Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 22 Jul 2025 22:19

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: neprijatan zvuk u voznji-vectra b
PostPoslato: 23 Nov 2009 23:05 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Da ovaj nosac kao da je vise sabijen, ulje za menjac ok.

Sto se tice ulja za kocnice nema nekih problema najbitnije da ulje izadje iz celog sistema, kada sipas novo pustis da prvo vazduh izadje slobodnim padom pa tek onda ispustas vazduh na cilindrima.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009 23:15 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
dobro,onda shvatam kako izgleda kad propadne drzac...

a reci mi ovaj levi (sto stoji krivo) jel se steluje nekako da stoji pravo ili uvek tako stoji?

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009 23:21 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

vlada33 je napisao:
dobro,onda shvatam kako izgleda kad propadne drzac...

a reci mi ovaj levi (sto stoji krivo) jel se steluje nekako da stoji pravo ili uvek tako stoji?

Nema stelovanja tih nosaca, da li si proveravao gornji nosac kod pozarnog zida sa mesta vozaca nalazi se na desnoj strani mali nosac ima ulivenu gumu sa distancom na njoj prodavci je zovu (koska) zna da pravi dobre vibracije u toku voznje.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009 23:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

zamenioo sam taj drzac ima 5-6 meseci...,zadnji put kad sam ga gledao bio je o.k.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009 10:53 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2008 09:33
Ime: zdravko
Opel: Kadett C - Vectra B - Astra H
Nosač motora je po pravilu kriv (imaš sliku u tecdocu) i tako treba da bude.
Evo kako se mijenja ulje u mjenjaču (valjda je i kod tebe tako ) viewtopic.php?f=30&t=6373
Ako ti vibrira na određenim obrtajima,može biti da ti je otegnut PK remen ili oslabio njegov zatezač ,pa na opterećenju zatrese i prenese na šasiju.To zna biti i sa zupčastim.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009 12:10 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

zamenjeni su i jedan i drugi kais i svi pripadajuci delovi,zatezaci,roleri,pumpa za vodu...ne verujem da je to...probacu sa dosipanjem ulja u menjac,pa cu onda izmenjati drzace pa ako nije ni to videcemo da zamenimo auspuh...

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011 21:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

tema davno zapostavljena ali se na resenju problema jos radi...

zamenjeni prednji drzaci motora...

zavarena izduvna grana koja je imala malo naprsnuce...

menjao sam i vibrirajuce crevo,stavio i mali lonac pre srednjeg lonca...

i dosipao sam ulje u menjac po slobodnoj proceni posto nisam mogao da pridjem srafu za proveru kolicine ulja...

i i dalje isto,auto i dalje stvara neku potmulu vibraciju ili zvuk...lageri nisu,plastike po motoru nisu,auspuh nije izbusen,crevo vibrirajuce je i dalje zdravo,menjac ne svira a zvuk se javlja na svakom ubrzavanju,cim smirim ubrzavanje i cim drzim konstantnu brzinu auto se ucuti i prestaane da stvara taj zvuk...

svaka ideja i pomoc dobrodosla...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2011 00:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vlada
Opel: Vectra C 1.9cdti
dodji do bg da ga oslusnemo, ili kad budemo dolazili do nisa, dodji, pa da vidimo sta je...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011 22:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ova tema izgleda nema kraja...

juce sam promenio srednji lonac i zvuk i dalje postoji,dal ja sve vise naculjujem usi ili postaje i glasniji...

e sad,pocinjem da sumnjam i na lamelu i korpu,kad na leru turiram auto a blago sam pritisnuo kvacilo na vrh (naravno van brzine) osetim na trenutak onako brzu vibraciju i ista se ponekad pojavljuje na rucici menjaca (mada je moguce da se sve to prenosi od jednog na drugo) i ono sto je najbitnije gubi se kad uhvatim zalet i drzim istu brzinu...

takodje od skoro primecujem luft (aj nek ga tako nazovemo) recimo kada se krecem i pustim gas i onda onaj prelaz iz ubrzanja ka usporenju se oseti onako kao cim sa nekim luftom u prenosu...

aj pomazite ljudi sta da gledam vise...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011 00:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Vlado pa sta da gledas vise brate ti na autu nisi promenio samo jos sasiju i kasetofon.... :(

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011 12:09 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

gresis kasetofon sam promenio 4 puta...

sasiju doduse nisam,a kad menjam sasiju menjam i motor,ili ti ceo auto...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011 13:42 
5th Gear
Korisnikov avatar

Nemoj da se ljutis nisam mislio da te zezam,iskreno da ti kazem pratim tvoju temu jer i ja imam slicne neke vibracije koje se prenose na sasiju a usput jos vozim dizela 2.0 dti.Iskreno se nadam da je nosac motora,sve upucuje na to,mada jedan sam zamenio i nista-nikakve promene.Izgleda da nije bas jednostavno utvrditi koji je otisao-a ima ih ukupno tri. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011 19:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ja samo jedan nisam promenio od 4,bio sam uzeo i njega i odneo kod majstora ali mi majtor rekao da ne treba da ga menjam jer mu nije nista,i na prednja dva nije bilo nista ali sam ih ipak zamenio...

ova vibracija je cudo,aj sto vibrira nego je ceo motor nekako bucan,krajnje neobicno za benzinca,stavise zvuci kao dizel bez onog dizel-kucanja,ali zato rezi kao dizel...strasno...

a sto je najgore zvuk potice sa svih strana,ne mozes reci odande se cuje i tu da trazis,mada imam neke planove za sutra ujutru...skinucu i pk kais cist da to izbrisem sa spiska iako je sve to menjano,kais,zatezac,komplet zupcasti sa svim sto se vrti preko njega,radjen je i alternator ali nema boljitka...

jos mi je pre dva meseca covek ispricao kako se njemu tako slicno cula omega i bila mu prsla radilica,ne zelim ni da mislim na to,razmisljam i o glavi motora jer vozim vec tri godine na plin,da nisu otisli ventili pomalo pa stvara taj rezak zvuk,naravno na spisku razmisljanja je i lamela koja ima svojih trenutaka kada kao zaglavi pa od jednom spoji,mada je to mozda problem i do druk-lagera koji se sasvim tiho cuje ali ne znam kako se manifestuje njegov kvar,nisam imao problema sa njim nikada ranije na nijednom autu (doduse ni sa lamelom i korpom)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011 23:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ti mora da mnogo volis svoj auto cim imas toliko zivaca da moras po svaku cenu da resis problem.Da nije slucajno da izduv nema nekih dodirnih tacaka sa karoserijom.Jednom kad sam sipao gas(na proslom autu)radnik na pumpi je zaboravio da usrafi poklopac za gas,pa je to lindaralo i lupalo kao da ce da mi otpadne tocak.Toje cudo kako se prenose vibracije na kolima,tako da je vrlo moguce da je nesto skroz bezveze u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 18:08 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

auto je opet kod majstora,menja se i oslednji preostali drzac motora...nije auspuh i njega sam menjao,tj.ostalo je jos zadnji lonac da promenim,a i ne dodire nigde...

lamela je pred kraj,to je ono sto sam i mislio a i majstor potvrdio danas,tako da uskoro ide i to,rece da ce me lukov set kostati oko 20000 i nesto preko i naravno ruke preko toga...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 18:47 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Vlado, nisam ti jos odgovorio na pp, ali taj set kvacila jel to cena sa hidraulicnim druk lezajem.

Jer kod vectre je set korpa i lamela, a lezaj je posebno van seta.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

vlada33 je napisao:
auto je opet kod majstora,menja se i oslednji preostali drzac motora...nije auspuh i njega sam menjao,tj.ostalo je jos zadnji lonac da promenim,a i ne dodire nigde...

lamela je pred kraj,to je ono sto sam i mislio a i majstor potvrdio danas,tako da uskoro ide i to,rece da ce me lukov set kostati oko 20000 i nesto preko i naravno ruke preko toga...

posalji mi lukov broj, da ti proverim ovde...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:16 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ceo set je ta cena,20 i nesto,ne preko 25 hiljada,tako mi je majstor rekao,on nabavlja delove iz neke veleprodaje,dakle ne preko posrednika posto i on ima prilicno ozbiljan servis dobija i popuste i stosta,odrzava vozila vojsci i policiji ovde u leskovcu tako da bas trosi delove i oni tamo daju popuste...ono sto je bitno rekao sam mu da je 99% hidraulik kvacilo i odmah rece da je skuplje (prvo je rekao da ce biti ispod 15 hiljade a onda zbog hidraulike rece da je samo druk lager oko 8000...i naravno rekao mi je da govorimo o LUK setu...rekao bi da je to o.k.

inace malopre sam preuzeo auto,drzac nije iskidan al se vidi da je udarao u donji deo (ostao je trag gde je dodirivao),i sad je zvuk nestao sa papucica ali se preselio u desnu stranu auta,sad se cuje na suvozacevoj strani...drzac onaj gornji je popustio sasvim malo ali moguce da je i to dovoljno da stvara sada ovaj novi brum koji je desno...

usput otkriveni su i novi kvarovi,posto smo skinuli PK kais motor se dosta utisao,zatezac na PK kaisu opet zvrci (opet kazem jer Goran zna kad je menjan,odmah posle skupa u Nisu,nije bas potrajao) i kao vrhunac svega skripi i kvacilo na kompresoru klime (ne stalno ali nakon ukljucivanja klime kao da ne otpusti do kraja),alternator skripuce tiho ali ne na lagere,sasvim se korektno vrti i ne mrda ni najmanje,a i dva puta je radjen od kad je kod mene a to skripanje se culo i tada nakon zamene lagera,kao da neki limcic unutra skripuce...

postoji odredjeni zvuk i u glavi motora,bolje se cuje kada skinem PK kais,zvuk je rekao bi bezazlen,cuje se podizac rekao bi jedan,rekao bi 5 takta,sve jace do najjaceg udarca i onda slabije i nestane i za 10-15 sekundi se ponovi,dakle 5 udarca i nestane pa opet,nije nesto narocito bucno ali cuje se...

i najcudnija stvar,i kad skinem pk kais cuje se zvuk okretanja,da ga nazovem zujanje,cuje iz motora,negde kod izduvne grane ili u glavi motora,to je definitivno najbucnije,nije zvuk koji smeta ali se dosta cuje a ne znam ni od cega je...

@astrafan
kako mislis LUK-ov broj,ako mislis na kataloski broj,nisam uzimao lamelu i necu sigurno sledecih mesec dana,klincu mi rodjendan,tako da osim ovog sto sam zaplanirao a to je zadnji lonac,gornji koska drzac i zatezac PK kaisa narednih mesec dana ostalo ostavljam po strani,ionako cu menjati ceo set tako da i da se korpa ujede ili sta vec nije ni vazno jer se baca...

@astrafan i @ godza
a imas li ti neku ideju sta jos moze biti i koji zvukovi od cega poticu (ove koje sam opisao a nisu mi jasni) i jesu li normalni ili ima neki problem?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:25 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Vlado, probaj da skines plasticni poklopac onaj gornji sa kaisa i vizuelno pogledaj u kakvom je stanju zup. kais, jer je svojevremeno taj isti kais znao da se izkrza i da pravi neartikulisane zvukove pogotovo kada se zagreje motor.
Kada skines gornju zastitnu plastiku na radilici okreci u smeru okretaja motora i vizuelno pogledaj stanje kaisa.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ne verujem da je njemu nesto,iz njegovog kucista se ne cuje rekao bi nista,mada pogledacu naravno,s njim sam presao nesto preko 30000,ionako kako god bilo planiram da ga zamenim kad auto zaokruzi 200000 a to se ocekuje za 3-4 meseca,naravno ako je iskrzan ili slicno zavrsice on i ranije na zamenu,provericu to od nedelje,dva dana sam slobodan a lepo ce biti i vreme...

niko nista ne rece kako je sad zvuk mogao da predje desno?ili je i problem ovo sto je malo napukao ovaj gornji drzac?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:38 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Zvuk hoce da prvi od tog denog nosaca, a o tome smo vec pricali (koska) kako ga zovu prodavci delova.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

zamenim i njega sutra,on je bio oko 1000 dinara pre kad sam ga menjao a mogu i sam da ga zamenim...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011 22:42 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Ma naravno da mozes ima dva srafa, to bar nije problem.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011 00:07 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

pojasni samo malo, vibracija, udarci, ili struganje,skripa...

mozda moze da bude do spanera pk, proveri obavezno zupcasti...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011 00:20 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ajde Vlado pa daj Boze da je do te koske.Pa ona bas i nije nesto skupa,ja ovaj hidraulicni nosac sto sam menjao platio sam 4800 din.Sad ovaj drugi sto cu da menjam,isto toliko od prilike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]