Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 28 Jun 2025 01:03

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 873 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: STVARNO NEVEROVATAN ZOBS
PostPoslato: 09 Okt 2015 10:53 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
sto? Pa bas naprotiv, skroz je pozitivno sto konacno mozes legalno da zavedes tamna stakla i ne razmisljas.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 11:07 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2013 05:54
Ime: Branko
Opel: Astra Bertone V6
Pa isto ko sa plinom. Servis ti da papire i izveštaj i ti samo još odradiš tehnički i AMSS ti uradi atest. Da i platiš šta treba.
A u realnosti, skoro mesec dana drkanja i x dana potrošenog vremena oko glupe administracije i plus moraš da im platišza usluge.

Ali eto, sad konačno možeš legalno da zavedeš tamna stakla do 30% koja niko nema. Čak su i ona moja blago zatamljena od 35%.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 11:19 
5th Gear

Pridružio se: 16 Nov 2012 01:49
Ime: milan
Opel: calibra turbo, vectra 2.0
brankko je napisao:
Dozvola za tamna stakla 15k :krsti: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/au ... 000-dinara

Slika

Ovu državu treba spaliti

Nekad bilo ono da barem naslov bude tačan u novinama. Mada, ima u ovom tekstu i istine, ponegde.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 13:52 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
SAd sam se malo raspitao kod ovih nasih, saglasnost proizvodjaca (sto je ovde pod znakom pitanja) je 12000, zna Strokan posto je on radio saglasnost za nesto drugo. PO meni je to budalastina jer sta ima Opel da daje saglasnost za folije, ok je npr ako se menja motor. I onda mi damo 12000 i u Agenciji ti kazu ne mozes dobiti atest zbog 35% folija napred a ti vec dao 12000 :banghead: . Drzava Srbija...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 14:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
Pa samo se uzimaju pare za parče papira... i onda će ko i za TNG da skrate ,,rok trajanja" pa ćeš opet da radiš atest...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 16:11 
Club 1000
Korisnikov avatar

Kao i uvek do sada, ništa od toga nema veze sa bezbednošću već sa čistim haračom i naplatom bespotrebne i uglavnom besmislene birokratije.

Elem, što se tiče "saglastnosti proizvođaća", meni je to samo po sebi totalno besmisleno, šta god da se menja. Pa ja valjda menjam baš zato što neću da bude kako su ga oni napravili. I ako ga promenim kod mene, to je kod mene na moju odgovornost, a ne na sve modele dotičnog proizvođača, pa da oni daju saglasnost. Drugo je atest da je to što je promenjeno u skladu sa nekim standardima i da ne ugrožava bezbednost i sve ostalo. Samo što oni gledaju da to naplate najviše moguće na sve moguće načine.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 16:19 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2012 03:00
Ime: Miloje
Opel: A3 8V FL Sedan
Ja cu da platim 15 soma ali da mogu da zatamnim sva stakla 100% i sofersajbnu kao Turci! Na tehnicki nema potrebe da idem s obzirom kakve kante se voze u Srbiji a ako naletim na nekog nervoznog uvek moze da dobije za pljeskavicu i pice.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 16:43 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Smesno je da folije od 30 ili 40 posto ugrozavaju bezbednost (ne znam zasto kad je u autu niza temperatura pa time i veca bezbednost)a seljanija kad stavi peskire na zadnja stakla i nekakve cicak roletne pozadi i pri tom ne vide nista,to ne ugrozava bezbednost :banghead:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 20:18 
Club 1000

Pridružio se: 02 Jan 2011 03:37
Ime: Boško
Opel: Astra G kupe 2.0 turbo
mada te folije realno nocu mogu da uticu na preglednost,vidljivost.. iz mog nekog iskustva govorim :) a to da su super zastita od sunca, to stoji :)

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 21:28 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Ime: Nikola
Opel: Kadett E
I ako pukne staklo, folija zadrzi srcu...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2015 21:35 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Bole_SEZ je napisao:
mada te folije realno nocu mogu da uticu na preglednost,vidljivost.. iz mog nekog iskustva govorim :) a to da su super zastita od sunca, to stoji :)

ovo potvrdjujem za 50% pozadi da po kisi u mraku nisam video nista. Od onda stavljam 30% i nemam problema. Treba da prave problem onima koji su u "krimi" fazonu, 30 % je sasvim diskretno, bar ja mislim :)

Vrh

Tema posta: STVARNO NEVEROVATAN ZOBS
PostPoslato: 10 Okt 2015 00:52 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2015 20:52
Ime: Goran
Opel: Corsa C 1.2
@testdriver ja imam 85% nazad i perfektno vidim kada upali rikverc svetla. Verovatno je problem kod tebe bio u losim folijama. I cek sad ja treba da skidam sa svih stakala folije jer jbg treba da puknem 200e da atestiram zatamnjena stakla?

Ovo je inace odgovor od SAT-a

"U Srbiji trenutno ne postoji nijedna institucija koja će vam izdati atest za stakla sa folijom. Jedini koji su to radili, a možda će raditi opet, jesu u Centru za motorna vozila AMSS. Inače, zatamnjenje stakala u ravni vozača nije dozvoljeno preko 15%, a vetrobranskog stakla nijie dozvoljeno uopšte. Drugim rečima, u ovom trenutku vi imate nelegalan automobil i rizikujete da vam policija skine tablice dok ne skinete folije. Zakon će se po tom osnovu menjati, ne dramatično ali će se menjati, i upravo prikupljamo informacije šta će tačno biti pa ćemo pisati o tome u narednim brojevima revije SAT Plus. Ima informacija u ovom trenutku, pozitivnih, ali gde god da pročitate nešto računajte da je sve nagađanje. Mi čekamo zvaničnu potvrdu."

Sve u svamu oni kazu da je zatamnjenje moguce do 15%... Nista vise ne razumem...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2015 00:00 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2014 16:34
Ime: Dejan
Opel: Calibra 16v // CLK 200 W208
lcd folije, prava stvar ;)
https://www.youtube.com/watch?v=u-fl4ek2UGo
voleo bih da vidim facu panduru kad prozori postanu providni u trenutku...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2015 13:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2012 17:31
Ime: Aleksandar
Opel: Opel signum 1.9 cdti

otkaceni rusi :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2015 20:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

testdriver je napisao:
Bole_SEZ je napisao:

ovo potvrdjujem za 50% pozadi da po kisi u mraku nisam video nista. Od onda stavljam 30% i nemam problema. Treba da prave problem onima koji su u "krimi" fazonu, 30 % je sasvim diskretno, bar ja mislim :)

Ja sada imam 50% pozadi i vidi se skoro identično kao i danju. U pitanju je Llumar. Ranije sam imao neke za nijansu lošije i na nakih 80% i videlo se malo slabije ali se takođe videlo dovoljno dobro i po kiši i po mraku i po kiši noću. Imam baš fotke slikano iznutra noću. Od spolja se slabo vidi, ali iznutra se vidi sasvim lepo. Sada sa ovim Llumar od 35% napred se (iznutra) vidi skoro pa identično kao bez njih.
Zavisi dosta i od kvaliteta folije.
Ima i onih što se od spolja ne vidi ništa, a iznutra se vidi kao da ih nema, ali su 400+ eur.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2015 23:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Opel: Corsa A 1.3GT
Ljude koji donose ove uredbe boli uvo da li se vidi iznutra, njima je bitno da nas vide spolja kada prilaze kolima. ;) :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015 15:58 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2012 03:00
Ime: Miloje
Opel: A3 8V FL Sedan
Ako je vladin auto bezbedan sa 100% staklima bezbedan je i moj :) Kad donesu zakon izadjemo lepo na ulicu i blokiramo Kneza Milosa na 6h svaki dan i trazimo da donesu zakon da moze 100% folija i da atest vazi trajno, kad mogu malinari, pederi, mlekari sto ne mozemo i mi :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015 16:17 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
U ovoj drzavi je proslo mnogo toga zbog cega je narod stvarno trebao da izadje na ulice, pa nije, a ne zbog sitnice kao sto je procenat zatamnjenosti stakla...

Shvatite da smo mi koji se cimamo oko automobila velika manjina i da se ne pitamo nista, i sam si rekao, ima vise pedera nego tunera :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015 16:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 08:52
Ime: Slobodan
Opel: Yugo 1.1EFI
Svi bi nesto da izigravaju mafijase ;) Nemojte te price prijatno je unutra, niko vam nebrani da zalepite 5% folije tj prozirne koje imaju UV i slicne zastite koje nece panduri da primete. Ja nisam za ukidanje atesta, ali jesam za to da se SMANJI CENA, pojednostavi procedura i uvede kompromisno resenje koje daje povecanje privatnosti bez negativnih posledica po preglednost.

Takodje bih voleo da vidim sta konkretno pise u zakonu jer ovo sto pisu po novinama ispada da ni oni koji su pisali ne znaju osnovne pojmove.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015 16:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Nazalost u pravu si. Realno samp svi autoforumi da se dogovore bilo bi nas dosta,ovako samo srendamo i na kraju cemo sami cepati folije

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015 07:30 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Tesko da mozemo da se dogovorimo, bilo je tako i za protest oko povecanja cene goriva pa niko nije izasao iako su bile teme po ostalim forumima. Jasno je da sve sto se doradjuje na kolima treba atestirati, peoblem je sto nema gde i nema sa cim. Bitno da su odredili zakon i cenu. Jednostavno nas dovode da idemo u ilegalu i pravimo problem saobracajnoj policiji, a bitniji problem je voznja u alkoholisanom stanju ali ti auti su neprimetn jer bisu posebni. Sigurno znate pr osoba koji pijani voze isto kao i trezni a to zatucani panduri ne primecuju jer nemaju nijedan detalj na kolima drugaciji od fabrickog. Ja ne vidim u cemu je problem sa tamnim staklima osim kineskih, ako se cimaju da ce neko da puca na njih, pa imaju onaj megafon pa nek vicu da se izadje iz kola... Citajuci zakone pola njih nema svrhu, druga polovina se i ne sprovodi. Treba neko ko ima znanje i poznanstvo na na masinskom fakultetu ili pak samom amss-u odrade se testovi koji mogu da pobiju zakon jer je zakon o bezbednosti, konkretno folije, manji propust UV zraka tim su putnici zasticeni od opekotina i dehidracije, zatim prilikom loma stakla staklo se ne rasprsi nego ga drzi folija, dalje sportaki amorti ili gewinde - bolje prijajanje asfaltu, manji rizik od prevrtanja, osvetlenje auta(mislim na neon ili led ispod auta) kazu odvraca paznju, to je greska, privlaci pznju jer je primetan, i sami ste videli idiote koji su u stanju da voze bez svetala jer se vidi od ulicnog osvetljenja... Ima puno togasto moze da pobije zakon, kako mi poznanik koji je u Berlinu prica da svaku izmenu uneses u saobracajnu, atestiras i vozis. Naravno ima raznih pogodnosti, ali ako je sve vezbedno niko te ne dira. Ali, oni imaju gde, a kod nas prvo zabrane i napumpqju abnormalne cifre atesta.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015 07:46 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2006 01:35
Ime: Боки
Opel: Astra F TDS
U Engleskoj možeš tenk da voziš po ulici :D
Kod njih je i registrovana čuvena Boost Beast (:

Al džaba... Agencija za bezbednost saobraćaja je najpametnija, a mi ćemo i dalje samo da seremo preko foruma (:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015 19:09 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 29 Jan 2010 22:58
Ime: Marko
Opel: Kadett 2.5 24v V6
Pa samo je dovoljno da vidis ko je na celu te agencije i sve ti je jasno,ja ga nazalost gledam svaki dan jer delimo kancelarije.Toliko ga nerviram sa mojim kadzom da sam cak nacuo da je probao da mi zabrani ulazak na parking,naravno parkiram uvek pored njega sa sve mojim 110 posto tamnim staklima,i redovno mu upalim alarm! :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015 21:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Opel: Corsa A 1.3GT
Ja dolazim do zakljucka da si ti odgovoran za ove ateste. Da ne provociras coveka svaki dan, mozda ne bi ni razmisljao o staklima. Uskoro ce da propisu i maksimalan nivo buke koji auto sme da proizvodi u db. :ludilo: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015 23:05 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 15 Avg 2014 21:17
Ime: Goran
Opel: omega A2.6,senator b
ispada da se ta takozvana agencija vise brine za moj zivot od mene samog,ma to neka banda lopovska.kakva je to drzava kad nemoze to sama da regulise nego im treba neke agencije za sve i svasta.nebi me cudilo da policija trazi da zimi nosimo i dugacke gace(atestirane) kao opremu pored lanca i zimske gume da se ne prehladimo,ma sve se oni brinu samo da napune dzepove.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 873 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]