Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 19 Jul 2025 14:13

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Oglas za posao
PostPoslato: 31 Jan 2012 16:53 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2009 18:21
Ime: Nikola
Opel: Vectra B 1.6 8v
Garaza: pogledaj
strokan ja probao i nije islo (zato sam i rokno jednu godinu) al onda sam probao malo mnooogo vise da ucim i upalilo je :)

marcus, moze, a mogu da uputim i ortake koji su polozili...
problem je sto ti nemas predstavu kakvo je upravljacko kod nas ni izbliza a ja znam kakvo je kod tebe
kada bi culi ljudi koji su polozili upravljacko kod mene ovo sto si rekao mnogo bi se iznervirali :D

cvorke ja to nisam mislio nikad :wink: a kad bude doslo vreme da ucis upravljacko (ako si na smerovima koji ga imaju kao ja :banghead: ) molim te da potvrdis markusu :D

Poslednji put menjao opel_nikola dana 31 Jan 2012 16:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 16:57 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007 23:56
Ime: Marko
Opel: Kia
Nema potrebe za nekim drugim, zelim da ti licno uvidis razliku...

A sto se tice vaseg upravljackog, znam ja kako je kod vas... Kao sto rekoh, kum mi je to zavrsavao sa ekstremno dobrim ocenama i on me je i spremao upravljacko za moj faks... Slazem se, on je dobio 10 na ekonomskom, ja jedva 6 na singiju... Al za njega znam sta i kako pa mogu i da pricam... On je sam rekao da bi moje upravljacko racunovodstvo pojeo za dorucak... Al on se time nije preterano k****** jer ga nije zanimalo, kao sto zna da u svakom delu vezano za kompjutere ja mogu tata da mu budem...

Sa tobom sam usao u pricu da na moju 6 ti mozes da dobijes 8 ili 9.... Znam da moj kum moze, al eto, zelim da vidim da li mozes i ti... Iskreno, cisto sumnjam... 7 bi mozda i dobio, al to onda nije onaj odnos ocena o kom si pricao ranije...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 16:58 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
@cvorke Pa da ali nije problem samo sto je zavrseno, nego sto i to sto je nabubano ne znaju kako da primene u praksi i sta to konkretno znaci.
ovo pricam za skoro sve fakultete u Srbiji

Prisustvovao sam jednom zanimljivom ispitu Npr. od nekih jednostavnijijh stvari, npr. iz upravljanja promenama: Evolucionarne promene u odnosu na Revolucionarne promene. Lik odgovara sve teorijski zna i stvarno lepo objasnio razliku (spore postepene promene u odnosu na brze nagle promene velikih razmera) i pita ga profesor:
dobro recite mi kolega primer takvih preduzeca? lik ne zna
dobro recite mi kakvu bi trebali kulturu da imaju, kakav karakter? lik ne zna
lik pao ispit

sto je skroz realno, dzaba si sve to nabubao ako nisi shvatio poentu i ako ne umes da primenis u praksi

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:00 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
case study, outdatovano... Које су ово речи? Још један разлог зашто рећи НЕ приватним факултетским установама!

Незки за тај твој "case study" постоји и српска верзија студија случаја. Вероватн мислиш да звучиш паметније, едукованије и стручније ако користиш те енглеске "стручне" речи. Још један од начина приватних "универзитета" да замазују очи својим студентима. Ми вас научимо неке енглеске речи и ви сте БОГОТАЦ свог измишљеног заната менаџмента (за маркетинг, за управљање људским ресурсима, за СПОРТ итд.) :krsti:

Vrh

Club 1000
Korisnikov avatar

Nezki, upravo to... Nebitno dal si na drzavnom ili privatnom ako ne kapiras ono sto ucis...

Vrh

5th Gear
Korisnikov avatar

gde si ti video da se ja k****** time?
ako pogledas sta sam pisao videces da sam rekao da bi iz ove perspektive bolje bilo da sam se i ja zezao na privatnom pa zapalio preko nego ovako... :wink: nemoj izvlaciti pogresne zakljucke, ja jos konstatovao da sam se zaebo sto sam se maltretirao ovde kod mene umesto da sam lagano prosao tamo

eto, tvoj kum je potvrdio ono sto sam ja pricao :ok:

vec sam gledao kako ti izgleda kod vas i ako bog da na leto kod mene (posle 2 meseca karantina, ne znam koliko si ti ucio za ono vase, al za ove moje sa singidunuma dooobro znam koliko su ucili) dobijem 6, nacicu zadatke od vas i uraditi :wink:

Poslednji put menjao opel_nikola dana 31 Jan 2012 17:03, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Stroki srbobrane ne spamuj :D
jbg naviknes se malo na strane izraze, slazem se treba koristiti domace termine :*

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:03 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa nije se k******, nije svaki put kad pricamo rekao kako oni sa privatnih fakulteta nemaj pojima naspram onih sa drzavnih.... A to si na ovaj ili onaj nacin rekao par puta...

I ispit se kod mene ne sastoji samo od jednog zadatka, nego 2 i teorije... Opusteno, javi se ti kad zavrsis, ja cu licno da dodjem po tebe na ekonomski i dovezem do singija (5 minuta voznje)... :D :ziveli:

I cisto da kazem nesto na globalnom nivou kad su fakulteti u pitanju... Ja sam zavrsio za grafickog dizajnera, a treba da pocnem da radim u firmi koja nema veze sa grafickim dizajnom...

Medjutim, lepa plata, nije tezak posao, snacicu se nekako... Al da nemam fakultetsku diplomu 1. mozda ne bih mogao da se zaposlim tamo 2. znam da ne bih imao toliku pocetnu platu bas zbog skolske spreme... Tako da, put nas vodi na milion strana i retko ko zavrsi faks i ostane u struci... Meni je bitan taj papir, a da li sam zavrsio pravni sa desetkama ili signi sa sesticama, bole me brige :)

Poslednji put menjao Marcus dana 31 Jan 2012 17:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

ja sam se trudio da objasnim sta mislim, al jbg

dogovreno! :aplauz:

a zaboravio si da mi odgovoris koliko se to sprema kod vas? :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:08 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

pa to je subjektivno, spremas dok ne naucis u zavisnosti od toga koliko znas od pre i koliko efikasno ucis

Slika

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:08 
Club 1000
Korisnikov avatar

U ovom slucaju to nece biti relevantno, zato sto ces ti u tom trenutku, po standardima mog faksa, biti i vise nego spremljen :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:09 
Opel Team Member
Opel Team Member

Реално да си на твом Мегатренду користио српске речи рекли би ти: "Колега, будући браниоцу образа нашег измишљеног занимања МЕНАЏМЕНТ, све сте ви то научили, али нам нешто мањкате са енглеским стручним изразима. Не знам зашто толико форсирате српску изведбу тих речи кад су студенти са Америчких универзитета у својим, elementary case study statistics report-овима доказали да кад исте те речи изговорите на матерњем језику губе на јачини и смислу, и изгледате неозбиљно пред осталим колегама менаџера и не могу да вас разумеју (јер су јелте едуковани да употребљавају стручне изразе). Хвала вам, 9."

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

znam, zato i pricam :D

a mislio sam na prosek ucenja, jer imam i ovamo i onamo primere...

p.s. oterali smo temu u beskrajnost :D

Poslednji put menjao opel_nikola dana 31 Jan 2012 17:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:13 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
strokan je napisao:
case study, outdatovano... Које су ово речи? Још један разлог зашто рећи НЕ приватним факултетским установама!

Vidi brate, postoji gomila stranih reci koje su sve vise u upotrebi i to ne samo po forumima vec i u sluzbenom jeziku, na dnevniku i sl.

Eventualno
Laptop
Desktop
Kompjuter
Satisfakcija
Oficijelni
Ofis
Mejl
Revizija
Objektiva

Da ne nabrajam jer ih ima na stotine ali vi to ne primecujete jbg.

Inace ja studiram i radim na engleskom pa mi ponekad nedostaje prava rec na srpskom u trenutku pa opalim po engleskom...

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:13 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ne znam koliko sam ucio, rekao sam da sam duduk za to i da sam izasao 13x na taj ispit... Mislim da se cak i profesor sazalio na mene kasnije i dao mi 6, mada da ne gresim dusu, odradio sam cak i za vecu ocenu :D

Elem, ja isto kapiranje skole vucem jos od pocetka srednje, kada se malo razvijaju odredjeni pravci u skolovanju... Ne ucim ono sto me ne zanima.. Sve 4 godine srednje skole sam padao na popravni iz 2 predmeta... Kazem sebi to necu da ucim, idem na popravni u avgust i tako i bude... Prodjem u avgustu.. Al sta je caka u svemu tome? Ja sam imao 3. ili 4. prosek u odeljenju po ocenama na kraju godine... Jednostavno, ostale stvari su me zanimale pa ispade da i nisam toliko los djak :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

ja sam isao u srednju gde ako padnes na popravni iz bilo cega pravi si specijalac :D zato sam se i usr*o kad sam dosao na faks :seci:

znas valjda nekog ko je ucio, al dobro nije ni bitno :ok:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:15 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
kao prvo, to koliko treba da se pomucis da bi polozio neki ispit ne znaci da si bolje ovladao tom materijom, vec samo da si naisao na drkosa od profe koji zakera jer nema nista drugo u zivotu da radi.

Znanje sa faksa, bilo kog faksa je ziv K! Bio to drzavni ili privatni, pogotovo kad su drustvene nauke u pitanju. Kao sto su neki rekli vec, sve pada u vodu kad pocnes da radis! Nema tad ni puskica, ni sablona, ni knjiga da se potsetis. Najbitnije je iskustvo i odnosi sa ljudima. Kroz praksu (praktican rad), iskustvo, se jedino stice pravo znanje. Znam ih ja gomile sa drzavnih, pa i neke moje kolege sa posla, koji se tako puvaju kako imaju drzavni faks, a kad stanu pred coveka i prvi svoj profesionalni izazov, ne znaju gde biju!

A i prica o faksu u Srbiji je suplja skroz!! Danas to nema nikakve veza sa zivotom. Jedino kako treba raditi i kako je i najlakse (a ni to nije univerzalno, naravno) je juriti posao odmah nakon srednje i kad ti zatreba papir zbog napredovanja, upises bilo sta sto ces najlakse poloziti i cao. Ako hoces javnu sluzbu, onda drzavni. Ali ako hoces javnu sluzbu, treba ti veza jaca nego sto ti dodje rodjena keva u kuci.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:18 
Club 1000
Korisnikov avatar

Singidunum + Drzavna firma = Marcus na poslu :D Eto toliko od mene... Kazem ja, faks je nebitan, trebao mi je taj papir zvani diploma :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:23 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

@mihailo pa sad, ne mozes ni na praksu bez teorijske osnove :) mislim mozes dosta teze, ali po meni je dobitna kombinacija teorijska osnova + praksa preko :)

@strokan vecinu stvari koje ti ucis su menadzment, ako ti je toliko tesko da prevedes koristi termin Upravljanje sto je najtacniji prevod. Vecina stvari koje ucis su upravljanje berzama, upravljanje ljudskim resursima (smisli neki pravoslavni naziv za resurse), upravljanje odnosima sa javnoscu itd

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:26 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Marcus je napisao:
Singidunum + Drzavna firma = Marcus na poslu :D Eto toliko od mene... Kazem ja, faks je nebitan, trebao mi je taj papir zvani diploma :)

Ti si specifican, mislim na struku :D

Znam i ja jednu devojku, zavrsila visu trogodisnju, posle se doskolovala, sve vreme sljakala po malo pa onda i ugovor i eno je sada u Vojsci Srbije. Takodje graficki dizajner

@ nezki

naravno da ne moze bez teorije, moja poenta je da ne treba previse lomiti glavu oko toga! I ne terba uciti ni za ispit ni za ocenu nego da stvarno naucis i shvatis nesto, barem malo. Kad pocnes da radis, tek onda pocinej zaista ucenje i sve ce doci na svoje mesto :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:28 
Opel Team Member
Opel Team Member

Ма ајде, за све те речи постоји синоним на српском. Ајде признаћу лаптоп (за то нисам сиуран да постоји српска верзија), мејл и компјутер и ја користим.

Те енглеске речи и првенствено менаџмет су права дефиниција онога што Срби називају "жвака за сељака".
Конкретан пример! Сарађујем са једном винаријом, која се налази близу Опленца, и углавном власник те винарије је свима доделио неке функције менаџера (менаџер за односе са тржиште, менаџер за продају, за набавку и не знам ти ни ја шта), а онда исти ти људи дођу код мене са комбијем пуним вина и истоварају, али битно је да они после мени дају своју визитку онако са уздигнутом брадом на којој пише "Менаџер.....". Нису сви такви, али има њих 2,3 који су истриповали да су неко и нешто, па облаче неке ципелице и панталонице, а не виде реалну слику да они и даље носе картоне са вином

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:31 
Opel Team Member
Opel Team Member

Nezki je napisao:
@mihailo pa sad, ne mozes ni na praksu bez teorijske osnove :) mislim mozes dosta teze, ali po meni je dobitna kombinacija teorijska osnova + praksa preko :)

@strokan vecinu stvari koje ti ucis su menadzment, ako ti je toliko tesko da prevedes koristi termin Upravljanje sto je najtacniji prevod. Vecina stvari koje ucis su upravljanje berzama, upravljanje ljudskim resursima (smisli neki pravoslavni naziv za resurse), upravljanje odnosima sa javnoscu itd

Да али не трују глупостима од енглеских речи

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:35 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Kakve veze imaju titule sa obrazovanjem :ludilo:
menadzer je isto sto i sef, nadredjeni, poslovodja, vodja tima itd. neko ko je zaduzen za upravljanje necim (nabavkom, prodaju itd)

i ne kenjaj tu sa cuvanjem ћирилице, tu se slazemo, ako si vec toliki srbin idi radi nesto i utici pozitivno na nasu privredu, a ne da zagadjujes okolinu visokozapreminskim vozilima!

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:35 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Resource management - Upravljanje "izvorima" , a dal su vodeni bog sveti zna...

Human resource allocation - Raspodela ljudskih izvora, pa idi ti pa se raspravi gde ko s kim i kako, tek onda niko nece da te razume...

Ajd nek mi neko strucno na srpskom prevede "Executive Summary" i da to ima smisla. Ili mi prevedite "Public policy makers"

Citiraj:
Ајде признаћу лаптоп (за то нисам сиуран да постоји српска верзија)

Naravno da postoji ali ako to prevedes onda ne znas ocemu se radi, LAP - krilo, TOP - vrh, zato sto se pravio da stoji u krilu, ali idi ti to prevedi i skockaj na srpskom da izgleda ljudski i da te neko razume

Citiraj:
истриповали

Ne brate, otputovali negde

Ja vam lepo kazem da postoje reci za kje niste ni svesni da su preuzete iz engleskog a koristite ih i onda neko nekome prodaje m**a za bubrege.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012 17:39 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 12 Jan 2010 23:44
Ime: Nemanja
Opel: Calibra C20LET '96
ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam, ne znam... nesum shkolovala.
:ludilo:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]