apsolutno se slazem. Mada je tu prica ko koga zahebe :D jer policajac ako hoce moze da te drnda sat vremena i da trazi dlaku u jajetu..tako da :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 11:55 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
po zakonu si duzan da na zahtev ovlascenog lica das dokumenta na uvid. ako odbijes ima pravo da te privede u policijsku stanicu. a ne ovako da svako izigrava zakon, naravno da moze da te zaustavi i da ti trazi dokumenta, to mu je posao. policajci jesu kreteni, bar veci deo njih, ali s obzirom na kakve sve budale od vozaca nailaze (kao na snimku), mogu ponekad i da ih razumem. a ovaj sa stranim tablama i jos nasao da pametuje. da li nekome od nas padne napamet kad ode kolima u inostranstvo da ne stane policajcu ili odbije da da dokumenta.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 20:12 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012 18:38
Ime: dusan
Opel: kadet e karavan 1.6d 3v
tu sektu ne volim . auto mi je uvek ispravan , oprema sva koja treba i ne treba , ali sam se za ovih 30 i kusur godina naplacao kazni za prekoracenje brzine :D . a od pre par godina kad sam u 3 dana 2 puta placao kaznu za pojas ni tu mi ne mogu nista jer kad udjem u kola prvo vezem pojas .
2005-6 god. u Crnoj Gori preteknem neku gomilu auta i kamiona kad mi je dok.... da se vucem za njima na mestu gde su sirili put / kanjon Morace / . ali dzucki su sve to gledali sa gornje serpentine i posle natezanja koje je potrajalo napisu mi kaznu za pojas . naj interesantnije sto u tom bloku koji su mi dali se oni pozivaju na Sl. List SFRJ :ludilo: :banghead: od koje su se ocepili.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 21:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008 23:42
Ime: Ivan
Opel: kadett 1.8
ma ja bih tebe rodjace za to preticanje kolone, najverovatnije preko pune obzirom da je kanjon morace u pitanju poslao malo u prdekanu a dozvolu oduzeo trajno :seci: . Zbog jednog takvog optimiste koji je mislio da moze da pretice kolonu i da se biti mesta da se vrati u svoji traku kad mu se cefne i dan danas imam probleme sa kicmom na svaku promenu vremena...

inace sto se pandura tice mesecno predjem oko 5000 km po Srbiji i mogu reci da me zaustavljaju sa vremena na vreme i da su uglavnom korektni. Ima izuzetaka naravno,ali to je manjina. Jbg ako te zaustave a znas da si kriv nema tu rasprave.Lepo popricas sa ljudima,uglavnom se dogovorite,ponekad(doduse retko) progledaju kroz prste. Za 13 godina koliko imam dozvolu i par stotina hiljada predjenih Km,nikad nisam imao situaciju da su bili toliko zadrti pa da po svaku cenu pisu da me rebnu po zakonu. Nikad nisam ni imao situaciju da su bili neljubazni i nadobudni. Cak i u par situacija koje mi nisu bile po volji i kad su me ocigledno startovali da bi uzeli pare(nepopunjen putni nalog,2 dana istekla markica na PP aparatu) ne mogu da kazem da sam lose prosao. Nije njegov posao da mi overava PP aparat i popunjava nalog nego moj. Da su hteli da me karaju mogli su da pisu kaznu i firmi a to boli samo tako.
e sad ima ljudi koji bi da isteruju neku svoju pravdu, da lece neke svoje komplekse na taj nacin sto ce da se ubedjuju sa nekim,od crnog parve belo.... ne ide to tako rodjaci.

P.S. Inace svima onima koji imaju ove kineske xenone u svim duginim bojama,nabudzene u obicne uglavnom rastelovane farove,predlazem da daju svoj auto nekom drugom da vozi a oni nek naidju u susret drugim kolima po moguctvu na Ibarskoj nocu kad pada kisa pa ce im valjda biti jasno zasto to tako nije dozvoljeno.
Nisi sam na putu.Nije put napravljen da bi ga samo ti koristio. Za tih par trenutaka koliko zaslepis nekog , neko moze da ostane invalid ili pogine.

i slazem se sa tim da sva tehnicki neispravna volzila (pa makar to bila "samo" i XENON hajducija) treba odmah iskljucivati iz saobracaja.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 21:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Amin. :wow

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 22:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012 18:38
Ime: dusan
Opel: kadet e karavan 1.6d 3v
zbog raznih tipova koji voze sa rastelovanim farovima ili neumeju da skrate svetla mi se nocu i ne vozi.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 22:16 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
Paja Azdaja je napisao:
Amin. :wow

vala bas :respekt:

ma ja da se pitam,radio bi cekic od 3kg na sve sto se ugradi na auto,tipa svetlece prskalice,diode,ksenoni,plave pozicije i sl. :seci:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 22:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
@ laki_81
u pravu si. prvi put kad sam seo u kola i vozio po bg napravio sam prekrsaj na brankovom mostu, ali cisto iz straha i neznanja jer je to bilo par dana posle polozene voznje. policajac me je zaustavio, trazio dokumenta i rekao kazna 2000. ja sam pitao zasto on je rekao tako i tako. video je da sam zbunjen, novu dozvolu, rekao sam mu da se ne snalazim. njegov jedini komentar je bio sto vozis kad ne znas, ali me nije kaznio i pustio me da nastavim, a imao je puno pravo da me kazni. posle toga sam dosta kilometraze presao i po srbiji. vozim u okviru dozvoljene brzine, ne preticem gotovo nikad jer ne zurim nigde i retko mi se i desavalo da me zaustave.

moj auto ima slabe farove i nikako ne mogu da budu smetnja nekome, ali kad mi naidje neki baja sa ksenonima moram da stanem jer me toliko zaslepi da ni liniju ne vidim na trenutak. mozda je njemu lepo sto vozi kao po danu, ali je to potencijalna opasnost jer moze i on da strada.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012 23:46 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009 18:01
Ime: Dragan
Opel: Astra Cabrio
smesno je tu sto svako pokusava da ubedi kad se stavi prskalice da je legalno
a nikad nemoze biti legalno
kad far od auta nije pravljen za te kineske xenone

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 00:26 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
P.S. Inace svima onima koji imaju ove kineske xenone u svim duginim bojama,nabudzene u obicne uglavnom rastelovane farove,predlazem da daju svoj auto nekom drugom da vozi a oni nek naidju u susret drugim kolima po moguctvu na Ibarskoj nocu kad pada kisa pa ce im valjda biti jasno zasto to tako nije dozvoljeno.
Nisi sam na putu.Nije put napravljen da bi ga samo ti koristio. Za tih par trenutaka koliko zaslepis nekog , neko moze da ostane invalid ili pogine.

upravo to ja pricam!!!

:postovanje:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 01:09 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2010 17:17
Ime: Milan
Opel: Vectra C GTS, Astra G
Neki farovi kad se ubaci xenon mogu da se nameste da bacaju do odredjene linije nivelacijom ili skracivanjem reflektujuce folije... ali socivo je socivo.

Vecina ljudi samo stavi xenone, dok recimo kod pravog majstora kad ubaci xenon ima lokaciju gde steluje farove, visinu, liniju i ugao. I na taj nacin nikom neces smetati a i bolje sija, nema rasipanja svetlosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 01:23 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009 18:01
Ime: Dragan
Opel: Astra Cabrio
radi se o tome da nije dozvoljeno
a vi opet isto pa jedno....
strasno je kako svako samo gleda svoje dupe a druge ko ****
bitno je da ima zakon ali on vazi
samo za druge , i policija je najgora
ja licno podrzavam stroge kazne za te aftermarket kineske xenone
to nije predvidjeno da ide na fabricki far

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2012 01:54 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Upravo tako. Xenon = far sa socivom.

Elem,...ni u drugim zemljama se ne postuje idealno zakon,...ali se barem dovijaju da ne smetaju drugim vozacima sa isijavanjem svojih farova.
Odavno sam citao na netu da postoje dve vrste HID sijalica. Za farove sa socivom, i za farove sa samo reflektujucom povrsinom.
Razlika je u zasencavanju odredjenih sektora na samoj sijalici, i na taj nacin se smanjuje nepozeljno reflektovanje svetla.

Naravno,...Srbija ko Srbija, i nema niko da se nadje pametan da uveze komplete i za klasicne farove, nego se samo gura ista roba u sve vrste kucista.

Slike koje sam nasao na brzinu, samo pokazuju kako se ljudi snalaze da ubiju to isijavanje. Cak sta vise, mislim da na ovoj slici sa dve uporedne,...da su to fabricki odradjene.
Koga interesuje da mozda i poradi na svojim farovima (u pozitivnom smislu),..neka pretrazi razne forume,..ima resenja. Samo kucaj " hid bulbs with shield ".

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]