Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 20 Jul 2025 03:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Oglas za posao
PostPoslato: 01 Feb 2012 01:46 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2010 20:27
Ime: Vilim
Opel: Astra Bertone 2.0t
Citiraj:
kukamo kako je sranje u drzavnim firmama, a svi hocemo da radimo (tj uletimo pa da lencarimo)
lako je reci da je bleja biti vatrogasac ili pandur....aj zamisli sebe da cupas nekog iz motornog prostora u 5 ujutru za 350-400e...
Nezki jesi dobio stipendiju u Grcku ili si platio?
Citiraj:
Tek se u privatnoj firmi vidi ko koliko vredi jer tamo niko ne mora da te gura da bi ti nesto uradio i zaradio platu, vec ces samog sebe da motivises kako bi se pokazao i dobio unapredjenje
jesi siguran da pricas o Srbiji....ovo je neka bajka druze... evo ti primer keva radi kao prof. engleskog jezika u privatnoj shkoli jezika vec 10godina,e taj privatnik dodje profanima i kaze od sledece plate imate 20% manje zbog "krize" i ako vam smeta dajte otkaz,ima brda mladih koji ce da rade i za duplo manje od vas ili primer ortakinja zavrsila pravni u roku, prosek 9 , radi u nekoj stranoj firmi za platu od 500e posao za troje, 10-11 sati i jos su joj kupili laptop da radi domaci pred spavanje. Jedini izlaz je svoj biznis ali treba imati muda da stavis stan pod hipoteku a imas npr. dvoje dece... Tesko je naci pravu soluciju u ovoj zemlji

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:51 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Nemoj da generalizujes stvari, nije svaki privatnik isti, ali velika vecina je onakva kako sam opisao...

Sto se hipoteke tice, stavi auto pod hipoteku ili ga prodaj pa pocni neki biznis. Bez ulaganja i rizika nema ni zarade...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:54 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
Garaza: pogledaj
ok naravno za takve poslove je drugacija prica, ali ja sam pricao za situaciju da ljudi hoce u drzavne firme zato sto se najmanje radi po njihovoj teoriji...
Ja se delimicno finansiram sam delimicno iz stipendije, sto?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 01:55 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
Miki22 je napisao:
Hahahahahaha, brate, aman za boga miloga, nemoj to vise da radis, pa nisi Milka Canic brate...zajam, kao da pozajmljujem pare od komsije...

Људи су користили ове изразе пре него што су дошли менаџмент и остала срања, и није им сметало. Не видим зашто би нама?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:05 
Iskusni Opeldžija

У реду је брате, од сада ћу се трудити да користим само српске речи, када год је то могуће и док год људи буду разумели о чему причам.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:06 
Club 1000
Korisnikov avatar

U Bg-u je uzas zivi ako nisi znao....cela Srbija i Crna Gora se sjatila ovde. Ponuda jeste velika ali potraznja je 10x veca za bilo koju poziciju....da sam ja privatnik takvu situaciju bih iskoriscavao maksimalno (uvek ce neko raditi za smeh pare,ako nece neka da otkaz).

@Nezki-pitao sam jer ti pricas iz ugla coveka koji je zavrsio privatni fax na kome godina nije jeftina i studiras sada preko i takvih kao ti je da se ne lazemo malo. Ja sam pricao iz ugla mladih koji su iz porodica teske radnicke klase i mozda nikad nisu bili u CG na moru. Oni su npr. tek zavrsili fax ili nemaju prilike ni da upisu pa su odmah iz srednje krenuli da rade. E njih ce da prcaju privatnici do recimo 30te godine i to je vec izgoreo covek,zadnjih 10godina mucenja. Moja sestra od tetke zavrsila visu medicinsku sa 22,a radi od 21 bez prekida i promenila je da te ne lazem 15 poslova a sada ima 31god i jos uvek trazi posao gde ce biti za stalno i da pusti korene.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:14 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

pa ja sam na tom "skupom" privatnom (godina kosta skoro kao na drzavnom) na osnovu proseka bio na budzetu :)
i vozim dizla koji delim sa mojima, a ne 2.0 turbo :p
tako da ne pije bas vodu ta prica :p

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2009 18:21
Ime: Nikola
Opel: Vectra B 1.6 8v
miki22 nisi mi odgovorio na pitanje :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:25 
Opel Team Member
Opel Team Member

Miki22 je napisao:
У реду је брате, од сада ћу се трудити да користим само српске речи, када год је то могуће и док год људи буду разумели о чему причам.

Не мораш да их користиш ако не желиш, ја само преводим за људе који не знају Енглески толико добро :ok:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:29 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Stefan (Srbobran) Vidic

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:38 
Opel Team Member
Opel Team Member

Па него шта, ово је мој начин борбе против тренутне антисрпске власти

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:38 
Iskusni Opeldžija

Otacon je napisao:
U Bg-u je uzas zivi ako nisi znao....cela Srbija i Crna Gora se sjatila ovde. Ponuda jeste velika ali potraznja je 10x veca za bilo koju poziciju....da sam ja privatnik takvu situaciju bih iskoriscavao maksimalno (uvek ce neko raditi za smeh pare,ako nece neka da otkaz).

@Nezki-pitao sam jer ti pricas iz ugla coveka koji je zavrsio privatni fax na kome godina nije jeftina i studiras sada preko i takvih kao ti je da se ne lazemo malo. Ja sam pricao iz ugla mladih koji su iz porodica teske radnicke klase i mozda nikad nisu bili u CG na moru. Oni su npr. tek zavrsili fax ili nemaju prilike ni da upisu pa su odmah iz srednje krenuli da rade. E njih ce da prcaju privatnici do recimo 30te godine i to je vec izgoreo covek,zadnjih 10godina mucenja. Moja sestra od tetke zavrsila visu medicinsku sa 22,a radi od 21 bez prekida i promenila je da te ne lazem 15 poslova a sada ima 31god i jos uvek trazi posao gde ce biti za stalno i da pusti korene.

Vidi brate, ja imam 23 godina, faks cu ako da bog zavrsiti jos malo, ostalo mi je jos dva ispita. Studiram na americkom univerzitetu gde godina kosta 6000e, ali ja tamo nikad ne bih otisao da nisam dobio stipendiju, a kada se ukaze takva prilika onda se ne propusta. Od svoje 18-te godine sam poceo da radim jer dok su trajala predavanja ziveo sam od stipendije, ali 3 meseca preko leta stipendije nema, i ja tada nisam isao u CG na more (nikada nisam ni otiso na more) vec u BG da radim jer nisam hteo da me otac izdrzava ako sam radno sposoban. Isao sam tri leta zaredom i radio parket, radio u perionici na NBG, Dokini, pretpostavljam da neko od vas i zna gde se nalazi, radio sam i fasade i moleraj i nikada me nije bilo sramota da prvljav i zamazan odem do prodavnice i kupim najjeftiniju salamu za sve radnike sa kojima sam radio a to je bilo i na NBG i na Zvezdari i na Banjici i na Banovom brdu, nije me bilo sramota jer ja nisam radio nista lose vec sam samo zaradjivao za leba. Kada sam cetvrte godine u prolece opet planirao da odem za BG na raspust da radim dobio sam ponudu za mesto gde sad radim, nisam trazio posao, dobio sam ga. Moj cale je nastavnik sa platom od 30.000 i ima pored mene jos troje dece, nisam se ja u zivotu nagledao svega i svacega niti sam imao sta god sam hteo. Jednostavno moras da shvatis da niko nece misliti na tebe ako se ti sam budes predao, sta god da ti se desilo i kakva kod da je situacija ne smes da odustajes, jer sa neba ne pada nista osim kise i snega, i od toga se ne moze ziveti.

A to sto kazes da neko mozda nije mogao da zavrsi faks pa ce sad da ga driblaju, izvini sta ti ocekujes, platu od 600e sa srednjom skolom? Zato treba raditi sta god da bi svom detetu pruzio obrazovanje za koje ti nisi imao uslova.

Ja sam zaposljen u privatnoj kompaniji i proslog meseca sam dobio bonus za NG, povisicu, unapredjenje, laptop i besplatno parking mesto. o tome ti pricam da kad negde krenes da radim da treba da privredjujes a ne da se zaposlis da bi bio zaposljen.

I da, i ja vozim dizela jer za benz turbaka nemam para.

@opel_nikola ne moze brate, ja bih otiso prvi :ludilo:

@Strokan nije da ne zelim brate, vec sam rekao da mi manjkaju strucni izrazi na srpskom, mada ovo i nije nesto komplikovano ali znas ono kad svi tako pricaju i na tv-u slusas isto to onda se predas i sjedinis sa masom.
Eto toliko od mene...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:39 
Club 1000
Korisnikov avatar

@Nezki nismo se razumeli, nisam hteo da budem uvredljiv. Nisam rekao da si dokoni burzuj,a nisam ni rekao da sam ja beda. Samo sam pricao iz ugla ljudi iz moje porodice i prijatelja koji su zavrsili fax posto poto ili srednju i ne misleci sta ih ceka posle proziveli dobar deo svog zivota nervirajuci se. Ne zelim da mislis da potcenjujem tvoj uspeh jer si radom zasluzio, i daj boze da budes u sredini u kojoj ce se ceniti sve sto si uzlozio u sebe.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:46 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

ma znam otacon drugari smo, cisto sam malo kroz salu provukao :D
Mada stvarno znaci kada nemas pritisak sta ces sutra da radis i kada mozes da se skoncentrises na svoje obaveze

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:53 
Club 1000
Korisnikov avatar

Citiraj:
A to sto kazes da neko mozda nije mogao da zavrsi faks pa ce sad da ga driblaju, izvini sta ti ocekujes, platu od 600e sa srednjom skolom?
ti pricas ko da je covek sa srednjom skolom umobolnik pa treba da ti glanca cipele za 50e mesecno.

Samo kod nas ljudi imaju taj trip da mora da se zavrsi fax brze bolje ili si niko i nista. Evo ti primer svedska (imam rodbine tamo sacuvaj boze) , u svedskoj retko ko studira,studiraju samo jako pametni ili jako bogati. Tamo se ceni radnicka klasa jer je ona izgradila svedsku kakvom jeste sada. Samo kod nas u firmama imas vise direktora nego radnika.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 02:56 
Opel Team Member
Opel Team Member

сад се смањио број директора код нас у фирмама, повећао број менаџера и још више смањио број радника..

:krsti:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:13 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

to jeste kod nas vlada taj los trend pa ljudi upisuju fakultete posto je to novi standard iako ne zele da se bave poslovima za koje spremaju fakulteti, vec u nadi da ce dobiti bolje placen posao :(

dok je u celoj evropi trend smanjivanje hijerarhijskih nivoa i samim tim broja menadzera kako ih Srbobran naziva, nas sistem stancuje akademske gradjane koji to i ne zele da budu...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:13 
Iskusni Opeldžija

Otacon je napisao:
Citiraj:
A to sto kazes da neko mozda nije mogao da zavrsi faks pa ce sad da ga driblaju, izvini sta ti ocekujes, platu od 600e sa srednjom skolom?
ti pricas ko da je covek sa srednjom skolom umobolnik pa treba da ti glanca cipele za 50e mesecno.

Samo kod nas ljudi imaju taj trip da mora da se zavrsi fax brze bolje ili si niko i nista. Evo ti primer svedska (imam rodbine tamo sacuvaj boze) , u svedskoj retko ko studira,studiraju samo jako pametni ili jako bogati. Tamo se ceni radnicka klasa jer je ona izgradila svedsku kakvom jeste sada. Samo kod nas u firmama imas vise direktora nego radnika.

Ne izvlaci stvari iz konteksta. Znam kako je u svedskoj, teca radi Volvo-u a tetka negde nemam pojma gde, nemaju ni oni fakultet, ali mi zivimo u Srbiji i pricamo o Srbiji i sistemu koji je ovde a ne o Svedskoj. Ne znam kako si dosao do zakljucka da mislim da su svi bez faksa umobolni cistioci cipela, samo sam rekao da sa srednjom skolom ne mozes da radis sta ti hoces, nego ono sto se nudi, ali ocigledno da nisi shvatio ono sto sam hteo da kazem.

Hteo sam da ti kazem da ako ne mozes da radis ono sto zelis onda radi ono sto moras. Znam da je uvek lakse ici linijom manjeg otpora ali to ne vodi nicemu. Ako sam ja mogao da dodjem odavde do BG samo da bih radio onda mozes i ti koji zivis tamo, a ako nece ili te je mozda sramota da radis fizicke poslove, onda gledaj sta ces, ja stvarno ne znam vise koju posluku porat

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:25 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Otacon je napisao:

Vidis problem je i ovakvom stavu nase populacije. Kukamo kako su uslovi grozni i privatnici g*v**, a onda u isto vreme kazemo da bi smo mi radili isto to sto nas nervira :krsti:

Ja bih npr. potpuno drugacije radio, i pre bih isao na to da oformim ekipu koja ce biti zadovoljna i gurati korak dalje i tako doneti vise rezultata, prihoda, nego da pretim ljudima i smanjujem rashode...

Evo primer iz mog zivota opet: preko leta sam radio u prodavnici odece (Urban Shop :D) i bilo mi je ok. Preko leta ionako blejacim pa rekoh da radim malo :D
Dok sam ja radio promenilo se x ekipa posto je to strategija vlasnika. Ono radite probno dva meseca za fiksnu platu, posle dva meseca dobijate i procenat. I svi se cimaju ta dva meseca i dok dodju do te povisice odustanu zbog stava vlasnika "ako ti se ne svidja pali"
I vlasnik je tako skratio troskove, nije davao povisice vec je stalno dovodio nove koji su dobijali stalno tu osnovnu platu, a svi manje vise nezadovolji, nisu se cimali oko prodaje, kraduckali nisu davali svoj maksimum koji mislim da bi doneo vise prihoda dodatnih nego sto mu je ovo ustedelo...
Rezultat bi bio isti ako ne i bolji po preduzece + bi zaposleni bili zadovoljni...

p.s. evo zanimljiv tekst o zaposljavanju i realnom stavu poslodavaca :) http://ftw.rs/biznis-lekcija-pogled-iz- ... o-mislite/

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:29 
Iskusni Opeldžija

Nezki ovo je druga godina Management & Organizational Behavior

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:34 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

gde na engleskom bre sad ce Srbobran da reaguje :p

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 03:39 
Iskusni Opeldžija

Tako mi se zvao predmet jbg, to se ne prevodi jer se tako zvao kod mene :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 14:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Imenjace ne bi ni ja da radim u drzavnoj firmi, al MORAM, posto kod nas privatne ne rade :banghead:
Sve sto je bilo drustveno sad je privatizovano, pare oprane, gazde zapalile, pa ti idi nadji posao u privatnom sektoru :(

Mislis da se tvom caletu radi u skoli? Al andji mi oglas gde traze diplomiranog matematicara...Svi traze managere, keyacounte, ko da imamo 15.000.000 radnika pa nam trebaju toliki rukovodioci!
Svi hoce dupnece u toplu fotelju, al niko nece na strug! :dedica:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 14:52 
Iskusni Opeldžija

Vidi imenjace, problem u srba je taj sto retko ko zeli da se pomakne iz svog grda ili svog rodnog kraja. Jel vidite kako se to radi u americi, gde dobijes posao tamo odes da radis, ne moze posao doci k tebi, moras ti njemu. Ne kazem da za neke stvari nisi u pravu, znam da niko ne trazi matematicara u privatnom sektoru, jedino sto sa tim mozes da budes je profesor.

A ovo sto svi hoce u fotelju, potpuno si u pravu i to je takodje nas problem na nacionalnom nivou, srbi su previse ponosni da bi radili izvesne poslove, pre ce sedeti kuci za dzabe nego raditi bilo kakav posao jer misli da nije dovoljno placen, a srbima para nikad dosta i sve nam je malo.

Kao sto sam rekao vec u ovoj temi, prodaj auto, prodaj to bez cega se moze i pokreni sopstveni biznis, vratice se onda i kola i sve ostalo, samo da se radi pametno i kreativno.

Jedan drug me uporno moli da mu nadjem posao, kao da sam ja NSZZ. Njegov problem je sto ima para i nece svasta da radi. Lepo sam mu predlozio da otvori mesaru jer to fali u njegovom mestu, ne bi imao nikakvu barijeru u probijanju na trziste, nema konkurencije, jos sam mu i rekao da znam coveka koji je skoro zatvorio mesaru i da mogu da mu nabavim sve masine i pratecu opremu po niskoj ceni, i znas sta mi kaze? "Ma bezi bre, ja da se bakcem sa svinjama i sa krvlju, da se zamazujem po ceo dan, treba da mi se smeju svi sto radim to." E pa brate od vetra se ne zivi, zavrsio srednju skolu i nije hteo da ide na faks, nije da nije imao uslova vec nije hteo da ide jer je tocilo i sad hoce da se zaposli i da ne radi nista, e ne'sh kolega. To ti je primer tipicne srpske varene ovchije glave.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2012 15:02 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
Мики типичан Србин или нема ауто или има неки 15 година стар ауто, и од тога једини бизнис који може да покрене је скупљање картона...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]