Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 31 Jul 2025 11:10

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Uh, kako vozi kao da polagao nije :)
PostPoslato: 10 Jul 2013 21:56 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Sta vas nervira u voznji kod drugih vozaca?

Danas vozim na otvorenom. Put je radjen prosle godine, super je, ali je mana sto je mnogoooo manje isprekidanih linija za preticanje, ako se desi kamion ispred tebe koji davi, vozis i vozis do prve isprekidane linije. Hajde da zanemarimo to.

Nervira me kad "majstori" po ravnom voze 80,90 pa i do 100km/h i odjednom gazi kocnicu u krivini i spusta na 40,50, malo ravno on gas. Prilepim se uz njega u krivini i taman ravno, isprekidana linija on gas 80,90,100km/h.
Kako se kocnice ne zapale nije mi jasno, mala krivina koci, malo ravno gas, pa brate pusti me da te preteknem ako vidis da se lepim za tebe u krivini. Danas sam poludela :banghead:

Inace ja kocnicu vrlo, vrlo retko korstim, na otvorenom skoro nikako. Posebno ako znam put, prilagodim brzinu pre ulaza u krivinu, gasom ga izvlacim iz nje, a ovi sto koce non stop mi nikako nisu jasni...zapalice kocnice a mozda im bas tad zatrebaju a nece moci da zakoce.

Ima jos par stvari koje mi nisu jasne, a ovo je vec isuvise dug komentar :)

Vrh

Tema posta: Re: Uh, kako vozi kao da polagao nije :)
PostPoslato: 10 Jul 2013 22:07 
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
... sta si bre seo na tu kocnicu ako ti izadjem dobices metak u slepoocnicu...

...u glavi mi se kvacilo otkacilo i sve mi se smracilo...
znate o kome se radi :ludilo1:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2013 22:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Citiraj:
Inace ja kocnicu vrlo, vrlo retko koristim,

Eto gde lezi i problem, a vala i resenje :D

..a nije ni cudo sto doda gas,..kad vidi da mu se neko zalepio za zadnjicu (sta inace retko koji vozac voli da vidi). ;)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013 11:47 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Garaza: pogledaj
Uglavljivanje u kolonu posle preticanja. "Ajde brate šta si se raširio, pusti malo mene." :palica:
Preticanje sa desne strane na autoputu. Opasna igra. :seci:
Lepljenje iza mene. Obožavam takve. Imam lek za njih ali neću ovde. :dzony:
Slanje poruka i telefoniranje u vožnji. Kaaataaastrofa. :banghead:
Uf dosta od mene. :lokomotiva:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013 11:50 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
Meni je omiljeno parkiranje iz srednje trake :banghead:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013 12:31 
5th Gear
Korisnikov avatar

A kako da se ne zalepim kad sa 80km/h spusta na 40km/h kocnicom, odjednom. Pa smanjuj u voznji pre krivine ako ne smes da udjes u krivinu?? Hajde da su to lakat krivine, pa se nenadas a ono krivina, vec je vidis na pristojnoj razdaljini, dajes gas i onda cepas kocnicu... Ako ne voli sto se priblizim iza njega nek pusti kocnicu ili nek me pusti da ga preteknem. :krsti: A ne znam kako da se ne priblizim kad sa kocnice ne skida nogu. :krsti:

Kad vidim da se neko priblizava i da hoce da me pretekne, izbacim migavac, usporim, nek ide ako zuri.
A ovi sto se po gradu parkiraju,odjednom kocnica i penje se na trotoar a nigde migavca nema.. :seci:

Umalo skucala nisam taksistu jednog, uska ulica on oko 30-40m ispred mene skerece levo - parkira se(vec je stao kad sam dosla do njega), ja na gas ali pristojnom brzinom, posto je uzbrdica, covek izbaci migavac bez da je pogledao ide li neko i ukljucuje se ispred mene, ja patosiram kocnicu, malo je falilo da mu se skucam u desna vrata, da je se bar izvinuo nego gas i teraj...i sa takvima sesti :banghead:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013 22:07 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
maki014 vam sve vreme želi reći da se ovako ulazi u krivinu :ludilo:

Slika

Nego, slažem se, u pravu je, ako je blaga krivina ne moraš toliko da smanjuješ brzinu, a i ako se iko seća predavanja u auto školi da ako neko krene da te prestiže ti moraš da usporiš, i pustiš da te pretekne, ali ovo što se desilo njoj nije redak slučaj.
U poslednjih 5 godina se jako izgubila kultura u saobraćaju, a primera ima mnogo...
Sećam se kada sam bio početnik, tj prve godine samostalne vožnje, bilo je milina voziti, bilo je uličnih trkača koji su bez problema napravili slalom kroz nas sporije vozače, nit sam se iscimao niti išta, međutim, pored ere masovnih delenja otkaza sa odpremninom, obogatio se vozni park jačim autima, te kupljene ili na neki drugi način dobijene dozvole, mada i legalno kada su polagali ništa ih nisu učili, došlo je do pogoršanja kulture u saobraćaju...
primeri koje ste naveli svakodnevno se mogu videti, najviše mrzim kada stanu dva "ortaka" kada se sretnu na putu a idu u različitom smeru i stanu i pričaju kao da su nasred pustinje gde samo protrči sasušeni žbun, i onda se uvrede ako im svirneš da krenu, onda nepoštovanje prvensva prolaza, mene su uglavnom prepone bolele od cimanja tj naglog kočenja...
svi su napeti, nervozni, svuda jure i žure i nigde ne stignu, te su neodlučni, polukružno okretanje na duploj punoj i to neuspešno viđam skoro svaki dan, jako je puno loših vozača, niko ne uživa u vožnji...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2013 22:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2012 17:31
Ime: Aleksandar
Opel: Opel signum 1.9 cdti
noise024 je napisao:

najviše mrzim kada stanu dva "ortaka" kada se sretnu na putu a idu u različitom smeru i stanu i pričaju kao da su nasred pustinje gde samo protrči sasušeni žbun, i onda se uvrede ako im svirneš da krenu,

Katastorfa ,to kod mene u Surcinu redovno rade i to uvek neka dva besna automobila (dva mafijasa :seci: ) i onda udare lagano pricu kao da nema nikog sem njih :banghead:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013 01:07 
5th Gear

Pridružio se: 21 Avg 2012 07:01
Ime: stevan
Opel: kadett e 1.3nb tng 88 god
na putu sabac-novi sad nemoze da prodje bez uletanje u kolonu secenje kad nemoze da obidje i naravno obilazenje na samoj krivini

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013 09:06 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2012 10:36
Ime: Mrva
Opel: Ascona B 1.6
Apsolutno se slazem da nema saobracajne kulture,a kako nam se bes uvukao u svaki segment zivota,tako i u voznju. Svako od nas se svakodnevno srece sa raznoraznim budalastinama,a neke su i jako opasne. I niko ne brine oko toga. Verovatno i mi sami nekada napravimo propust.
I meni se cini da je veliki problem u vozacima koji su iz stojadina seli u ozbiljan auto,a da nemaju dovoljno vozackog iskustva. Klinci koji cim dobiju dozvolu sednu u Audi ili BMW,vikend vozaci koji godisnje prelaze 800 km... :wow A ima i onih koji su jednostavno bahati,jer im se moze (sa aspekta zakona), pa kad zbog nepredvidjenih okolnosti izgube kontrolu nad vozilom...Problem je sto i drugi stradaju zbog njih.

Nesto zbog cega bih :seci: ... Prvi je na semaforu,pali se zeleno i onda zvera okolo,pa tek onda ubacuje u prvu i kao da krece na ler gasu i kilavi. Jos ako skrece levo,pa ne udje u raskrsnicu dovoljno duboko... :palica:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013 09:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Kad sam polozio, bilo je sve ok, nista mi nije bio problem, onda kako je vreme odmicalo, smetalo mi ovo, pa ono i sad posle 5 godina mogu slobodno reci da nis' ne valja i da iako sam ljubitelj voznje, izbegavam da vozim i kad god trebam da krenem, dobijem knedlu u grlu... Ne znam ni jedan aspekt saobracaja da mogu da kazem da za 5 godina nisam imao problema sa tim.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013 10:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ako mogu da te posavetujem, jedino što sam naučio za 25 godina koliko vozim auto, kada voziš moraš da vidiš 10-ak sekundi ili par stotina metara unapred na putu ispred sebe. To ti jedino može spasiti glavu.
Prost primer. U Mladenovcu na jednoj raskrsnici koja je regulisana semaforom (inače su obeležene i znakom ulica sa prvenstvom prolaza i naravno nailazak na ulicu sa ...) kada ne radi semafor, prosek je 1-2 čukanja dnevno. Ljudi ne poznaju saobraćajne propise, mozak na otavi ... Užas.
Pre par meseci sam, iako sam bio u toj ulici sa prvenstvom prolaza, usporio (skoro zaustavio). Jer znam kako budale voze. Poštara na onom skuterčiću sam već video na pola parka da nisam zaustavio. A njegov pogled kad je shvatio šta je uradio kao onog lika na motoru iz Pobesnelog Maksa I deo (krupni plan) :ludilo1:
Dakle nema opuštanja ni jednog trenutka. :ok:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2013 12:43 
1st Gear

Pridružio se: 20 Apr 2012 20:11
Ime: Zoran
Opel: Vectra B 1.8
U pravu si civid... Bukvalno moraš da "čitaš" tuđe misli i pretpostaviš šta će onaj ispred tebe učiniti.

Pre neki dan, u selu, idem ulicom sa prvenstvom prolaza, i vidim da jedna ćurka (Maki, nisam šovinista, ali je stvarno ćurka kad tako vozi sa detetom na zadnjem sedištu!) izlazi iz sporedne ulice na glavnu i čak ni ne okreće glavu da vidi da li ima nekog. Video sam je na vreme pa sam usporio, ali sam posle iza nje legao na sirenu ne zato što sam divljak, već zato da bi malo otvorila oči i zapamtila za sledeći put šta može da joj se desi na toj raskrsnici...

Pored svega rečenog, strašno me nervira kad vidim bahate i neoprezne vozače koji voze decu... :palica:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 15:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2010 20:53
Ime: Nikola
Opel: kadet e limo
Ljudi su mnogo bezobrazni u saobracaju i malo njih ima dovoljno tolerancije.

Sto se tice preticanja sa desne strane na autoputu, pogotovo kad je gradski deo kroz bg, desna traka prazna, lik lezerno vozi levom i kulira ... priblizim se, sacekam sekund dva, blicnem, opet sve lagano, i kad shvatim da njemu vristi ona stvar da se pomeri, lagano desnom trakom sa blagim sasecanjem kad se vracam u levu traku .... i sve dok su ljudi nenormalni to isto cu raditi :seci:

Jedine 2 stvari koje ne razumem, al stvarno ne razumem su paljenje dugih svetala na 5 metara od mene, iako su mi farovi nastelovani i apsolutno nista ne moze da mu smeta, i ne dopustanje nekome da te pretekne, odnosno voznja odredjenom brzinom, i kad neko krene u preticanje on doda gas i neda da ga preteknes .... a nakon toga se vrati na pocetnu brzinu :seci: :seci:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 15:39 
Club 1000
Korisnikov avatar

Stari dobri srpski inat ili k..čenje :grrr:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 16:25 
3rd Gear

Pridružio se: 13 Jun 2013 22:50
Ime: Pedja
Opel: Opel Astra 2.0 DTI
Ma ja sam tolerantan ali samo ako moze malo kulture, ukljucivanje pokazivaca pravca (zmigavci), postovanje prvenstva prolaza, da se ne parkira po principu tu mi je zgodno ... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 18:54 
Club 1000
Korisnikov avatar

Žmigavac? Ha. Pa to je preveliki napor.
Parkiranje tipa "Brate samo minut". Juče me jedan tako izludeo. Svirao sam mu dok je bio u kolima :grrr:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2013 23:16 
3rd Gear

Pridružio se: 13 Jun 2013 22:50
Ime: Pedja
Opel: Opel Astra 2.0 DTI
ej cuo sam provalu, ja napusim lika sto ne da zmigavac a skrece i on mi ladno kaze " necu da trosim akumulator" hahahahahhahahahahahahahah

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013 02:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2011 14:28
Ime: Djordje
Opel: Kadett E 1.3; Astra G "Freedom"
a tek kruzni tokovi u kombinaciji sa zenama, mislim da moze cela tema da se otvori, od pocetka godine od kad sam krenuo malo aktivnije da vozim sam jedva izbegao par situacija na kruznim gde sam bas testirao svoj ABS, znaci sve curke izlecu na vozacevu stranu, samo bi ih pakovao za daleke pute, nije meni zao njih, al ko ce da popravlja kola svakih mesec dana :D

EDIT: :postovanje: zenama koje znaju sta rade za volanom, ugrozena vrsta definitvno, ja znam samo dve devojke koje ne da ne voze kao zene vec i bolje od vecine muskaraca, jedna je i nekadasnji clan nase male OTS familije :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2013 09:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Najgore vozace sa kojima sam ja imao iskustva su sve bili muskarci :D A za zene koliko sam ja primetio, ako malo posvecuje paznje svom izgledu tj sminka se samo u specijalnim slucajevima, onda dobro voze jer verovatno imaju samopouzdanja (cim veruju i da su lepe bez sminke) dok ove sto i kad idu do trafike pa se sminkaju 2 sata nemaju pojma sa voznjom, verovatno manjak samopouzdanja i verovatno razmisljaju ne o voznji nego kako treba sminku popraviti :ludilo2: Barem je to moje iskustvo sa jedno 20ak zenski koje poznajem :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013 21:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

Kako me danas jedan ne izlupa bas se cudim... i to muskarac, nije zenaaaaa!
Seoski put, asfaltiran, uzan i nepregledan. Laganica 30ak na sat, znam da je guzva, neki smrtni slucaj u tom zaseoku....Uz desnu ivicu puta idem, krivine, uvek po neko izleti pa sam oprezna.. Lik u Corsi ne znam koliko je isao, krivina nepregledna njemu u desno meni u levo...izlece pravo, ja nemam gde sem u reku, smotam skroz desno koliko sam mogla i gledam sta ce biti, on potpisuje zadnjim tockovima, corsa se zakrivi, zaigra ne znam ni ja u trenutku sta bi, nekako proleti pa me promasi...ma zaustavio se nije, na gas i ode, covek iza njega se krsti u kolima. A da me je pokupio, u reci bi glat zavrsila, sreca pa je skoro presusila :D

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013 22:38 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2008 22:25
Ime: Влада
Opel: Југо 1.5, 1.1, астра г
Ал' би било "плитак поток, вода до колена..." :D P.S. ма има будала свуда, ништа не размишљају битно је само да се стисне гас, ево баш пре месец дана мало више, прошетао бањом увече, пуно људи и деце шетају и само иза кривине код базена излеће фокус са преко 100 сигурно, заноси се и удара у паркирану 190ку коју набацује на сестриног клија. И он фрајер видим гура у брзину, чујем крчи неће да уђе јер је сје.бао нешто видим и точак се покривио и некако ти он убаци и почне да бежи, пиште гуме, све се искривило, цури за њим, срећа да сам снимио таблице и записао одмах, звали полицију и пре него што су они стигли, стаје пасат и чује се изнутра "ИЗЛАЗИ НАПОЉЕ!" Дечко кога је за длаку промашио неких 200-300м пре него што се слупао га јурио, пресекао пут ишчупао га из кола и довео, хахха, лик :D и на све то се ти клинци који су направили срање пијани наравно почели да кењају како могу да купе сва аута која су слупали, како је његова кева ово-оно, и још што шта, реко е ај ћути мало да ти ја уста не затворим, утом долазе господа у плавом и почиње увиђај, тај што се бахатио не престаје, почиње и са њима да се препире, они га опомињу једном, други пут и на крају им је прекипело трас на хаубу руке на леђа-лисице, отварају задња врата пунта, прво главу од стуб изнад врата па у кола :D много је таквих који размишљају само како да стисну гас...ту је било пуно деце и људи, које хвала Богу само чистом срећом није покупио. Али некоме ни то није довољно да се опамети, после неког времена поново наставе по старом.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2013 01:37 
Club 1000

Pridružio se: 04 Avg 2010 23:56
Ime: Milan
Opel: Ford kuga1,2.0 tdci
Slanje poruka i telefoniranje u vožnji.Užasno me nervira

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2013 09:50 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2012 03:08
Ime: Sava
Opel: Corsa C 1.2 16V (ex Corsa B 1.4 16v)
Sad kad razmislim, nekoriscenje migavaca u saobracaju me najvise izludjuje, tj najvise se derem i sviram drugima zbog toga...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]