Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 23 Jul 2025 08:26

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: moja prva vektra...
PostPoslato: 16 Feb 2011 23:49 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2011 22:22
Ime: ivica
Opel: vectra 1.816v
Kao sto sam naslov kaze skoro sam uvezao vectru 1.8 z18xe pa mi kodovog auta nista nije jasno...:)
1.Nema normalan ler nego stalno menja br.obrtaja od 400-900 (stuca)
2 Kad dam gas i pustim papucicu gas za trenutak ostane zaglavljen i polako pocne da se vraca ali bas polako ne papucica nego broj obrtaja...
3Ne radi mi pokazivac za temperaturu motora(mozda je on MAIN problem)
4Plovak tj pokazivac goriva mi je na maximumu iako nema toliko goriva
Licno sam dovezao auto iz Londona i presao sa njim 2500km nikakvih problema nije bilo lepo vuce i lepo prima gas ali ler nece pa nece..
Danas sam rasturio TB ocistio leptir i sve one cevcice koje su bile zapekle tj samo jedna je skroz zapekla i ponadao se da cu da resim problem ali nista od toga...ima li neko ideju sta da radim sledece...auto nemogu da vozim nigde (kod majstora i sl) cekam homologaciju i carinu da ne bih napravio carinski prekrsaj znaci moram kuci da je sredim.... :grrr: :bekelji:

Vrh

Tema posta: Re: moja prva vektra...
PostPoslato: 17 Feb 2011 00:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
nije TB nego TP

klapnu si cistio a jel si proveravao senzor polozaja klapne?
prvo i osnovno kada tako variraju obrtaji na ler da se proveri akutator ler brzine.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 00:41 
1st Gear
Korisnikov avatar

ma mislio sam na Throttle Body nikakav senzor nisam video ima klapnu,dzek,i kuciste (mislim da je neki motorcic unutra) ne znam nista oko opela mada u engleskoj sam je stavljao na dijagnostiku i rekose mi papucica gasa ima neki senzor koji treba da zamenim...uhvati me danas mrak pa nisam video ima li bilo kakav senzor pored papucice i sl.MAF sam isto oprao sa kontkat sprejem posumnjao sam da je on u pitanju ali kad mu skinem dzek motor jos vise promeni rad tada cak ni gas ne mogu da dam preko papucice sto valjda znaci da je on ok...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 09:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2010 15:53
Ime: Perica
Opel: Vectra
Garaza: pogledaj
Puno sreće sa opravkama na autu i javljaj kakv ti je napredak. Uzgred, jesi li proverio DIS modul i pročistio svećice?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 10:05 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
vectra18 je napisao:
ma mislio sam na Throttle Body nikakav senzor nisam video ima klapnu,dzek,i kuciste (mislim da je neki motorcic unutra) ne znam nista oko opela mada u engleskoj sam je stavljao na dijagnostiku i rekose mi papucica gasa ima neki senzor koji treba da zamenim...uhvati me danas mrak pa nisam video ima li bilo kakav senzor pored papucice i sl.MAF sam isto oprao sa kontkat sprejem posumnjao sam da je on u pitanju ali kad mu skinem dzek motor jos vise promeni rad tada cak ni gas ne mogu da dam preko papucice sto valjda znaci da je on ok...

Ako su stavljali na dijagnostiku i utvrdili da je do senzora e-gasa, budi uveren da bi isti i zamenili.
Kod Z14XE,Z16XE,Z18XE motora kada je problem sa e-gasom je 99% do Ecu-a.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 11:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
A ja mislio da englezi otmeni, ono lordovi, vojvode... :D kad i oni barabe bre :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 13:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Evo moj kolega upravo ima slican problem na astri G pocelo da ga zeza kad prebaci na gas ugasi se....dosli do zakljucka da je ECU.Nasao je polovan za 140 evra(valjda je ta cena) a covek sto mu to prodaje ponudio mu je odmah i bosh bravu sa kljucevima koja je uparena sa tim ECU-om sto mu prodaje(normalno i veca je cena).Medjutim njegov ga majstor ubedjuje da moze taj novi ECU sa njegovom starom bravom i kljucevima...Izvinjavam se mozda nema veze sa temom sto je covek otvorio ali racunam da i njemu moze biti od pomoci jer kako Goran kaze ispade da i on ima jako slican problem pa ga mozda ovo ocekuje.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2011 13:41 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ma kakav ECU od 140 eura :palica: :palica: ja sam vec uzeo celu vectru za delove za prebacivanje za 600 eur STRANAC samo sto je 2.5 ili 2.6 ne znam tacno mada nju mogu da ostavim za sledecu zamenu a da uzmem istu sa 1.8 motorom ako se ispostavi da je ECU....e sad ne znam ako strada ECU da li se auto gasi ili moze i da radi...takodje sam primetio da NE MOGU da odrzavam konstantan broj obrtaja recimo hocu da ga drzim na 3500 znaci nema sanse isto se desava sama dodaje i smanjuje gas to je kad auto miruje tj ne vozim ga dok u voznji nema nikakvih problema odrzava stalnu brzinu i stalan broj obrtaja....btw ide kao zmaj 200 testirano.....e sad ima i ovo ...kako da skinem tapacir na vratima otkacio sam zabice koje idu po obodu vrata ali ne znam ima li neki sraf na sredini kod rucice ili sta vec zapelo oko sredine tapacira i vec mi je plastika pored retrovizora naprsla :rostilj1: :rostilj1: :rostilj1:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2011 20:38 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2009 09:04
Ime: Vladan
Opel: Vektra A 4x4 2.0 16v
Imas jedan prsten oko rucice za otvaranje prozora..Nalazi se iza...Moras malo tu da pritisnes tapacirung da bi ga primetio...Koji moras nekako da uhvatis i da ga "otvoris"..Tada ce ti spasti rucica i onda ces moci da skines tapacirung...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]