Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 15 Jun 2025 20:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra J 1.6 cdti 136KS (B16DTH)
PostPoslato: 23 Okt 2024 17:37 
1st Gear

Pridružio se: 18 Feb 2017 15:48
Ime: Darko
Opel: Astra H 1.6 Astra J CDTI 136
Pozdrav svima, evo našao sam malo vremena da predstavim svoj auto koji vozim već godinu dana pa mogu da podelim malo konkretnije utiske o istom sa vama.

Pre godinu dana kad sam bio u potrazi za autom, tražio sam isključivo benzinca, međutim pošto su benzinci u proseku bili dosta skuplji (primera radi Astra J 1.4 2015.god sa 170k na kilometraži kojoj treba veliki servis, kočnice, nove gume itd je kostao oko 7k+ eura, dok su dizelaši u sličnom stanju i sličnom god/kilometraži koštali oko 6k+ eura)

Odlučio sam se za dizela jer sam naišao na po meni zadovoljavajući primerak.

U pitanju je Astra J 1.6 136KS, 2014.god sa 131k kilometara pravih proverenih kod zvaničnog distributrera direktno.
Auto je plaćen 6,5k.

Slika Slika Slika Slika

SlikaSlika Slika Slika

Kad sam ga kupio ugradio sam mu odmah onaj duhtung zatezača lanca. Koštalo me 5500din deo plus ruke majstoru.

Posle 10k pređenih kilometara sa njim nisam imao problema za sad. Auto je težak i to se odma primeti ali ima dovoljno snage da povuče sa ovih 136ks i sa obrtnim momentom koji ima. Veoma je nepregledan pozadi i bez parking senzora može biti problema. Takođe stub između vrata mu je širok pa i tu je preglednost smanjena.

Još par sitnica mi je zapalo za oko.

Prvo, voda u vratima se pojavila (ili je vec bila u vratima kad sam kupio auto) i u toku vožnje sam primetio da se nešto mućka i bućka pa sam morao da skinem one donje cepove ispod vrata i problem je time rešen.

Sad imam jedan drugi, ajd nazovimo to problemom, ali ne utice na rad automobila a to je da se gorivo u rezervoaru čuje kad god napunim preko pola rezervoara. Znači čim u autu ima 40+ litara, recimo, na svako kreni stani skretanje levo desno itd. čuje se zvuk kako se gorivo mućka i tumba po rezervoaru.

Da li neko ima sličnu situaciju? I da li se zna u čemu je stvar i da li je to normalno/greška u dizajnu možda rezervoara?

Pored ovog auta, imam i Astru H benzinca i nebrojano puta sam punio rezervoar u njemu ali nikad se nikakav zvuk nije čuo iz rezervoara kao ni na jednom prethodnom automobilu koji sam vozio.

Vrh

Tema posta: Re: Astra J 1.6 cdti 136KS (B16DTH)
PostPoslato: 24 Okt 2024 08:20 
1st Gear

Pridružio se: 16 Jun 2021 12:35
Ime: Radovan
Opel: Astra K 1.6CDTI
Lepa Astra,deluje očuvano i dobro održavana. Da te dugo i dobro služi. Problem sa "bućkanjem" u rezervoaru je poznat kod Astre J, nema dovoljno pregrada koje bi veću količinu goriva kontrolisale...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2024 08:41 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Pozdrav,
Neka je sa srećom!
Lijep primjerak, odlična sjedišta, boja, felne.
Jedino klasika volan ali to se da zamjeniti (nevjerovatni su paketi opreme, vjerovatno za firme - kolega imao J 2013 oprema kao svemirski brod, bukvalno sve i na to sve nazad kurble umjesto podizača prozora :D )

Ajde ako ti se da napiši malo o tome dihtungu, pošto sam čuo da ima varijanta da se ni motor više ne mora vaditi vani. Gdje si kupio dio? Gdje si radi i koliko te to ukupno zadvoljstvo koštalo.
Uzdravlje

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2024 17:29 
1st Gear

Da, da, taj volan mi je cudo jedno da je plastika i planiram da ga zamenim.

Što se tiče Dihtunga našao sam ga u ovlašćenom servisu Mirkos po ceni od 5500. Majstor za ruke uzeo 8000 plus onaj silikon za dihtovanje dekle oko 1000 i to je to. Znači oko 14000 sve ukupno iliti oko 120e.

Evo na slikama imate tacan broj artikla pa možete po njemu da narucujete kome treba. Tražio sam ga prvo po pojedinim radnjama po BG-u ali niko nije imao i plus mi rekli da je cena oko 10k.
Slika Slika

Za zamenu lanca se ne skida motor, u stvari neki majstori skidaju (verovatno ne umeju/ne mogu drugacije) ali ovi sto su meni radili kažu da se motor ne vadi samo se otkačinje dok je auto na dizalici i ima pristupa toj strani za zamenu.

Kad sam kupio auto, 2 puta mi je zarezao lanac na autu (čuo se lanac) i posle toga sam ugradio dihtung i evo posle 10k+ kilometara nema tog zvuka.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2024 21:58 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2019 21:02
Ime: Dimitrije
Opel: Astra J 1.6 CDTi
Garaza: pogledaj
Lepa Astrica, sa srećom sa dihtungom, s obzirom na kilometražu deluje da si možda na vreme odradio zamenu i da neće klizač da strada.
Bučkanje je standardno, ja kad napunim pun rezervoar imam utisak kao da vozim kadu punu vode pozadi. Ne znam da li je to rešavano kasnije nekim boljim rezervoarom ili je moguće smanjiti buku stavljanjem izolacije sa gornje strane.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2025 17:16 
1st Gear

Pozdrav svima, evo da se javim ja opet, sa jednim pitanjem... Naime dešava mi se redovno da kad auto ukljuci čišćenje DPF-a (rear defrost) izgubim signal na radio stanicama sve dok se ne završi čišćenje... Znači kad se pokrene čišćenje dpf-a, stanice počnu da šušte i vrate se u normalu kad se završi čišćenje... Ima li još neko ovaj problem i zna li ko šta je u pitanju? (da dodam samo da sam zamenio orginalnu multimediju sa Android multimedijom i isto se dešavalo i na orginalnoj i sad na android multimediji)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]