Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 26 Jul 2025 23:59

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Naknadno zatamnjivanje auto stakala :)
PostPoslato: 03 Maj 2012 20:49 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
Garaza: pogledaj
za 2.0 i vise uzimaju 8 meseci...

sto se tice zadnjih stakla i dalje vam treba atest...zao mi je sto vas razocaravam ovako ali i dalje nemate potvrdu da refleksija nije veca od 15%,znaci da ipak treba atest...

raspitacu se ja kod jednog prijatelja kad budem mogao mozemo li nesto da zavrsimo oko atesta a da to bude u istom tonu na svim staklima...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 20:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
ovi su ili zesce uplaseni ko moze da se nadje iza tih zatamnjenih stakala ili su reseni da uzimaju debele pare za mito...ipak ce svako od nas pre da da 20 ili 30e za cast nego da mu se oduzima dozvola

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 22:54 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Ime: Nikola
Opel: Kadett E
http://www.blic.rs/Auto/Istrazujemo/320 ... ofersajbne

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Poštovanje pravila kontrolisaće saobraćajni policajci, koji će imati pravo da vozilo upute na kontrolni tehnički pregled. Troškove pregleda u slučaju da je utvrđeno da je vozilo neispravno snosi vlasnik vozila ili korisnik vozila, a u slučaju da je utvrđeno da je vozilo ispravno, organ čije je službeno lice naložilo kontrolni tehnički pregled.

Kako ovo lepo zvuci na papiru, steta sto u realnosti nije ni blizu... Pandur drlja kljucem po staklu a verovatnoca da prodjete vanredni tehnicki je skoro pa nemoguca posto ce bas uvek da se nadje nesto sto nema veze sa zivotom...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:05 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Ovo je za j ebavanje naroda. Obican gradjanin ako stavi foliju, njemu je automobil tehnicki neispravan, a jajarama nije... :seci: :seci: :seci: Mada, sta ja pisem bezveze kada ni na jednom pandurskom Francuzu ne rade svetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:20 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Nov 2009 17:27
Ime: marko
Opel: ex c coupe ex e cabrio & ex c automatic sad tigra 1.4 16v
za 1.01 alkohola 3 meseca pesaka i 6 pojena iz licnog iskustva kazem a lepo pise za stakla da provera kosta 2400budjona a ako te teraju na vanredni mogu da ga duvaju jer imas papir prema tome dabome ,ja vec 3 meseca imam foliju i na prednjim staklima i niko me nepita

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Pa od sutra ce da te pita. :dedica:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:24 
Club 1000
Korisnikov avatar

jedino ako dodjem u vasu bg drzavu u po nemam tih problema :dzony: a i zavisi kao i uvek od strumfa koji te zaustavi :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012 23:29 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Ime: Milan
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
Od sutra nece,ali posle izbora sigurno :seci:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 09:06 
Club 1000

Pridružio se: 20 Jul 2008 13:41
Ime: Boris
Opel: Zafira B 1.9 cdti, Astra G Bertone 2.5 v6
testdriver je napisao:
ovi su ili zesce uplaseni ko moze da se nadje iza tih zatamnjenih stakala ili su reseni da uzimaju debele pare za mito...ipak ce svako od nas pre da da 20 ili 30e za cast nego da mu se oduzima dozvola

Ja naravno nisam protiv zatamljivanja, ali dosta puta mi se desilo da kad zaustavim neko vozilo koje je zatamljeno, stanem skoro kod sredine zadnjih vrata i par metara dalje od vozila, zato sto ne znam da li ce me iza stakla sacekati ruka sa dokumentima, ili cev pistolja ;)

YUgisa je napisao:
Poštovanje pravila kontrolisaće saobraćajni policajci, koji će imati pravo da vozilo upute na kontrolni tehnički pregled. Troškove pregleda u slučaju da je utvrđeno da je vozilo neispravno snosi vlasnik vozila ili korisnik vozila, a u slučaju da je utvrđeno da je vozilo ispravno, organ čije je službeno lice naložilo kontrolni tehnički pregled.

Kako ovo lepo zvuci na papiru, steta sto u realnosti nije ni blizu... Pandur drlja kljucem po staklu a verovatnoca da prodjete vanredni tehnicki je skoro pa nemoguca posto ce bas uvek da se nadje nesto sto nema veze sa zivotom...

Ako te na vanredni tehnicki posalje zbog folije na staklima, onda se samo to i gleda. U tom slucaju ne moze da kaze da si neispravan zato sto su ti neispravne kocnice npr. ;)

Moj vam je savet da se ne izdrkavate na bilo kome ko vas zaustavi, i 99% ce vas pustiti uz opomenu :P

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 09:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
Znaci treba nam veza na atestu i kraj price

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 09:47 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Na kraju se opet sve svodi na isto, tacnije u celom procesu moras da koristis tovatnu mast da bi sve bilo "regularno"

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 13:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Wampir024 je napisao:
YUgisa je napisao:

Ako te na vanredni tehnicki posalje zbog folije na staklima, onda se samo to i gleda. U tom slucaju ne moze da kaze da si neispravan zato sto su ti neispravne kocnice npr. ;)
Moj vam je savet da se ne izdrkavate na bilo kome ko vas zaustavi, i 99% ce vas pustiti uz opomenu :P

Ja se izvinjavam, ali govoris ovako nesto coveku koji je doziveo to da izvestaj od vanrednog tehnickog pregleda pandur licno menja i dopisuje neispravnost i to pred svedocima tj radnicima tehnickog pregleda i kad sam trazio da se suocim sa pandurom i da trazim svedocenje randika sa tehnickog pregleda, posle godinu dana dobijem kaznu sa komentarom, nije bilo osnovanog razloga za suocavanje... Inace na istom tom tehnickom pregledu su mi rekli da na vanrednom tehnickom pregledu proveravaju uvek stakla, kocnice, svetla, brojeve, jedino se merenje buke radi na zahtev... Takodje sam dobio komentar da ih je sramota sto saradjuju sa policijom jer se zakon ne primenjuje jednako za sve, posto do tada nisu ni jednom imali na pregledu neku limuzinu ili dzip...

A zbog takvog usranog stava smo i stigli ovde... Neka napise kaznu za to sto je zaustavio i neka pise kaznu ako ga ometam u sprovodjenju zakona, a to da li cu se ja izdrkavati ili ne, nema opravdanog razloga da se izmisljaju neki prekrsaji koji ne postoje... Ja sam uvek uredno pozdravio (cak i kad ja nedobijem pozdrav) kad sam bio zaustavljen, ljubazno dam svoja dokumenta i ne progovorim nikad ni rec dok mi se ne uputi neko pitanje. Problem je svaki put nastao kada mi je receno da je kazna tolika i tolika i da sam napravio taj i taj prekrsaj, a moj odgovor je uvek bio da napise kaznu jer necu da je placam na licu mesta... Sto je obicno dovelo do toga da se odjednom pojavi jos minimum jedan prekrsaj ko iz vedra neba... I tri puta sam trazio suocavanje sa pandurima i tri puta sam dobijao kazne i odgovor da nema opravdanog razloga za suocavanje... I jednom prilikom sam pri izlasku iz suda naleteo na pandura koji me kaznio i pri tome se derao iz sveg glasa na mobilni kako on nece doci ni pod razno na sud i neka kazni tu osobu... A meni je iskreno, to jako velika slucajnost... Tako da molim te da ne prodajes bajke za malu decu i "stitis" kolege... Daleko ste od toga da ste ugrozena vrsta i dobrice... O bezbednosti saobracaja ne mozemo govoriti sve dok se na svakom vozilu policije ne nadje kamera koja ce da snima prekrsaje i bez snimka nema mogucnosti kaznjavanja... Onda ce se videti ko koga izdrkava...

A da se vratim na temu, 50% zatamnjenja je sasvim normalna mera, jasno se vidi i iz auta i u auto, tj vidi se jasno polozaj vozaca i da li se nesto krije... Ono sto pravi problem je rad policije, jer ne mogu da utvrde da li razgovarate telefonom ili da li ste vezani iz daleka...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 13:16 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Nazalost klip koji je objasnjavao stvari sam zaboravio da sacuvam....Rusija je zemlja koja ima najvise zatamnjenih automobila...
Pa je jedan Rus to resio duplim staklom :) Lada je u pitanju...jedno je zatamnjeno i ima posebno dugme za podizanje istog...
I kao sto Wampir kaze...niko ne voli izdrkavanje...ja jos nisam cuo da je neki saobracajac "meltretirao" lika koji se nije izdrkavao...
istu stvar mi je i ujak rekao...cuti i ne raspravljaj se i proci ces sa opomenom...
realno da bilo kod od nas stoji na ovoj vrucini ceo dan...i da dodje neko i da pocne da se pravi pametan...odveo bih ga na 10 vandrednih tehnickih...
"Lepa rec i gvozdena vrata otvara" :dedica:
toliko od mene...i izvinjavam se na off-u :ots:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 13:28 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Ko bre stoji na vrucini??? ili se hlade u kolima ili zasednu pod neko drvo, sakriju se ko, da ne kazem sta, i samo cekaju i najmanji prekrsaj. Izvini Wampirko, ne govorim o tebi jer te licno ne poznajem, vec o celoj nasoj policiji. To sto se neko raspravlja sa policajcem ne znaci da policajac ima pravo da ga kazni ili da ga salje na vanredni tenicki. Svi dobro znamo kakva nam je policija, tako da bolje da ne sirimo temu na tu stranu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 14:04 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2011 23:13
Ime: Zeljko
Opel: Tražim
Ja sam na picasso-u baš zatamnio stakla, napred se i videlo ko vozi jer je šoferka ogromna, a pozati ništa, niko mi nije pravio problem,
Sada na astri imam zatamnjena stakla da se pozadi skoro pa ne vidi, a napred se solidno vidi.

Problem je taj što je temperaturna izolacija dosta manja, mada UV zaštita odrađuje svoje.

Evo slike, prednje staklo 50% zadnje 30% ( % označava koliko se vidi unutra )

Verujem da mi milicija neće praviti probleme, ipak ne smišljaju oni ovo zezanje nego neko drugi

Slika Slika Slika Slika Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 14:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Acko, evo ja ti se javljam. Desila mi se takva situacija vise puta. :seci: Ali moram da kazem da sam imao dosta situacija i kada sam imao posla sa jako kulturnim policajcima, koji su na veliku zalost, retkost ovde.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 14:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2010 22:25
Ime: Danijel
Opel: Alfa Romeo 33 1.5 BOXER Lancia Dedra 1.8i.e.
Mene nisu mnogo puta zaustavljali,a i kada me zaustave,uvek sam opusten. Pre 2-3 nedelje,zaustavi me policajac,pozdravi,trazio dokumenta,pita jesam li pio nesto(bila je subota oko 23h),nisam naravno,posto mi je bila cepana soferka,od stare je iseceno staklo sa nalepnicom i zaleljeno izolirom. Kaze dobro si se setio za nalepnicu,ja mu kazem da bas i nemam bas 2000 za novu,jos pitam da li da izadjem da duvam,on vrati dokumenta i ti je to! Uvek sam opusten,zezam se i nemam problema!

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 20:14 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
Wampir024 je napisao:
testdriver je napisao:

Ja naravno nisam protiv zatamljivanja, ali dosta puta mi se desilo da kad zaustavim neko vozilo koje je zatamljeno, stanem skoro kod sredine zadnjih vrata i par metara dalje od vozila, zato sto ne znam da li ce me iza stakla sacekati ruka sa dokumentima, ili cev pistolja ;)

Само је само делимично оправдано...али исто тако када дођете неком на кућу не знаш хоће ли ти откључати или ће да пуца кроз врата...па немамо обавезу да имамо провидна врата већ ова обична "опасна" :wink:

Да се не лажемо ви јако добро знате ко на вас може да запуца, а колико често се дешава и да ли се уопште дешава да се на полицију пуца приликом рутинске контроле.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012 20:28 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Ime: Nikola
Opel: kadet e limo
Sto se tice izvlacenja sa opomenom ili kaznjavanja, ti je vise do osobe, i vozaca i pandura ... takodje mi nikad nije napisana kazna, mada nisu me ni nesto previse puta zaustavljali, ali sam imao par zaustavljana sa blago jacim prestupom brzine ili slicnih gluposti :stidise:
Ja sam i mladji pa se vadim na lepe oci i finu pricu, nikad ne nudim nikakvo placanje na licu mesta ali kad covek hoce da uzme pare onda bas hoce, stajao sam i po 10 minuta i slusao kako mi prica pricu o novom zakonu i sto ne moze da mi da priznanicu na licu mesta i kako mu je jako zao i bla bla :D

Ima stvarno finih pandura, samo treba biti covek i bice i oni ljudi ... jbg, ako mu se bas nije digao i zainati se :D

Ali sto je previse previse je sto se tice kazne za voznju bez atesta!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012 01:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

kako sam ja skapirao nepominje se atest nego sam provera tj kao neka potvrda, a kako sam cuo dosta su novina uveli kao i glupost da je rezervni tocak obavezan i opet neka sranja oko xenona itd sve u svemu imamo kao i uvek najgluplji zakon :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012 09:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

nema zatamnjivanja bocnih stakala, nema naknadne ugradnje xenona, nema spustanja vozila...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012 09:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

markopo je napisao:
kako sam ja skapirao nepominje se atest nego sam provera tj kao neka potvrda, a kako sam cuo dosta su novina uveli kao i glupost da je rezervni tocak obavezan i opet neka sranja oko xenona itd sve u svemu imamo kao i uvek najgluplji zakon :D

Rezevni tocak nije obavezan
Citiraj:
Clan 105
...
Rezervni točak ne moraju da imaju motorna i priključna vozila ako su pneumatici ili
naplaci opremljeni nekim sigurnosnim sistemom za sigurnu vožnju s izduvanim
pneumatikom ili ako vozilo poseduje odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje
izduvanog pneumatika (npr. sprej, pena u boci pod pritiskom, komplet za brzu popravku
pneumatika i sl.).

Ali zato za xenone...

Citiraj:
Clan 48
U slučaju da je vozilo vrste M ili N opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom
svetlosti obavezan deo glavnih farova kratkog svetla je i uređaj za čišćenje farova.
Vozila vrsta M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala u skladu sa
jednoobraznim tehničkim uslovima. Ovaj uređaj može biti sa ručnim ili automatskim
podešavanjem. U slučaju da je vozilo opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom
svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski.
Vozilo može imati farove sa dinamičkim praćenjem vožnje kroz krivinu, koje može biti
izvedeno kao zakretanje farova ili uključivanje jednog od svetala za maglu.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012 09:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Ovo za prskalice za xenone jos nije zazivelo kod nas...
ali sam juce cuo da u obaveznu opremu ne spadaju vise sijalice...jer moraju da se menjaju u servisu, a ne na putu :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2012 09:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ne interesuje njih da li je zazivelo ili ne...pravilnik je objavljen...jebo ti mrkonjicu pas mater...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]