Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Jul 2025 20:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ascona B 1.2
PostPoslato: 02 Feb 2012 01:35 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2012 03:54
Ime: Nikola
Opel: Ascona B
Garaza: pogledaj
msm da pasu... znam da je jedan stric davno imao kadeta al nzm tacno kog i da je tati dao neke delove al to je bilo davno... msm da je alnaser, alternator i jos dosta nekih delova koje nije teo da baci jer zna da pasu i na moju askonu.... msm sve zavisi koji je motor u askoni a koji u kadetu... :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 01:46 
3rd Gear
Korisnikov avatar

MantaFan je napisao:
Lajsne praga i zadnjeg rubnjaka sa Mante na Asconu(2-door) bi trebale pasat,sa Ascone 4-door sumnjam

Zadnji rubovi su isti na asconi sa dvoja i cetvora vrata!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 17:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Isti su rubovi kad bi se zezali!! Naravno da nisu isti!!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 19:40 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ja u garazi imam i askonu sa dvoj i sa cetvora vrata i sto posto su isti rubovi proverio sam! Skino sam lajsnu sa ove sto ima 4 vrata i tacno odgovara ovoj sa 2 vrata! A vas dvojica mozete da pametujete koliko hocete! uzmite pa uporedite pa onda pricajte nesto a ne da lupate napamet!

a evo i slike koja govori vise od reci !

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 19:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2009 15:53
Ime: Alexandar
Opel: manta b
Ajaooooooooo opet RASPRAVA niokocega :grrr:
Ajde ja cu da samo kazem da su rubovi identicni za Mantu i Askonu B sa dvoje vrata isto kao i sajtne i podsajtne To kazem jel sam menjao iste pa znam I ajde da se ovde vise ne dize ton aman ljudi :":
Mario eno slike farova kod mene u garazi da ih se prisetis hahahahah :love:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Bleki je napisao:
Ja u garazi imam i askonu sa dvoj i sa cetvora vrata i sto posto su isti rubovi proverio sam! Skino sam lajsnu sa ove sto ima 4 vrata i tacno odgovara ovoj sa 2 vrata! A vas dvojica mozete da pametujete koliko hocete! uzmite pa uporedite pa onda pricajte nesto a ne da lupate napamet!

a evo i slike koja govori vise od reci !

Slika

Na rubu za model sa cetvoro vrata ima deo na koji nalezu vrata kad se zatvore!! Obim i oblik ruba je isti.....sve ostalo razlicito!!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
U prevodu, moze da se ubudzi, ali nije to to :P

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:26 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Moze sve da se ubudzi! Ali vlasnik teme je izgleda extra poznavaoc :": kad je u pitanju ascona B jer ima dve takve u garazi :krsti:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:32 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Jesu za Mantu i Asconu B sa dvoja vrata to znam al isto tako zanam i da su isti zadnji rubovi na Asconi sa dvoja i sa cetvora vrata. a i slika gore sve govori. Samo sto na forumu ima paljevina koje misle da sve znaju! To jest mozda i znaju teoretski nesto al prakticno NISTA!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Bleki je napisao:
Jesu za Mantu i Asconu B sa dvoja vrata to znam al isto tako zanam i da su isti zadnji rubovi na Asconi sa dvoja i sa cetvora vrata. a i slika gore sve govori. Samo sto na forumu ima paljevina koje misle da sve znaju! To jest mozda i znaju teoretski nesto al prakticno NISTA!

Prakticno (profesionalno)se bavim auto delovima 10 godina!! Jos si mlad pa se lozis i mislis da sve znas!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:39 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Ja nisam mislio na tvoje znanje oko mante i rekorda u to ne ulazim al o Asconi nemas pojma!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 20:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Daka je napisao:
Bleki je napisao:

Prakticno (profesionalno)se bavim auto delovima 10 godina!! Jos si mlad pa se lozis i mislis da sve znas!

a ti si mi kao mator... mozes misliti profesionalac... ne lozim se ja nego vas dvojica pricate nesto sto niste proverili!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 21:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Opel: kadet e limo
Nikola, zasto tako reagujes kao da te je neko napao? ne kontam sta pokusavas da postignes, ok ti sve najbolje znas, ne ljutimo se. Kad kazes nesto pogresno i neko te ispravi nije kraj sveta, svi grese, isto tako kad te neko lose ispravi dobro desava se, ne moras odmah da skaces kao da su te psovali i pljuvali

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 21:28 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Vidi druze ja ovde na forumu sa svima komuniciram normalno samo ne sa MantaFanom i Dakom jer podjebavaju od pocetka to jest MantaFan je poceo a Daka se nadovezao!
I zasto nikom drugom ne odgovaram tako nego samo njima dvojici? Od pocetka nisi lepo pristupili tako da mi ne trebaju u mojoj temi! nek gledaju svoja posla! No nebitno necu da se pravdam niti da bilo sta komentarisem vise u vezi njih dvojice al nek gledaju svoja posla mene nek se manu!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 21:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Opel: kadet e limo
Pa ako vidis kod nekoga u temi da je neko napisao pogresnu informaciju, zar ga neces ispraviti da, na primer ja kad procitam a nisam toliko upucen u to, vidim da je to netacno, kao sto rekoh desava se svima. To ko je u pravu se mirno "dogovorite" i slozite na kraju, jednostavno tu su skice, mere, ne mora nista da se nagadja.
Ne mora odmah na svadju da ide, niti da se prepirete ko ima vise godina iskustva i ko vise zna ... svako od vas moze jos vise da zna, koliko god znao :P

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 23:20 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2009 03:16
Ime: Steva
Opel: puno dvorište starih opela
Odavno mi hvata prašinu prednji branik baš za ovakvu asconu, jedino što mu fali deo gumene lajsne, vidi se na slici

Slika

nije u nekom vrhunskom stanju, ali za 10e mislim da je ok kupovina...

a imam i štopove za asconu:

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 23:26 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Druze hvala na ponudi al kad smo kod stopova imam ih i ja viska :) a sto se tice branika da je guma cela dogovarali bi se ;) al ovako mi ne odgovara ...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 01:23 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2009 03:16
Ime: Steva
Opel: puno dvorište starih opela
Može guma da se nađe na buvljaku neka slična, pa da se cela zameni, ili samo ovaj deo što nedostaje. Mislim da imam negde i lajsne za prozore za model sa četvoro vrata, ali to ćeš verovatno dobiti uz neku od tih ascona što ćeš da kupiš.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 01:56 
3rd Gear
Korisnikov avatar

e lajsnice oko prozora su mi na ovoj beloj askonici perfektne, znaci kao nove su tako da oko toga nemam problem..
a kad se tice te gume imam ja dva prednja branika i jedan zadnji rezerve i na nijednom mi ne valjaju gume a nigde nisam naleteo da kupim drugu. Ako slucajno naletis na celu tablu da nije nigde ispucala moze samo i gornji deo table nije bitno javi mi obavezeno... to nigde ne mogu da nadjem :)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 03:47 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Pozdrav. Stvarno ti je lepa ascona i dosta je dobra :respekt: . Iskren da budem, ti si lepo napisao mozda najbolja ascona u Srbiji i tu si potpuno u pravu mozda, ali nisi rekao sigurno, tak oda je bez veze da ti to prebacuju, ali neki su zapazili to i hteli da ti kazu da ipak nije 100% originalna, a sto je kod oldtimera veoma bitan detalj. U svakom slucaju nemas razloga da se ljutis na tudja misljenja, ukusi su razliciti. Sigurno ces dobiti dosta pohvala, ali neko ce imati i neki negativan komentar.

Shvati samo da ovde neki clanovi iako ulaze u sukob sa tobom oko nekih stvari ne rade to iz lose namere. @MantaFan je covek koji stvarno puno zna, meni je dao puno dobrih saveta samo u mojoj temi, veruj mi da to puno znaci. On cak zeli to svoje znanje nesebicno da podeli sa drugima.

Obrati paznju sad na ovo:

Bleki je napisao:
MantaFan je napisao:
Lajsne praga i zadnjeg rubnjaka sa Mante na Asconu(2-door) bi trebale pasat,sa Ascone 4-door sumnjam

Zadnji rubovi su isti na asconi sa dvoja i cetvora vrata!

Prvo citiras jednu recenicu, a tu pises sasvim nesto drugo, pazljivo procitaj. @MantaFan je napisao "sumnjam" da na asconu sa dvoja vrata pasu lajsne praga i zadnjeg ruba sa ascone sa cetvora vrata. Obrati paznju pise "sumnjam" a ne 100% sam siguran. Tvoja recenica nesto drugo tvrdi, "zadnji rubovi su isti", ovo je opasna greska, mada znam sta si hteo napisati, ali nije tesko priznati da si se pogresno izrazio ili pogresno napisao, mislio si da je oblik zadnjeg ruba isti i to je tacno. Ali neko ko procita ovo a ne razume se bas puno, moze otici u prodavnicu i kupiti zadnje rubove(deo limarije) za asconu sa 4-oro vrata, a trebaju mu za asconu sa dvoje vrata (nije uopste naivno). Shvatas li sad gresku?
Ja mislim i da su oni malo pregrubo nastupili i da nisu trebali tako da kontriraju, ali to je zbog tvog stava tako isaplo i deluje bez veze. Treba priznavati i svoje greske. Na greskama se uci.
Nebitno je ko koliko ima godina, bitno je dobra volja, dobra atmosfera i dobro druzenje, sto virtuelno, sto uzivo. Nemoj da mislis da te i ja napadam, jer stvarno nemam takvu nameru. :ots:

Samo napred sa radovima i da te lepo sluzi ta ascona, a i da ih bude jos u tvom voznom parku.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 05:01 
3rd Gear
Korisnikov avatar

e vidi druze ovo se ceni! ovakav razgovor i ovakvo objasnjene je na mestu!

Ja znam da je na mom autu 98 posto stvari originalno! Jedino su ti branici razliciti dok ne nadjem ili dobar zadnji plasticni ili dobar prednji metalni! a sve ostalo je fabricko sem radija i mozda nekog sitnog detalja.

OK u pravu si nisam se dobro izjasnio samo sam hteo reci da su dimenzije ruba i jedne i druge askone iste i da lajsne odgovaraju. to je bio moj cilj al ocigledno se nisam dobro izjasnio i to je moja greska.

A kad smo kod mog stava on je takav samo pema njima dvojici. Zasto nije takav prema tebi? zato sto si lepo i korektno izneo svoj stav i svoje misljenje, kao i ostali clanovi ovog foruma sa kojima sam imao kontakt do sada.

Iskreno ja nemam neko misljenje o njima dvojici jer mi se ne svidja njihov nastup sve moze da se kaze ovako lepo kako si ti to rekao i onda je druga prica. Ne ulazim u njihovo znanje ali posle svega ovoga ne treba mi njihova ni pomoc ni savet!

Dosao sam ovde da podelim neka moja iskustva i neka moja znanja i takodje da pokupim znanja i savete od drugih DOBRONAMERNIH ljudi. (a ne od likova koji ce da podjebavaju i da pametuju!)

Hvala na pohvalama moje askonice. :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 12:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
Ja ti se onda JAVNO ISPRICAVAM,u tvojoj temi necu vise koristit rijec na "j",rekao si da bi me htio blokirat u svojoj temi,eto,blokirat cu se sam,obecajem da necu vise pisat u tvojoj temi(ovo mi je zadnji post),rekao si da o Asconi B nemam pojma,nazalost,znam ju napamet,pa eto,kazes da ne znam,pa bih te molio da ako nedaj Boze negdje zapne nesto s Asconom da mene ne pitas ni na PM jer odgovor neces moc dobit jer ja ne znam...eto toliko od mene,jos jednom ti se ISPRICAVAM,LIJEPI POZDRAV od mene!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 17:46 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2012 23:08
Ime: bosko
Opel: askona a 1973
nidzo ja sam u komsiluku trebali bi da se upoznamo posto volimo iste stvari a tablu vidi cuda imam ja koja nije ispucala jer sam do sada rasturio oko 50 manti b

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 18:57 
3rd Gear
Korisnikov avatar

MantaFan je napisao:
Ja ti se onda JAVNO ISPRICAVAM,u tvojoj temi necu vise koristit rijec na "j",rekao si da bi me htio blokirat u svojoj temi,eto,blokirat cu se sam,obecajem da necu vise pisat u tvojoj temi(ovo mi je zadnji post),rekao si da o Asconi B nemam pojma,nazalost,znam ju napamet,pa eto,kazes da ne znam,pa bih te molio da ako nedaj Boze negdje zapne nesto s Asconom da mene ne pitas ni na PM jer odgovor neces moc dobit jer ja ne znam...eto toliko od mene,jos jednom ti se ISPRICAVAM,LIJEPI POZDRAV od mene!

Tebi se za pomoc necu obratiti sigurno! Znaci moj tata ima ovaj auto 30 godina a takodje imam jako dobrog kucnog prijatelja koji opele drzi u malom prstu! I ako dodjem u situaciji da nesto ne mogu da resim pre cu sve da ih rasprodam nego bilo sta tebe da pitam al to je pored oca i tog prijatelja NEMOGUCE! Hvala na obecanju i nadam se da ces se drzati reci! Pozdrav !

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 19:01 
3rd Gear
Korisnikov avatar

ascona75 je napisao:
nidzo ja sam u komsiluku trebali bi da se upoznamo posto volimo iste stvari a tablu vidi cuda imam ja koja nije ispucala jer sam do sada rasturio oko 50 manti b

E druze moracemo posto smo u komsiluku :) razmenicemo brojeve pa cemo se cuti i dogovarati oko svega :) Treba mi jos nekih sitnica pa cemo se dogovoriti oko svega :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 281 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]