Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Avg 2025 06:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: opel corsa b generalka motor
PostPoslato: 05 Nov 2011 23:08 
1st Gear

Pridružio se: 05 Nov 2011 21:53
Ime: stefan
Opel: corsa 1.2
Odlucio sam da joj uradim generalku jer trosi previse ulja, dimi, ne vuce, neravnomeran rad...pravi znaci da joj treba generalka.
Resio sam sam da radim, imam dosta iskustva o mehanici popravlajo sam motore al nikad nisam radio kompletan remont, pa potrebno bi mi bilo neko uputstvo sa informacijama kao na primer: aksijlni hod radilice, tolerancija letece lezaje...neophodne informacije za generalku. Imam jedno uputstvo al na nemacki nista ne razumem, ako ima neko da prati na Engleski bilo bi super.

Vrh

Tema posta: Re: opel corsa b generalka motor
PostPoslato: 05 Nov 2011 23:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
aj da ti ja dam jedan konstruktivni predlog dok nisi zaglibio u igru bez kraja ,,,,,, sto ne uzmes drugi motor??

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2011 23:51 
1st Gear

DRAGANCE je napisao:
aj da ti ja dam jedan konstruktivni predlog dok nisi zaglibio u igru bez kraja ,,,,,, sto ne uzmes drugi motor??

Jer niko ne garantira o ispravnosti drugog polovnog motora, svi su macka u vreci

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 16:44 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 12 Jan 2010 23:44
Ime: Nemanja
Opel: Calibra C20LET '96
Garaza: pogledaj
tesla je napisao:
DRAGANCE je napisao:

Jer niko ne garantira o ispravnosti drugog polovnog motora, svi su macka u vreci

+1 ...uradis ga lepo sam za sebe i tacno znas sta si i kako uradio :respekt:

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 16:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
to stoji naravno , al covek u tvom polozaju ( znaci nisi profi mehanicar i ne bavis se time ) ima jako male sanse da ga "uradi za sebe ".

a i na samom forumu ima xxxxxx primera gde se pokazalo da je drugi motor bio odlicna opcija , mogao bi slobodno reci da je ucinak nekih 99.9% uspeno zavrsen posao

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 19:54 
1st Gear

Retko neko u MK da proda dobar motor, sve su uvozno sranje iz nemacke po auto odpadima, znas kakvi smo mi cigani balkanci samo neko da prevari nekoga.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 20:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Koja je Corsa u pitanju, koji motor?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 20:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
Ako je blok ok, samo se zameni gornja i donja garnitura, karike, i uradi glava.
Onda ce motor predje sigurno jos 40-50k km bez problema, ako se vozi ljudski naravno ;)

Edit:
I leteci na radilici, ako je ista ok ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011 23:32 
1st Gear

Mickey je napisao:
Koja je Corsa u pitanju, koji motor?

corsa B, motor GM c12nz [1.2 8v]

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011 17:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008 23:42
Ime: Ivan
Opel: kadett 1.8
imas u haynes-u date tolerancije i mere. e sad ako nista ne prepravljas mislim da ti i nisu od neke preke potrebe,jer to treba oni na masinskoj lepo da premere. jedino ako posedujes masine za obradu pa hoces sam da obradjujes...
dobra je opcija da kupis sve sto ti treba i das ljudima koji ti rade obradu da ti napakuju blok. nije neka kinta a izbegavas rizik da polomis neku kariku ako nisi vican tome...

nedaj da te naplasi ovaj lobi sa otpada :D . ne moze 15 godina akan motor da bude bolji od posteno remontovanog pa da ga je vozio i Adam Opel licno i to iskljucivo po autobanu...
samo nemoj da preskaces korake i stedis tamo gde ne treba, sve se da napakovati. ako mora specijala-mora,samo zamena karika tu ne pomaze.ravnanje glave pod obavezno iako na oko deluje ravno. svaki deo mora da je po P.S.-u inace dzabe bacas pare..

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011 19:48 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2010 11:17
Ime: Pedja
Opel: Meriva 1.6 16v
Ali moze uvek da se nadje motor koji je skinut sa havarisanog vozila i da se covek posteno navozi, ili na licu mesta su ljudi palili, testirali i skidali motore sa stranaca. Ja sam cuo da je u zadnje vreme kvalitet delova, bar kod nas za generalku daleko ispod bilo kakvog nivoa, a cena originalnih karika ide oko 300e. Samim tim garanciju za rad ne daje niko, a i sam da uradis sve kako valja, dzaba kad su delovi veoma losi, jos je i pitanje ako blok treba da se hilznuje ko ce to da uradi i kakav materijal ce biti koriscen.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2011 22:13 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008 23:42
Ime: Ivan
Opel: kadett 1.8
karike 300eur? pa nisu za lokomotivu :D :D
u pravu si ima dosta fus delova ali ako se povede racuna pri kupovini i obradu odradi pravi majstor-nema belaja...
generalne na automobilima se retko rade iz prostog razloga sto su i automobili i motori za njih postali toliko dostupni i jeftini da se ne isplati igrati se sa tim. sa druge strane malo ozbiljniji(skuplji) motori se i te kako generalisu i to vrlo uspesno. kad u nekoj ozbiljnoj firmi stane motor na tegljacu,buldozeru.... tu se ili radi generalna ili se kupuje nov tj remontovan. daje se i garancija za odredjen broj radnih sati . polovan sa otpada se stavi jedino ako je masina za udaju ili je bas skripac...

slazem se da je verovatno svaki ispravan stranac bolji od njegovog neispravnog motora,ali koliko to jos realno moze da tera niko ziv nezna. ako je covek u mogucnosti da se otvori za punu generalnu i ima nameru da vozi ta kola jos koju godinu generalna je pravo resenje. stranac sa carinjnjem izadje isto poprilicno. stranac bez carinjenja zna da kosta mnogo vise

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2011 03:02 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2009 02:47
Ime: Dane
Opel: calibra 16V
klipovi i karike original kobelshmidt za njegov motor nisu preko 150eur, obrada radilice radilice 20 eur, leteci i stabilni lezajevi 30 eur, busenje bloka i honovanje 40 eur,ravnanje glave 15 eur,svi ventili novi su oko 60 eur,vodjice ventila 10 eur sve, dihtung glave 15 eur reinz...semerinzi 20-30 eur ... ako radi sam nece preci 400 eur a sa rukama majstora bar josh 300-400 .. jbg najjeftinije je kad sam ...al ako nemash znanja ni alata batali tu opciju

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2011 16:33 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2010 11:17
Ime: Pedja
Opel: Meriva 1.6 16v
laki_81 je napisao:
karike 300eur? pa nisu za lokomotivu :D :D

Slazem se za taj motor su delovi sigurno daleko jeftiniji :D Sto se tice drugog polovnog motora to je moje misljenje, apsolutno sam siguran da moze da se nadje dobar motor u kompletu sa nekog havarisanog stranca, nema pravila koliko ce da traje i motor posle generalne, upravo kao i taj drugi polovni motor. Ako covek moze da nadje kvalitetne delove i ima majstora od poverenja svakako da ce i generalnom biti zadovoljan, ali ja govorim o trenutnoj situaciji gde je vise nekvaliteta i sto nijedan majstor za trenutnu lovu za koju radi nece dati bilo kakvu garanciju ili je pak ta garancija smesna. Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]