Pitanje člana
Da nije nesto crtano na poledjini
Odgovor prodavca
23.04.2012. u 22:25
Ne, list je skroz prazan sa obe strane. Znaci strane su identicne, zato je slikan samo sa jedne strane.
Pitanje člana
Pozdrav,
u kakvom je stanju list, koliko je star?
Hvala unapred, Milan
Odgovor prodavca
23.04.2012. u 22:29
Tacnu starost lista ne znam, mada je relativno mlad list.
Drva koja su koriscena u izradi su sigurno stara 50-60-ak godina, i otac i majka jos toliko i deda baba, znaci 300 godina.

Pitanje člana
Drva koja su koriscena u izradi su sigurno stara 50-60-ak godina, i otac i majka jos toliko i deda baba, znaci 300 godina.
здраво,
чиме можеш доказати горње речи ???
питам јер сам веома заинтересован иа ову аукцију. Да ли си осмислио начин паковања који је адекватан оваквој роби ???
поздрав
Odgovor prodavca
28.04.2012. u 10:41
Prosto, ako podjemo od pretpostavke da se papir pravi izmedju ostalog i od cetinara, a Smreka je jedan od najraširenijih cetinara, sazrijeva za seču za 60 do 80 godina.... Kako je nije Bog stvorio, vec evolucija, morala je da ima, majku, oca, babu, dedu....
Sto se tice pakovanja, mislio sam da otkupim jedan kontejner, slican onom u koji je smestena slika Mona Lize, da ne dodje do ostecenja prilikom slanja, ali sve to u dogovoru sa kupcem, jer on snosi troskove slanja i pakovanja.
Zato sam i spreman na sve nacine prodam ovaj predmet i izadjem u susret svim potencijalnim kupcima

Pitanje člana
pozdrav, da li mozes da mi kazes da li je otkljucan za sve tipove stampaca?
Odgovor prodavca
28.04.2012. u 20:14
Odlicno pitanje, to sam zaboravio da naglasim, otkljucan je za sve tipove stampaca, one sa cipom i bez njega, laserske, ink-jet, matricne, znaci univerzalan.
Pitanje člana
Postovani,
Da li je moguce licno preuzimanje u Beogradu. Veoma sam zainteresovan za ovu aukciju ali se plasim da se ne osteti pri transportu. Ja bih Vam novac odmah uplatio na racun, i sacekao Vas u vezi sa preuzimanjem kada Vas put nanese u Beograd, ako Vam to odgovara.
Pozdrav i svako dobro,
Odgovor prodavca
02.05.2012. u 10:54
Nazalost, ne znam kada mogu da dodjem do Beograda, jer sam dosta udaljem pa tamo ne idem mnogo cesto, a ne bih da Vam zarobim tako veliku svotu novca, jer sa njom mozete mnogo toga da ucinite, sto se u narodu kaze da "okrenete" i umnogostrucite kapital, pa ne bih da preuzimam tako veliku dobit, ali hvala na interesovanju u svakom slucaju.
Pozdrav
Pitanje člana
да ли ме можете сачекати за нова док не постанем газда. Наиме,
деда мора једног дана да отпутује тамо одакле се не враћа, и спреман сам да спискам сво наследство ако треба да бих покушао доћи у посед твоје робе.
Напомињем да ћу ти радо изићи у сусрет ако зе уфати носталгија и пожелиш да видиш, пипнеш или ... свој папир.
пс - ја лично очекујем да деда неће сачекати наредни снег.
надам се да ћеш ми изићи у сусрет и ... јбг, поштено сам ти написо, а ти учини по савести
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:15
Neka je deda ziv i zdrav, mogu sacekati za novac, to nije nikakav problem, a deda neka saceka jos toliko zima, nikakav problem....
Pitanje člana
Dali je ovaj papir magican tj mogu li pisati magicnom olovkom po njemu i da li je kojim slucajem to Hary poterov papir
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:19
Nije Poterov papir, aki je univerzalan, to znaci moze se pisati po njemu olovkama svih vrsti, i jos, i bojiti velikim bojem bojica...
Pitanje člana
Pozdrav, mnogo mi se svidja ovaj papir pa bih da pitam ako je moguce, u slucaju da se ne proda da ga prebacis na Kupindo?
Hvala
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:21
Mada je potrazna jako velika, ljudi se non stop interesuju, verovatno ce se prodati i dostici enormno veliku sumu, ali ako se nekim cudom to ne desi prebacicu ga na Kupindo, i javiti porukom ukoliko je potrebno.
Pitanje člana
Pitanje će Vam možda izgledati neozbiljno i neskromno, ali da nemate možda dva ovakva papira? I ovaj jedan izgleda besprekorno, ali ipak, dva su dva!
Pozdrav
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:24
Na ovo pitanje ne smem da odgovorim, zbog nekih pravila koja ovde postoje, ali tako kazu, da bi to bila reklama, pa ne smem to tome da pisem, ali mogu samo da Vam kazem da pratite moje aukcije, jer sve je moguce...
Pitanje člana
Da li je u pitanju autentična slika lista koji je na prodaju? Poznato je da neki prodavci, u nameri da predmet prikažu boljim, kače slike pronađene na internetu.
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:25
Sve slike mojih aukcija su autenticne i zasticene Limundo zastitom od kopiranja slika...
Pitanje člana
Ja sam iz Knjaževca, odgovara mi lično preuzimanje. Samo imam jedno pitanje. Pošto meni treba format A5 karo, a zaista se čini da je vrlo kvalitetan ovaj list papira na aukciji -- da li može prodavac da isecka ovaj papir do formata A5, te da iscrta kvardatiće?
Hvala na odgovoru.
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:29
Tu se javlja problem, seckanje ne ulazi u cenu, ali crtanje povecava cenu, tako da bih morao da ponovo pokrenem aukciju sa novom cenom, a to povlaci razne troskove, trosenje olovke, habanje lenjira, tako da bi se cena verovali ili ne mozda i duplirala, sto je onda veoma velika suma novca za nosenje u dzepu prilikom primopredaje3, a strah me je da provizija ne bude veoma velika prilikom uplate preko racuna, tako da moj racum postane sumnjiv, jer prima veliku uplatu za tako kratko vreme.
Pitanje člana
postovani,
da li mozete da napisete koliko je list presao, dal je imao nekih kvarova do sada, dal je boja matirala il je lose uslikano, i dal treba neko ulaganje u njega il je spreman za uoptrebu odmah po kupovini? hvala unapred
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:31
List je nov, nije presao nista, bez ikakvih ulaganja mozete da da ga koristite, odmah po preuzimanju.
Pitanje člana
Postovani,
Zanima me kako bi ste ocenili belinu papira na skali od 1/10? Treba da odstampam sliku sa belom pozadinom pa bih hteo da vidljivost pozadine svedem na minimum. Takođe, niste naveli gramaturu lista, pitanje je mozda malo cudno, ali mi je otkazao zadnji levi amortizer na autu pa ne znam hoce li izdrzati put do kuce kad se budem vracao!
Unapred hvala i veliki pozdrav!
Odgovor prodavca
04.05.2012. u 00:37
mislim da se vodi kao 80-to gramski, ali ako je takav slucaj sa amotrizerom, bolje da se nekako snadjete sa prevoznicima koji imaju kombi, ipak je to pozamasna tezina, kao osto bi ovde na Limundu rekli:
"ko zna pricu o zecjoj kozi i magaretu, zna o cemu pricam".
Sto se tice beline, ranije dok sam se aktivno bavio poslom prodaje ovakvih paira, za probu sam odstampao vazduh, i totalno se video papir, znaci nikakve dodatne mrlje nisu postojale, samo vazduh i iza beo pair i naravno: "ko je ikada stampao vazduh na belom papiru, zna o cemu govorim"
Pitanje člana
Postovani,
da li dajete radnu garanciju 15 dana kako bih se uverio da je papir prodat u ispravnom stanju? Morate me razumeti, nije mali novac u pitanju.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:25
Kao kod svih televizijskih kupovina, ukoliko niste zadovoljni vracamo novac, ali sitnim slovima pise ukoliko proizvod nije upotrebljavan... Samo ne znam kako ce neko saznati da nije zadovoljan ako ne proba proizvod, ali eto pravilo je pravilo pa i mi ovde da ga ispostujemo.
Pitanje člana
Da nije slucajno ovaj papir iz Deathnote sveske?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:26
Hahahahaha, nije.
Pitanje člana
Pozdrav,
Interesuje me da li ima svoje originalno pakovanje, to jest ambalažu, i da li nije slučajno "kinez", i da li ima ubačen srpski jezik ili makar uputstvo na srpskom?
Hvala unapred.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:28
Uputstvo je bilo na kutiji ali zbog slikanja morao sam da otvorim i tako unistio kutiju, pa sada nema ni ambalaze ni uputstva, koje je bilo na svim poznatim jezicima... Mozete da potrazite na Vikipediji, to je ovde dozvoljeno kaciti, tamo verovatno da postoji uputstvo.
Pitanje člana
A jel ispitan ili neispitan?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:30
Nije ispitan, ali kada sam ga zadnji put probao radio je besprekorno, onda mi vise nije trebao i sedeo u ormanu neko vreme, pa sada resio da ga prodam, "velim" ne treba mi pa da ga prodam, tako da za svaki slucaj ide kao neispitan. (To je neko napisao za jonizator, a samo trebalo da ga ubode u steker, i ispita "damn thing")
Pitanje člana
pozdrav
Zanima me kojom kurirskom sluzbom saljete?! Da li ce biti dobro zapakovan i da li odgovarate za ostecenja u transportu?!
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:31
Zbog vrednosti predmeta, samo licno preuzimanje dolazi u obzir.
Pitanje člana
Brate,
Znači, ozbiljan sam kupac 100%, nisi napisao da li je potpuno ispravan, mislim, ako jeste, brate, ja bih ga odmah kupio, ali mi je daleko Knjaževac, a i nemam auto, treba ortak da mi doveze BMW iz 87, auto kao čaša, malo prešao, vozila ga neka baba po Nemačkoj, a imam vezu na carini pa ga dobijem za soma evra a ovde ću da ga tapnem za tri soma k`o iz p... Pa dok se to ne reši, brate, znači, je l` bi mogao da napraviš izuzetak i da pošalješ AKS-om, ali da naznačiš LOMLJIVO, da ga ne polome, posle sa ortacima moram da idem da njih lomim, mislim, znači aksovce...
Znači brate, sa mnom nemaš problema, svi me u kraju znaju pa ako pobedim hoćeš li tako da pošalješ?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:33
Posto je takva situacija u pitanju, moram da napravim izuzetak, ne zbog drugog, nego zbog babe koja je vozila BMW...
Pitanje člana
Poštovani,
Iiz dobro obaveštenih izvora dobio sam saznanja da papir A4 koji je na aukciji nije original. Naime, postoji sumnja da je ovo što ste oglasili najobičniji falsifikat papira A4 koji nije ni po kvalitetu a ni po dimenzijama identičan pairu A4 koji je originalan. U najboljoj nameri želim da Vam ukažem na bitne razlike između ove loše kopije i originala:
1. Original A4 papir ima dimenzije 210x297mm dok papir koji Vi prodajete ima dimenzije 21,0x29,7cm
2. U naslovu aukcije piše Papir A4 a u opisu aukcije stoji List A4. Poznato je da su to dve dijametralno različite stvari i ovakvim neodgovornim oglašavanjem dovodite potencijalne kupce u zabludu.
3. Original se može poznati po tome što je to papir kvaliteta 80 grama po metru, dok je Vaš papir 80-to gramski, čak ni laiku ne može promaći ova razlika.
Verujte mi da znam o čemu pričam, u posedu sam jednog originala čiji sam vlasnik godinama a koga sam nabavio teškom mukom i uz mnogo odricanja, ako ste zainteresovani mogu Vam ga pokazati, naravno uz sve mere obezbeđenja.
Nadam se da ćete dobronamerno shvatiti ovu moju kritiku!
Srdačan pozdrav!
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:35
Hahahaha,
Hvala na dobrim namerama, pazicu na propuste prilikom sledeceg postavljanja, ovako vredene aukcije..., a vi nemojte sada da to uzmete za zlo ipak nije bilo nikakve zle namere.
Pitanje člana
Molim te slikaj i drugu stranu lista kako bi smo svi bili sigurni da je i ona cista.
Hvala!
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:36
Slika posle izbora.
Pitanje člana
Postoji li mogućnost da dođem do Vas i testiram papir iz prve ruke? Sebe smatram ekspertom u domenu A4 listova papira i ništa ne kupujem na slepo jer, kao što i znate, kvalitet varira od lista do lista, a meni je potreban za preciznu industrijsku obradu. Ukoliko se ispostavi da se upravo Vaš list ističe svojim profilom, teksturom i vizuelnim dojmom, bez premišljanja ću ga kupiti i po 20% većoj ceni od deklarisane.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:39
Nazalost cena ne sme da se povecava van aukcije, ali Vi ste uvek dobrodosli da testirate pair, ali samo posle izbora.
Pitanje člana
Evo ovako. Auto je samo stao i nema vise varnice ni na jednom kablu. Kablovi su NGK, novi. Svecice presle 2000-3000. Kapa i ruka OK. Naravno vergla kao da ne postoje svecice. Zupcasti sam odmah proverio - uzupcen je po reperu sve ok, vrti se ruka i to. Goriva ima normalan nivo (proverio na prozorcetu za check na karburatoru). Ide u usisnu granu.
Iste simptome sam imao kad sam zadnja dva puta menjao komutator, poslednji put pre 3 godine i par meseci, kad sam promenio i bobinu zajedno sa komutatorom.
Medjutim kad je komutator crkavao, auto je kad se ohladi davao varnicu i radio. Osim gasenja kad se zagreje odjednom, komutator nije imao druge simptome, dakle zagrejan samo ugasi auto i cao. Ohladi se - upali i vozis. Mada, komutator kad skroz crkne ne radi vise. Nekad nije ni hladan davao varnicu.
U poslednjih mesec dana imao sam cimanje pri ubrzanju (kao da je svecica ili kabl), pucanje iz izduva, povremen los rad na leru, i slabije je isao u visoke obrtaje, kao da je imao neki limiter, uz sitno stucanje. Ali desavalo se redje. Nekad je verglao da upali kao da nema svecke. Sad je samo stao i nema varnicu vise. Elem, kupio i zamenio komutator - i dalje nema varnicu.
Da li mi je crkla bobina?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:41
Hahahahahaha, ja sam dipl. ing. elektronike, tako da nemam pojma, mozda da probate da izadjete iz auta i ponovo udjete, mozda to resi problem, ili potrazite nekog masinskog inzenjera.
Pitanje člana
Reci mi da li je belina papira u skladu sa "AĆE" i "VANISH" standardima, kao i da li ispunjava minimalne uslove protiv guzvanja, i zanima me da li je odobreno peglanje od strane udruženja korisnika "ROWENTA" pegli, i koja je PH vrednost dotičnog papira ?
I jedno pitanje koje bih izdvojio, da li je papir iz cuvene zlatne HP serije,koja je izasla ove godine, i koja je predstavljena na medjunarodnom sajmu papira "PAPIR EXPO 2012" u Maloj Moštanici ?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:43
Ne nije u tom skladu, on je u skladu sa Blend A Med (valjda se tako pise) belinom zuba posle samo 7 dana (jos nikoga nisam cuo da je sa tim izbelio zube) tako da pokriva taj standard, poderao sam omot tako da se ne secam serije kojoj je pripadao, ali po vrednosti mislim da ima sanse da je to taj pair.
Pitanje člana
Sve ste napisali, ali nigde ne vidim ono najvaznije, koja je debljina papira??
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:45
Nazalost, nemam precizno merilo da izmerim tacnu debljinu, ali verovali ili ne manje je od jednog milimetra.
Pitanje člana
Mozete li mi reci da li je papir original i ako mozete da mi navedete tacne dimenzije?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:45
Ima u odgovorima iznad.
Pitanje člana
Da li ste upoznati da Kokain moze da se dovede u stanje opisano u vašoj aukciji, i da li ste sve dobro upoznati sa današnjom cenom plemenite supstance poreklom iz zemlje Bolivije, koja je vrlo cenjena u našem Džet Set-u? Samim tim dolazim do zaključka da sam vrlo zainteresovan za vašu aukciju i recite mi na tih 80 grama postoji li dekleracija o poreklu? Srdačan Pozdrav, Pablo
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:46
Deklaracija je bila na omotu koji je zbog slikanja poderan i nije u upotrebi.
Pitanje člana
kazi mi samo da li uz papir ide i ona zastita za krajeve , da se ne savijaju, mi smo to zvali usi.....?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:47
(Ovo me stvarno nasmejalo) ne zastite nema, u originalnom pakovanju je nije bilo.
Pitanje člana
Da li možemo da se dogovorimo da kupim list odmah bez licitacije?
Samo recite koliko. ne pitam šta košta.
Ne znam da li će mi srce izdržati do kraja aukcije.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:50
Nazalost prema pravilima Limunda, svaka pordaja van aukcije je kaznjiva (mada mene kaznili jer sam pisao nesto po Caffeu, pre ove kineske cenzure, milim cenzure kao u Kini) tako da sada ne smem da se igram sa limunom.
Pitanje člana
Zdravo. Veoma sam zainteresovan za papir, ali ne za pisanje, već kao materijal za izradu određenih konstrukcija.... u mom slučaju konkretno aviona. Pošto sam početnik u tome, ne znam za koje tipove papirnih aviona bi papir bio najpogodniji, raketica, strela-mlaznjak ili klasičan jednokrilac?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:53
To je isto velika pogodnost ovog papira, pored svih tipova aviona, od lakih mlaznjaka do teskih bombardera, moguce je praviti i brodice, brodove, razne kocke, zmajeve, ruze, sve sto pozelite, sve sto treba je da ga sastavite, to moze i dete (ako ima maldjih poslatraca ovo je citat iz crtanog filma)
Pitanje člana
Da li je ova vrsta papira pogodna za pravljenje aviona?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:54
Pogledati prethodni ogovor.
Pitanje člana
izrazavam svoju sumnju u originalnost predmeta, da li bi mogao iz jos nekoliko uglova da uslikas?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 00:54
Posle izbora.
Pitanje člana
Dali ste sigurni da se vodi kao 80-togramski papir ,jer kad se ispise pismo na papiru A4 i stavi u koverat neprelazi 20 grama ?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 01:06
80-to gramski je na velicinu od metra kvadratnog, il itezina samog papira A4 koji je na prodaju, sa svojim dimenzijama, je 4,9896g, sada kako je i koverta, napravljena od priblizno iste velicine i tezine papira (naravno ne tako dobrih karakteristika kao ovaj papir, sto je opet prednost ovog papira, jer ta njegova svojstva ne menjaju njegovu tezinu) sto sa markicom sve ukupno iznosi 10g, posto je tezina mastila
Pitanje člana
Zdravo,
primetili smo odredjene nepravilnosti vezano za tvoje ucesce na Limundu
i duzni smo da ti ukazemo na njih.
U odgovorima na pitanja si napisao da limundo cenzuriše komunikaciju.
Molili bismo te da taj tekst obrišeš sa tvoje licitacije da ne bismo bili prinuđeni da upotrebimo manje miroljubive metode ubeđivanja.
Ukoliko ne znaš kako da obrišeš pitanje i odgovor iz teksta aukcije molimo te da hakuješ sajt i da to uradiš dirketno iz baze.
Ponovo bismo te uputili na pravila Limunda
kao i na sistem sankcionisanja ukoliko se ona krse.
Ukoliko postoje nejasnoce vezane za pravila
molili bismo te da nas kontaktiras kako bi
ih razjasnili i sprecili da u buduce napravis prekrsaj.
Ovo je poruka upozorenja.
Tvoj status je prema sistemu sankcionisanja sada promenjen na “PREMLAĆEN”.
Pozdrav
Vrana
Limundo tim
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 02:34
Toga sam se i plasio...
Pitanje člana
Koje mekoće je ovaj list, može li se koristiti za intimnu higijenu?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 08:49
Moze ali najverovatnije bicete izgrebani po intimnim delovima, jer je ovo poseban list papira, i to je jedan od metoda kojim se on stiti od nepravilne upotrebe.
Pitanje člana
Da li je papir izbeljen ili je 100% celuloza?
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 17:42
Specijalno je izbeljen, belina se meri prema skali Blend A Med-a
Pitanje člana
ja bih ipak molijo i sliku druge strane, može i na mejl, nije da nemam poverenja u ove tvrdnje da nije iscrtana ta druga strana, ali ipak ne verujem... Hvala veliko.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 17:42
Posle izbora.
Pitanje člana
Gospodine Molder zanima me samo jedno: Gde ste iskopali ovaj predmet?
Trazim ga vec godinama po raznim oglasima,sajtovima i konacno mogu da odahnem.
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 17:43
I ovo me je stvarno nasmejalo,
ali ne smem da odajem svoje izvore.

Pitanje člana
Ama Vi niste normalni. Ismejah se do suza. Iskreno, kad god dodjem na Limu(n)do, automatski se namrstim, jer znam da 90% licitacija rade neki muktarosi, preprodavci, i slicno. Videvsi ovako prijatno iznenadjenje od licitacije, vratila mi se vera u dobrotu i postenje coveka. Samo tako nastavite, zivi bili.
PS: Da nisam pogledao Vasu licitaciju, ne bih znao zasto komsijina skoda ne pali kad je vruca. Hah, komutator, ko bi rekao...
SPS: Odsad pomno pratim sve Vase licitacije.
MTV: 98,7 Mhz UKT
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 17:44
Hvala.
Pitanje člana
legendo...
Odgovor prodavca
05.05.2012. u 17:45
O5 hvala.