Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Jul 2025 01:32

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel astra G 1.6 16v SPORT
PostPoslato: 08 Avg 2014 21:10 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2014 13:59
Ime: Stefan
Opel: Astra G Bertone 1.8 16V (Z18XE); Ex: Opel Astra G 1.6 16V
Garaza: pogledaj
Pa to i nameravam :D
Samo tesko mi pada da ih sve poskidam :D Ali sad trazim onaj spojler gepeka, ne bih skidao oznake dok njega ne namestim, cim on legne skidaju se oznake :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2014 12:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2013 00:18
Ime: Marko
Opel: Astra G 1.7 DTI & Astra H 1.6 twinport
odlicno su ispale stopke komso, extra izgleda.. ja sam isto bio tamnio ali onom mat folijom za stopke i extra je bilo, mada sam ipak na kraju stavio ove tonirane i to je to.. :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2014 13:31 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hvala rodjo :D
Nije lose, samo sto su sad kao mat, pa ne znam dal da ih prelakiram ili da ih ostavim ovako :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014 00:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Polako spremam astricu za more :) kupio sam stabilizatore, sutra u servis da ih namestim mada ovi plasticni nisu ni za sta...ne traju ni god dana :D
Sutra kad odem u servis usput narucujem vodenu pumpu, roleri, spaneri, zup.kais, pk kais, ulje, filter ulja, goriva, vazduha, diskove, plocice, paknove, i jos po nesto... :)
Sve to za petak da se radi i ciscenje usisa.. :)

Slika

I jel zna neko kakav je ovaj kn filter? Sigurno nije original KN cim nema oznaku...Mada ja ga ne koristim, jeste da astra urla kad se nagazi i stvarno je dobar zvuk, ali ipak me strah da ga stavim...
Ne verujem da filtrira kao fabricki a i cuo sam da hoce da rikne protokomer od njega...tako da stavio sam ga par puta samo na po pola dana cisto da cujem taj zvuk i nista vise :D

Slika

Slika

Slika

Slika
:ots:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014 00:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

I da, zaboravih, stopke sam vratio kako su i bile :D skinuo sam sa nitro razr.onaj sprej a uspeo sam da ih ne matiram, odmah posle nitro razr.sam prelazio sa uljanim, tako da su ostale kao nove :D
Videcu, ako ne budem nasao neke polovne tonirane onda cu ponovo da radim motipom :)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2014 22:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Neka slika sa rodjom :ziveli:

Slika

Slika

Slika

Slika
:ots1:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2014 00:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Uu ala smo lepi, "ki" upisani :D Predosecam da ce nas jedan covek :seci: ...samo cekamo da se javi :ludilo:
Super je bio dan, bas smo se lepo zabavili, provozali, testirali i tako to :ok:

Dugujem ovde 2 klipa danas sto sam snimio. Stavili smo KN filter na @djile-tovu Astru i zvuk je znaci perverzan :wow :love: Mnogo se ludo cuje, a po prici i mnogo bolje ide, u sta ne sumnjam, jer stvarno znaci kidaa kako se cuje :love:

Ee da, usput smo probali i na ovog mog 1.7 DTi, tj. turbo dizel motor cisto iz zezanja kako bi zvucalo, ali efekat je nikakav, znaci nema nikakve razlike u odnosu na fabricki filter, i kada se turira gas i to, mozda bas na visim obrtajima vrlo malo, ali skoro neprimetno, da ne kazem da nema razlike ni 1%, tako da koga bude zanimalo na dizela da stavlja i to da zna da nema nikakvog efekta, doduse u voznji nisam probao i bas na visoke obrtaje, ali pricam ovako na leru sta smo probali i sta smo culi, e sad sto se tice voznje i sto se tice drugih dizel motora, ko hoce neka proba, ja za ovaj kazem da nema nikakvog efekta :ok:

Eto su ta 2 klipa, stavio sam ih na svoj kanal, pa eto poslusajte malo kako zvuci, uzivo je naravno bolje, ali i ovo je dosta dobro snimljeno kako sam se nadao da ce biti :lokomotiva:

https://www.youtube.com/watch?v=k81F58R ... NLVNsQ6u0g

https://www.youtube.com/watch?v=ZalmRAG ... NLVNsQ6u0g

Pozdrav :ots:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2014 01:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hahahaha ma idi begaj :D
Lepo smo se provozali a kako ja zaobilazim rupe i sahte :ludilo2: :ludilo1: :ludilo:

Kad si bre stigo da ih izbacis :D Ma najbolje se cuje pri ubrzanju na preko 3500-4000rpm...tad otkida :D A sto se tice voznje, bolje i ostrije ubrzava pogotovo na nize obrtaje bolje malo povuce, ali kad se skine ova aluminijumska caura, ali onda ne daje bas ovakav zvuk, i naravno dok se ne usija motorni prostor od toplote motora...e onda cak mozda vuce malo slabije nego sa fabrickim filterom, mora nekako da se sprovede negde ispod da uvlaci svez-hladan vazduh, ali verovatno i vise prasine :D
Tako da, ipak ja vozim sa fabrickim a ovo ponekad samo stavim cisto da osetim taj zvuk :D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2014 12:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Stigao sam cas' da ih izbacim, brz sam ja.... :D
Ee da, dobro me podseti da i to kazem, to je show kako covek vozi, tj. kako zaobilazi sahte, nema jednu sahtu da je pogodio :D Idem iza njega svojom Astrom, i pitam sto zaobilazis onoliko sahte i to, a komentar: "Bezi bre zamenio sam stabilizatore, riknjavaju mi na svaka 2 meseca" :ludilo: :ludilo2: Oce covek da bude maksimalno spreman i utegnut pred put mora :lokomotiva:

:ziveli: :ots:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2014 20:39 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hahahaha pa bre stvarno, kolko ih namestim riknu posle 2-3 meseca, od sad svaku rupu izbegavam :D
Sto se tice astre zavrsena je danas, otaje mi za ponedeljak da promenim ulje, filter ulja, diskovi, plocice i paknovi :)

A danas je zamenjeno: Zup.kais, spaneri, roleri, vodena pumpa, pk kais koji je bio unisten znaci, spaner pk kaisa, filter goriva...ceo trap je utegnut i sve je provereno tako da ostaje jos ovo za ponedeljak i astra je spremna za put :D
A majstor se cudio sto mi je EGR ventil bio zatvoren, samo je skinuo onaj lim od konzerve sa kojim je bio zatvoren, i sada auto mnogo mirnije radi i bolje povlaci na nize obrtaje, a to su mi u DUNAVU bili zatvorili samo ne znam zasto...ovaj majstor mi je rekao da je potpuno ispravan i da nema potrebe da se zatvara...
Uglavnom sada mnogo bolje radi i bolje vuce :D
Nisam slikao nove delove jer ih je on porucio i vec namontirao kada sam ja bio stigao, pumpa je bila original GM-ova koja verovatno nije nikad ni menjana...
Evo neka slika od starih delova koji su skinuti:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2014 23:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Evo ja se vratio sa mora pa da napisem sta mi se desilo a i sta sam zamenio :D
Dan pre mora sam zamenio motorce sa makazama za brisace jer je bilo bucno dosta, prednje dve gume semperit 195/60/15, i jos neke sitnice...
Do mora smo prosli super, preko Zlatibora sam isao, astra je bila maximalno opterecena, 5 osoba + gepek pun koliko je moglo da stane, 50l goriva i klima :D I mogu da pohvalim samo astru jer je stvarno besprekorno izvlacila po onim usponima i sve je bilo ok...
Ali, tamo gde je bila parkirana na nizbrdici sve vreme je bila zategnuta rucna do kraja skoro 10 dana nisam je ni pomerao, i kad smo krenuli nazad ja sam primetio da malo teze vuce ali nisam previse obratio paznju, i kada sam izasao iz tunela SOZINA ja da pritisnem kocnicu kad ono propade mi noga u patos i nista, ja sam prebledeo :D I brzo sam nadrukao par puta i ukocio, stao sa strane puta, proverio ulje bilo je ok, proverio tockove kad ono zadnji tocak kada sam prisao bio je usijan, ona zuta farba je sve izgorela a gumu nisam mogao ni da dodirnem koliko je bila vrela...i sva sreca da mi se to desilo odmah na pocetku, i sreca odmah je tu bio servis bas gde sam stao, i kada sam usao kolima decko cim me video kaze GDE STE CARAPANI :D On tamo radi i zivi vec 3 god, a inace je iz jagodine :D pa sam imao srecu da mi je odmah namestio i promenio dva dobosa koja su inace bila u losem stanju i sve naplatio samo 45e :) I kaze da je sve to rucna napravila, ali inace dobosi su bili losi pa mi je odmah zamenio oba da ne lupam glavu posle...tako da sem tog problema i u povratku sve ostalo je bilo super :) Po danu sam se vracao sa klimom i mogu da kazem da je lepo vukao po onim brdima.. :)
Evo neka slika tamo iz CG iz servisa

Slika

Slika

Slika

Slika

I da dodam da sam je juce ispolirao rucno sa nekim polirom koji sam nabavio iz Svajcarske, nikad nisam sam polirao ali je odlicno ispalo i bas se sija, samo ne znam koliko to traje?
Isto sam i farove ispolirao i sada vise nisu onako zuti i mutni :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014 21:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

To samo ti mozes da povuces rucnu do krajnjeg zuba, da zategnes, i da tako ostavis 10 dana da stoji :palica: :seci: :grrr: Stvarno ti trebaju batine :grrr: :palica: :bekelji: De se bre povlaci rucna na 10 dana zategnuta...Ja ne znam da l' od registracije do registracije, znaci period od godinu dana povucem 5 puta rucnu uopste, jer nema potrebe uopste, a ti ni pet ni sest, nego da je testiras maksimalno, pa rokni 10 dana na najveci zub da vidis da li radi. A i kolika god da je uzbrdica/nizbrdica, nece kola tako lako da krenu bas, a i mozes nesto pod tocak da podbacis ako vec neces da rizikujes :seci:
Tvoj motiv za Astru posle onih stegnutih srafova na felni, stegnutog poklopca antifriza, povucene rucne je u fazonu: "Sto jace, to bolje" ili "Do besvesti" ili.. :D
Inace poliranje ti super ispalo, bar sto se tice slika, a cucemo se neki dan da navratim da ispoliramo i moja komplet i malo da ispoliramo farove :ziveli: :ots:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014 21:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hahahaha samo ti mene zezaj :grrr: :seci:
Pa bre sta znam ne bi voleo da mi astra krene niz brdo pa pravo u more :ludilo: ja to za svaki slucaj zategao na najjace :D
Za poliraje vazi, ti kad resis da dodjes javi :ziveli:

I evo da dodam jos koliko mi je potrosio do mora :)
S obzirom da je bilo 5 osoba, gepek prepun plus klima ja msm da i nije mnogo potrosio, preko zlatibora a bilo je i vecih obrtaja :D
Slika kad sam krenuo na more i slika kad sam stigao :)

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 09:48 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2013 05:54
Ime: Branko
Opel: Astra Bertone V6
Heh, tako je i meni ručna blokirala zimus na Zlatiboru. Doduše moja zaledila, ali se isto tako usijao točak. Dobro, ne baš toliko, ja nisam povlačio na 10 zubac. Ustvari ne znam ni što sam povlačio, jer inače isto ručnu skoro nikad i ne podižem. Elem, bio tad na Zlatiboru nedelju dana i parkirao ispred hotela i isto kao nizrdica, pa ajd kao da podignem. Doduše, vozio sam u međuvremenu, al na kraju ostala podignuta poslednja dva dana. Tad je i zamrzlo, jer je pre toga bilo baš toplo, što me je smorilo jer sam poneo i ski odelo i sve, al jbg. Pao sneg zadnji dan i taman se malo obradovao, a onda mi se zaledila ručna pa sam se drndao 4 sata dok sam je odledio...

Srećom, sneg je bio pa sam odmah provalio da se točak vuče. Prevezao sam samo do lokalnog parkinga, al već se bila usijala. Tuko sam je svim mogućim i polivao vodu i sve dok se nije odledila. A jeba je bila jer mi je dizalica na dnu gepeka gde su bile sve stvari pa morao da vadim... Haos kad te tako nešto zadesi na putu...

Al dobro, sad bar upamtiš da nikako ne povuces rucnu do krajnjeg zuba, da zategnes, i da tako ostavis 10 dana da stoji :D i da ne zatežeš šrafove na točkovima k'o sivonja... posebno ako su alu felne :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 13:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ma dobro zimi i ne podizem rucnu, za to znam da hoce da zaledi, ali ovo mi se nikad nije desilo, a i meni nesto nije ni hvatala dobro rucna pa sam je ja bio zategao iz sve snage :D koliko sam mogao da povucem toliko sam zategao :D
To mi je nauka za iduci put, od sad rucnu podizem samo tako kad trebam na kratko da odem negde, sve sto je duze od jednog dana stavljam kamenje ispod tockova :D Ruzna vise nikako na duze od jednog dana :D
Nego samo sto sam bio ofarbao u zuto sad opet moram da farbam dobose :( zamenio sam ih sad su crni...najverovatnije cu da promenim malo da ofarbam u crveno sve da vidim kako stoji :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 16:01 
5th Gear
Korisnikov avatar

eee bre djile sve te oce.. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 17:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Vidis :D Sta da radim :p
A ti da se javi sad kad bude bilo lepse vreme :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 17:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Radim brate ko crnac zbog toga me nema nigde.. :jaoo:
ajde javi mi neki dan kad budete resili da se vidimo, dva, tri dana unapred.. :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2014 17:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Dogovoreno :)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014 14:24 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2013 05:54
Ime: Branko
Opel: Astra Bertone V6
djile je napisao:
Nego samo sto sam bio ofarbao u zuto sad opet moram da farbam dobose :( zamenio sam ih sad su crni...najverovatnije cu da promenim malo da ofarbam u crveno sve da vidim kako stoji :)

Ja ostajem na žutoj, samo ću da prefarbam ponovo, da se osveži boja :)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2014 17:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Da znas da cu i ja...razmisljao sam nekako mi najlepse izgleda ova zuta :)
Samo kazi mi kako si ti radio?Ja sam zadnje dobose detaljno bio ocistio i presao antirostom i oni su ostali bili kao kad sam ih ofarbao nista se nije promenilo...a prednje celjusti kao da mi se malo skinula boja...njih nisam premazao antirostom pa moguce da je zbog toga...ja bih za ovaj put da kupim i prajmer... :) i ako nadjem neku dobru nalepnicu za celjusti pa bih preko svega toga presao lakom :)

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2014 20:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ipak sam odlucio da prefarbam u crvenu boju da bi promenio malo a i po meni i lepse stoji nekako crvena :)
Evo neka slika kako je ispalo :) na brzinu sam slikao tako da i nisu neke, bice lepsih slika za neki dan :D

Slika

Slika

Slika

Slika

I da dodam, danas mi stigle kozice menjaca i rucne :) Nesa tapetar ih je pravio iz Kacareva, i odlicno su se uklopile, sa plavim savom su mada se i ne vidi bas na slikama :D

Slika

Slika

Slika

U planu mi je ovih dana neki vizir ali ne preterano spusten nego cisto onako...ako naletim na neke povoljne felne ako ne onda cu ove moje da osvezim, u planu je takodje neki dupli izduv, spojler gepeka i poklopac erbega koji mi strasno ide na zivce zbog pocepanih gumica za sirenu (tako sam ga kupio) ali ne bih da kupujem poklopac samo jer sam cuo da moze da narusi funkciju erbega, tako da cu najverovatnije da zamenim ceo erbeg za 30e...
To bi bilo to :D :ots:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2014 20:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Ovaj plavi sav je legao skroz fino :ok:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2014 21:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2014 16:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Na astri se nista posebno nije radilo, nego cisto neka slicica da malo osvezim svoju garazu :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 198 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]