Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 22 Jul 2025 21:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: PROBLEMI na asconi...
PostPoslato: 27 Jan 2010 20:39 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2009 05:47
Ime: Darko
Opel: Ascona 1.6 CD
Pazi marko....kad upalim onako skroz ladan auto br. obrtaja je tacno 1000 posle 5 minuta ler rada popne ga tacno na 1500 i miruje,znaci nema variranja.Radi tacno i precizno,al on mene malo poprckuje,umesto da bude prvo 1500 pa da padne logicno na 1000rpm ono prcc obratno.
Inace cuo sam sve reci hvale za ove ohc motore da su tenk masine :)
moj cale je pre 5 godina ima jednu asconu koja je ukupno pre i posle njega izmenila 5-6 vlasnika,i svi su je ganjali i presla je ukupno preko 550 000km.Ja nisam mogao da verujem.Sada kod jednog decka je u naselju,bas odrtavela nece da ide,trosi mesavinu ko varburg limuzina,bas gotova za generalku.
Jer ovo neki specifican slucaj ili su bas svi ti motori OHC za samo reci hvale?

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010 01:03 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2009 23:27
Ime: marko
Opel: askona 2.0,BMW 523 e39
Onda poseti nekog majstora nije to veliki problem oni su prosti otprilike su ti gore objasnili u cemu je problem,naj verovatnije senzor temperature on moze lako da se ispita omski,a sto se tice OHC motora oni su ti majka svih majki a pogotovo c20ne nenadjebivi su.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010 14:06 
1st Gear
Korisnikov avatar

Sta su odlucile ove ..tarde o onom tehnickom pregledu vozila 2x godisnje koji moraju da rade vozila starija od 15 godina?
jel se zna sto?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010 21:10 
1st Gear
Korisnikov avatar

Imam nova pitanja momci,i nove probleme...
1.) Kada palim auto ujutru npr. mnogo tesko okrece anaser,bas padne kazaljka za akomulator.Zasto?A nov je akomulator u pitanju.Takodje sam primetio da posle malo rada motora,kada ugasim motor,i ponovo ga upalim onda malo "lakse zavergla" tj. bez napora.Sta moze biti?
2.) Kada takodje startujem motor ujutru (citaj kada je skroz hladan) na sekundu se cuje nesto kao "zzzzzzz" kako da bolje objasnim...nesto zazuji,na jednu sekundu,do sekundu ipo.Posle sve okej,nema problema,i opet da ga ugasim,i startujem motor nema tog kratkog zujanja,samo kada ne palim npr. preko noci pa startujem ujutru..
3.) Ovo mi je vazno...plinski uredjaj je u pitanju...lovato..radi lepo sve ok...a onda se iz cista mira desi da tako zasmrdi plin ispod haube (tacnije kod one djunte..onog kruga sto je za plin) i smrdi i smrdi,i nece da upali kada se to desi na kljuc,pa da si i Bil Gejts.,ali kada ga poguram ili pustim na neku nizbrdicu na 5 metra upali.I onda ok.Majstor koji mi to radi kaze da su to najverovatnije otisle membrane.Da li su sigurno u pitanju membrane?Nije nesto drugo mozda?Da ne bacam pare za DZ.Inace lepo vuce,kao zmija prima gas i sve to...
4.) Imam i jedan problem sa hladnjakom...od kako sam sipao antifriz,kao da mi nekako curi negde,ali nikako ne mogu da provalim gde.Jel ima neko neku ideju kako da nadjem mesto gde to izlazi?Ne mogu da pridjem i vidim.Ima li efikasnog nacina?Moze li se to zapusiti sa onim prahom?I koliko onaj prah moze da drzi rupicu zatvorenom?
Hvala ljudi (prvenstveno hvala Bozzi :P )

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010 23:29 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Bozo je na veceri dolazi za pola sata i resava problem :)

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010 00:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
gorane,da znas da je vecera bila u pitanju :D
a i pre toga sam imao goste pa smo se malo zapricali o vektrama posto je decko sa zenom odavde sa foruma

1. los ti je alnaser. zreo ti je za remont
2. taj zvuk zzzzzz se cuo isto tako i kod mene na askoni,i nisam nikad saznao od cega je.
ili je neki zvuk iz ravodnika,alnasera ili menjaca. ne obracaj paznju na to...
3. slikaj mi plinski uredjaj da vidim sta je ugradjeno pa cu ti onda napisati sta da radis
4. desava se da posle zamene antifriza procuri hladnjak. on po malo negde curi a verovatno negde curi na sace od hladnjaka. probaj sa onim prahom,ali sa jednom subicim samo. ako ne uspe,skupljaj pare za hladnjak,nov ili polovan

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010 19:44 
1st Gear
Korisnikov avatar

bozzo kada sam ispustao vodu pred ovaj mraz izvadio sam bio crevo iz hladnjaka (donje desno) i iscurela je voda...ali nisam siguran da li je sva voda istekla.
ostavio sam ga u takvom stanju 15ak dana,nisam ga palio,jer mi nije ni trebao auto,niti sam sipao antifriz.Zanima me da li je mozda ostala voda u njemu napravila neki dodatni problem?Posle toga sam sipao vodu prvo.... (kada su naisli oni malo topliji dani) kresnuo sam ga i upalio bez problema.Tada nigde nisam primetio da je iscurela igde voda,ni malo.Onda sam ispustio vodu,siknuo antifriz,i onda su poceli problemi.
Neki me plase da mi je mozda naprs`o blok motora,pa mi tu stvara problem.U principu za 10ak dana iz lonceta je nestalo 2/3 tecnosti.
Nisamprimetio da igde kaplje i pravi baricu sem ovde kod hladnjaka gde rekoh,ali..sta znam..?
Ako se i desilo ono najgore,jer postoji nekakva vrsta sanacije?
Opet ne znam sta sam pogresno uradio,to je jedini io efikasan nacin da ispustim vodu,posto on nema slavinicu?

Sto se tice plinskog uredjaja (dok ga ne slikam) u pitanju je lovato plinski uredjaj,i pod haubom kod one djunte,onog okruglog najveceg dela se desava da plin vonja,cak i da uhvati rosu (led) tipa...kao kada obican plin iz upaljaca naglo pustis i on zaledi kod otvora gde izlazi.
Da li su to membrane,posto mene ubedjuje majstor da su to membrane (ja sumnjam da me ne ubedjuje samo zato sto zeli da uzme pare kao i svi ostali ili je ipak u pravu)?Desava se da kada ga ugasim,nece jednostavno sledeci put da upali na kljuc,pa da mu das i cokoladu,ali zato ako ga poguras i uhvati dobar zalet,i na 5 metara ce upaliti.

I jos jedna stvar...imam u ponudi dva monroe amortizera Na njima stoji oznaka GM i neki brojevi 51 22008157.Da li oni pasuju na moju asconu?Da znam da li da ih uzmem?
Slika
Poz bozzo

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010 19:57 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
nisi trebao da tako radis jer postoji sansa i tako pukne blok.
ti si ispustio na crevo veci deo vode ali iz bloka ne izadje sve ili izadje ali je dovoljno da ostane jedan kanal pun i da smrzne,i eto problema

ako se to desilo sto sam ti gore opisao,zavisi koji je kanal i gde pukao (ako je uoste pukao)
proveri ulje da vidis dali je cisto (nema tragova vode) i pimi creva za vodu na zagrejan motor da vidis dali su tvrda ili ne
isto tako pogledaj u ekpanzionu posudu za antifriz dali ima tragova ulja ili dali izbacuje sitne mehurice iz donjeg otvora na posudi.

moze da se desi isto da je blok ok a da je neki kanalcic pukao na hladnjaku ili na grejacu.

slikaj mi taj isparivac i preklopnik u kabini da vidim sta imas pa cemo videti sta dalje

u vezi amotizera:
nemam ja kataloske brojeve,javice se neko ko ima te podatke pa ce ti tacno reci od cega su

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010 20:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Ajd da se malo umesam,..sto se tice plina, ako ti se ledi isparivac u stanju mirovanja motora,tj,dok neradi,..onda ti pusta plinski ventil,tj,nezatvara dovod plina u sam isparivac!Najverovatniji uzrok nezaptivanja ventila je prljavstina koju treba izbaciti,odnosno, ocisti ti sam ventil!
Bozo, da njemu necuri antifriz zato sto je vozio pre toga vodu pa sad antifriz nagrizao sav kamenac, te mu zato curka?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010 17:03 
1st Gear
Korisnikov avatar

bozzo
ulje je cisto 100% kao i pre
u posudi je takodje SAMO antifriz,i ne izbacuje nikakve mehurice iz posudice
creva su tvrda i puna vode tj. antifriza

Gde da se informisem u vezi ovih amortizera da li da ih uzimam,posto bi covek da ih proda sto pre... :/

bane66 dobio sam jos neke slicne savete da je moguce da je ventil u pitanju,jer on ne zatvara,i zbog njega se naguta motor plina.
pametnije je to ocistiti pa tek onda zameniti membrane ako su u opste one u pitanju?

Koliko je sada atestiranje vozila?
koliko ukupno sve iznosi?

poz momci

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010 21:31 
1st Gear
Korisnikov avatar

bozzo pomagaj :)
a i ostali...udel`te neki komentar :D

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010 21:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
U Kraljevu je uput za atestiranje u supu 1420 din a sam atest je 3500 ako imas papire od uredjaja, ako nemas onda je 4100 din :love:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010 21:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
u vezi cega pomagaj?

rekoh ti da slikas isparivac u vezi gasa.

sad citam gore,kad ti se zagreje motor creva ne smeju da ti budu tvrda...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010 22:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
uput iz mup-a 1400
tehnicki 500-600
atest 3500
vadjenje nove dozvole 1900 ili 2200

dakle 7000-7500din

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010 12:42 
1st Gear
Korisnikov avatar

amortizeri ovi gore prilozeni...kako bih mogao da znam da li pasuju na asconu?
trazio sam po ovim prilozenim brojevima i nisam nista slicno nasao.
bozzo postavicu liku za koji dan,nemam ja net,nego kada sam u igraonici ja sam ovde na forumu :/
pozzz ljudi

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010 12:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
nesto mi pade napamet...

ja sam za askonu kupovao monroe amortizere
ali kad kupis originalne sa kutijom na njih ne pise GM nego monroe.

ti amotizeri su verovatno zamenjeni od nekog opela pa su stavljeni u monroe kutiju

evo ovo sam ti iskopao.

koliko ja kapiram ovi amotrizeri su za vozila koja su dole navedena u tablici

http://cgi.ebay.de/2-STO%DFD%C4MPFER-VO ... 8003r34889

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010 13:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Pogledah malopre da ovi amortizeri pasu na espero lanos, znaci daevoo sada sevrolet, onda moze i za asconu jer je espero i drustvo iz daevoo-a radjeno na platformi ascone jer su u istoj familiji GM proverio sam informaciju mislim za zajednicku platformu. :love:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010 01:34 
1st Gear
Korisnikov avatar

ono kod hladnjaka je slinilo na crevu samo sam dotegao selnu,ali slini mi i onde kod termostata.
bozzo jel ide neki dihtnung ili sta vec onde gde ide termostat?
jer meni samo 3 srafa na goli metal spajaju onaj nastavak sto ide iz motora do hladnjaka ako sam uspeo da ti objasnim.
kad god dignem haubu i pipnem ispod ono s`oprostenjem uvek vlazno... :/

aaa boga mu :wow

p.s evo slike od plinskog uredjaja kao sto si trazio da slikam
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010 08:22 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
u kucistu u kome je temostat ima gumica i ona ne dozvoljava curenje
e sad,posle 25 godina ta gumica se ukruti ili se spljosti i onda ne dihtuje.

moze da se kupi klingerit pa da se izreze dihtung koji bi stajao na sastavu.
i na mojoj vektri je tako po malo vlazilo,pa sam ja to sredio na takav nacin

sto se tice isparivaca,mora na remont i najvetovatnije je gumica na klackalici ukopana.
ali kad vec menjas tu gumicu,menjaj ceo set membrana i gumica,ko zna kada je to menjano

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010 13:27 
1st Gear
Korisnikov avatar

jel si provalio na ovoj slici kako se poznaje gde je izlazio plin,sve se stvorili kristalici leda.
znaci sigurno su membrane?
posto su one sa radom ovde 2500dinara,ako je to menjacu. :)
membarane nisu menjane sigurno 4-5 godina.

jel je tesko skinuti mali hladnjak,i proveriti da li negde curi?
jedan pacijent mi je otkacio creva od malog hladnjaka...zato sto je pacijent (duga prica),i posto nemam grejanje,ja cu da slikam sva ta creva i taj sistem,pa ako uspes da mi odgonetnes gde sta da povezem bozzo,jer ovako zima u kolima smrzoh se,ovo dobra stvar da ne vozis zimi kola.Ju crni humor :/

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010 14:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
kada ta gumica nije dobra isparivac vecim delom smzne jer pusta plin kad ne treba
plin moze da izlazi samo na ona dva zasecena otvora gore i dole na poklopcu isparivaca

nije mali hladnjak nego grejac kabine.

ako su samo otkacena creva ispod haube ona se lako povezuju.
ako grejac curi,on se vadi iz kabine,skuda se srednja konzola,pa jedan deo kutije za grejane i onda dolazis do njega

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010 16:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

juce sam atestirao uredjaj
3500 dinara
napravili su...pa jedno 15ak fotografija onim dig. aparatom.Sve zivo su slikali 0_o
a onda su sa nekim uredjajem ispitivali da li ispusta negde plin.I sve mi bilo ok ispod haube,ali ispustao je plin kod boze onde kod izlaza-ulaza creva.Ono pocelo da pisti...i samo dotegli sraf na jednom od creva i sve bilo ok :)
sada akomulator,pa ovi amortizeri gore bozzo sto sam te pitao da li odgovaraju za asconu.Valjda se necu preci...

uzeo sam i akomulator (black horse 12v 55ah nije slab za asconu?),jos amortizerchithje bozzo
ove gore am? :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010 19:57 
1st Gear
Korisnikov avatar

bozzo evo nove je**cine...
naime od kada sam sipao ovaj antifriz,curkalo je i slinilo na sve strane.
Prvo onde kod selne,to sam sanirao - samo je dotegao
pa posle sam provalio da curka i kod termostata i to sam sredio kako si mi rekao
sada opet novi problem...i dalje curka tj. kaplje i to na ovoj budzi (vidi se na prilozenim slikama) sa desne strane odmah pored kartera.Sta je to?Ta budza ima odozdo kako sam skapirao (posto sam se savijao i lezao ispod kola da vidim sta je) kao neki poklopac,i ako sam dobro ocenio ima svud u krug srafove ubodnu desetku! tu kaplje.Kako to da sredim?Jer tu ide neki dihtung ili silikon ili sta vec?
I curi tj kaplje na hladnjaku,i to skroz u donjem desnom uglu kao ima neki cep plasticni ili gumeni ne znam ni ja zasta sluzi...na tom cepu podlizuje kao da ne dihtuje dobro pa tu kaplje.Znaci ako si me dobro razumeo tj. ako sam dobro umeo da objasnim....kada zalegnes ispod motora taj cepic se jedino vidi i tada ti dodje u samom levom (tvom) uglu.Kako to da sredim?Jel postoji neko efokasno resenje?
Na prilozenim slikama se vidi ta budza pored kartera,na kojoj to kaplje.Valjda ce ti tako biti lakse da se orjentises.
Evo slika:
Slika
Slika
Slika
Ps. da se ostali ne osete uvredjenim,svako ko moze odgovorom da mi pomogne nek napise,jer ja sam laik u automobilskim vodama,to sto se obracam Bozzi u post-ovima,ja to zato sto je on expert za ascone :) :dedica: bog na nebu bozza na zemlji :dedica:
Vise imam poverenja u vas nego u ove nabedjene majstore po Kragujevcu (svaka cast izuzecima)
Hvala na odgovorima ljudi :wow

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010 20:03 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2009 12:46
Ime: Marko
Opel: Kadett 1.6i cabrio
Pazi sad. Ta budza ne curi. Nego se sliva do nje. To je cep na bloku motora. Zajebana stvar. Ne bih da te plasim a mozda je i sam blok u pitanju, moze biti a i nemora.

A sto se hladnjaka tice brate, ista stvar. Mozda i on negde gore curi pa se sliva do dole. Treba videti.

P.s. Ta budza je karter menjaca da napomenem. Znaci tu samo moze da curi ulje.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010 20:07 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
druze, to sto si slikao je dno menjaca, a u menjacu nema vode da bi tu pustalo. Tebi se to sliva odozgo. Nego pogledaj ispod lonceta za antifriz, mozda on pusta. Stvarno ne bi trebala da bude enigma odakle voda curi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 75 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]