Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 20 Avg 2025 08:33

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 492 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: +/- iskustva sa clanovima u kupoprodajnim aktivnostima
PostPoslato: 01 Feb 2014 16:39 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2006 16:25
Ime: Zarko
Opel: Vectra A 3.0 mv6
Garaza: pogledaj
Uh, ne mogu sad da odgovorim posto kucam sa telefona, pa cu veceras da srocim nesto krace.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:24 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2012 03:00
Ime: Miloje
Opel: A3 8V FL Sedan
A da vi njemu prodate nekog Bentlija, dacete mu sliku a on nek trazi i auto i vlasnika, zaboga, ima sliku, moze da vidi gde je i da saceka vlasnika :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:42 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
ja kad bih kupovao auto ili motor prvo bih gledao da li su papiri u redu. a to ako se auto vodi na nekog drugog koji je kupio opet od nekog tamo, zaobilazim, kupovina samo od vlasnika. cist racun.. i kupac treba da razmisli sta kupuje.... a prevaranata ima svuda, takav smo narod....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:45 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Citam ovo i opet mi nije jasno nista,sta zux ima sa prethodnim vlasnicima motora od koga kupis taj treba da ti sredi to i prevede boze sacuvaj koje gluposti po ovom forumu i to od odraslih i zrelih ljudi :krsti: ae da su klinci ko ja pa da razumem

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:49 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
@mantaman, to jeste. Ali smo valjda neki 'drugari'.
Ja sam tri auta prodao na forumu. Jedan od njih i zaretu. Doneo mi pare, pa je tek posle dva dana dosao i oterao auto. A papire smo sredjivali posle nekog vremena. Zamisli da sam mu pred registraciju rekao, e auto ipak nije na moje ime. Idi nadji vlasnika, pa se dogovarajte.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:52 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Ma ja ne verujem u to šta čitam. Čuj kupac da traži vlasnika?!?!?! To je kao da prodaješ feleričnu robu, i to "s punim pravom"!!! Ludilo :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:53 
Club 1000
Korisnikov avatar

zato i dolazi do problema. nije problem ako se poznajete, onda se sve sredi, ali dosta ljudi kupuje na lepu rec i onda dodje do komplikacije.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:55 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Oduvek je bilo da je OBAVEZA prodavca da sredi svu proceduru, pa i papire!

Kupac daje novac i uzima robu, a prodavac ima, ponavljam OBAVEZU da za prodatu stvar i dobijen novac uradi sve sta treba!

Pored ostalog i zato sto on zna od ranije gde i od koga da trazi sve sta treba, (makar od zadnjeg od koga je kupio, pa tako i na dalje u lancu...), a kupac ne poznaje prethodne vlasnike (nego samo trenutnog prodavca i "vlasnika" od koga kupuje) i nije njegovo da juri ljude...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:55 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Hahaha i onda dodjes pred vrata vlasnika i on ti kaze kako mu taj od koga si kupio duguje neke pare i nema nista od prevoda dok ne bude isplacen znam x takvih slucajeva

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 17:56 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Ime: Nikola
Opel: Corsa A 1.3GT
Puni su oglasi takvih auta, koji ''ne mogu da se prevedu zbog spora sa vlasnikom''.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 18:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

I zato ih treba izbegavati....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 18:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2012 17:02
Ime: miroslav
Opel: rekord e 1.8s astra f 1.4nv
nisi ti zoki kriv, kriv je zux , jer je naivan
nije gledo sta kupuje,verovao je da se to sve resi samo od sebe , a verovatno nikad nije nikog jurio za papire i prenos pa ne zna koliko moze to da se iskomplicira...ja sam imo problem sa takvom situacijom..ali bilo proslo ne vredi se sad svadjati i prepirati.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 18:43 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2009 22:41
Ime: Nemanja
Opel: Ex Astra Bertone 2.0T, now Zafira OPC
ne znam sa kolikim vi budžetima baratate ali nisu ni male pare u pitanju, kad se sabere i oduzme skoro soma evra....

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 20:41 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 29 Jan 2010 22:58
Ime: Marko
Opel: Kadett 2.5 24v V6
:kokice:
Zoki nemoj da mislis da branim ja nekoga ali iz navedenog zakljucujem da si mogao malo bolje da se angazujes oko pronalazenja vlasnika tog motora jer ipak je to tvoja obaveza kao prodavca regularnog motora i da mu omogucis da sto brze to prodje i sto bezbolnije,nebitno dali si tu ili ne ipak je to kolega forumas i opelas,ko ce kome da pomogne ako ne mi nama.....mislim dajte ljudi pa ne trazi Zar ne znam ja sta toliko komplikovano,samo malo angazovanja od strane prodavca motora oko legalizacije...a znam koliko mu znaci da taj auto bude 100% regulare!
Zaaaar tebi jedino zameram sto si malo pozurio sa sredjivanjem motora i ubacivanjem,stavio si sebe u vrlo nezgodan polozaj gde niti mozes da ga vratis niti da ga legalizujes! :banghead:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 21:09 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007 01:37
Ime: Zoran
Opel: Kadett GSi 16v
Ne bih da se mešam ai mislim da tuča rešava sve :ludilo: :ludilo1:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 21:55 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 29 Jan 2010 22:58
Ime: Marko
Opel: Kadett 2.5 24v V6
..ovo samo krv moze da opere......ili mokraca! :ludilo: :ludilo2:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 21:58 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2010 00:08
Ime: Dusan
Opel: omega B
1na1 :ziveli:
Pa ko vise izdrzi :D

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2014 22:26 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Ne offujte, i ne pozivajte na nasilje, prelistajte svi do jednog pravila foruma :dedica:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014 15:00 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

hahahaha kakvi ste vi lozaci
Pa zar vam Zoki i ja licimo na petlice koji ce sad da pocnu da masu krilcima i kljucaju jedan drugog :dzony: :dzony: :dzony:

Aj da ne kuckam nasiroko i nadugacko
Zoki, pa evo i ova prepiska sa FB je potvrdila ono sto sam rekao
"Vrati Marku motor, a on neka ti vrati pare" Vec sam nekoliko puta ponovi da je Markov odgovor na to bio "Ti si se dogovarao sa Zokijem, on ti je prodao motor, rascisti to sa njim, ja sa tim nemam nista"

Dakle to smo razjasnili

Sto se tice placanja, racunice nam se ne poklapaju, moja se razlikuje za 3.500 din (zaboravio si pare uplacene Marku, agenciji...), a voleo bih da mi objasnis kojim prevoznim sredstvom i kojim putem (sa placanjem putarine) put Beograd - Sombor - Beograd kosta 10-15 EUR (koliko si navodno smanjio cenu)

Ko laze i ko je ogorcen, ne bih komentarisao, procitace ljudi pa neka sami prosude

Vezano za trazenje vlasnika.... ne znam zasto se pravis lud
Ko zna koji put ti postavljam pitanje: "Znas li ko je vlasnik motora koji si prodao?"
Kako si zamislio sa prodajes nesto sto ne znas cije je?
Naravno da mi ne pada na pamet da idem u NS, setam po ulici kao gluvo kuce i trazim NN lice (ne znam kog, ni kako se zove, ni gde zivi)
Sve informacije koje sam od tvog kompanjona i njegovih drugara iz agencije dobio je da je auto bio u Somboru, pa u Kuli, da je posle prodat u Novi Sad, a mozda i dalje
Dakle ne zna se kome je prodat
Covek koji ga je prodao iz Sombora, ne zna kome ga je prodao, nema podatke o kupcu i sl.
Naravno svi ti prodavci i kupci su ista sorta trgovaca kao sto si ti... muljaju, kupuju, bez ikakvih papira, ovlascenja, prenosa i sl. i nemoguce im je uci u trag
I kad bih nekom nebeskom silom dosao do novog vlasnika, kako bih od njega uzeo potvrdu, na osnovu cega, zasto bi on meni vadio potvrdu za nesto sto ste ti i tvoji drugari preprodali pre godinu-dva, a taj lik ne poznaje nikog od vas?

Jeste, bio si non stop na putu, to stoji
Ali ako si imao vremena da budes na svakom DB takmicenju i da palis gume na istim, isto tako si imao vremena da odvojis 5 minuta da se javis, posaljes pare, ili bilo sta drugo.... nisi, jer te jednostavno nije bilo briga

Bunis se sto sam to podelio sa drugima, a koliko se secam na prvoj strani ove teme si ti napljuvao coveka za par srafova vrednosti 500 din, tako da pusti te price o pljuvanju, ogorcenosti i sl.,

Daleko od toga da sam ogorcen, samo hocu da opomenem ostale ljude sa foruma, kako ce mogu proci ukoliko udju u bilo kakvu transakciju sa tobom

Mantaman je napisao:
ja kad bih kupovao auto ili motor prvo bih gledao da li su papiri u redu. a to ako se auto vodi na nekog drugog koji je kupio opet od nekog tamo, zaobilazim, kupovina samo od vlasnika. cist racun.. i kupac treba da razmisli sta kupuje.... a prevaranata ima svuda, takav smo narod....

naravno, svako od nas uglavnom tako kupuje
ali... motor prodaje drugar sa foruma, kaze imam motore sa papirima, mozes da biras koji hoces (uvek ih imam u rezervi), nije bilo govora o tome da motor nije Zokijev, da mu se ne zna vlasnik i sl.
Ljudi koji na forumu stave oglas za prodaju tudjih stvari, uglavnom napisu usluzni oglas i sl
Ovde je drugacija situacija jer se ne zna cija stvar se prodaje, moze biti kradena i sl.

Uglavnom, da dalje ne rasplamsavamo pricu

Ko bude razmisljao da udje u neku transakciju sa Zokijem, neka procita moje i Lakijevo iskustvo

Ukoliko smatra da je Zokijev nacin trgovine OK, neka posluju na obostrano zadovoljstvo
Ukoliko misli da nije, neko trazi postenijeg prodavca

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 11:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Avg 2008 20:59
Ime: Zoran
Opel: Kadett D 3.0 mv6 & Pontiac Trans Am Targa 5.0 v8
Zoki, pa evo i ova prepiska sa FB je potvrdila ono sto sam rekao
"Vrati Marku motor, a on neka ti vrati pare" Vec sam nekoliko puta ponovi da je Markov odgovor na to bio "Ti si se dogovarao sa Zokijem, on ti je prodao motor, rascisti to sa njim, ja sa tim nemam nista"

Mani me te price Marko rekao ovo,Marko rekao ono,Da si doneo motor bio bi ti novac vracen garantujem bilo cime...

Sto se tice placanja, racunice nam se ne poklapaju, moja se razlikuje za 3.500 din (zaboravio si pare uplacene Marku, agenciji...), a voleo bih da mi objasnis kojim prevoznim sredstvom i kojim putem (sa placanjem putarine) put Beograd - Sombor - Beograd kosta 10-15 EUR (koliko si navodno smanjio cenu)

Sto se tice para:uplatio si 23000 po tvojim recima,bilo je u pitanju 250e...
Poslednjeg dana 2012. kurs evra 113,72 dinara posto ne znam tacan kurs nije ni bitan,mozda je bio veci malo,mozda manji,ako je recimo,ajd nek je 113e to je 28250din...
Ako ga racunamo manje,a toliko ne verujem da je bio,recimo 110 to izlazi 27500din,sto je opet dosta vise nego sto si ti meni uplatio i kazes da sam ti priznao 10/15e za put,sto se tice ovoga,mislim da sam i tu ispao fer i priznao ti put posteno....Ne znam kakvu ti racunicu imas,ali ovo je cista matematika....

Vezano za trazenje vlasnika.... ne znam zasto se pravis lud
Ko zna koji put ti postavljam pitanje: "Znas li ko je vlasnik motora koji si prodao?"
Kako si zamislio sa prodajes nesto sto ne znas cije je?

Najbitniji deo:Vrlo dobro znas da ja ne znam vlasnika,kada smo dosli po motor,famozni Marko je rekao da nije problem za papire,to si cuo iz njegovih usta i on ti je urucio kopiju saobracajne...
Marko je zeznuo ocigledno obojicu,jer sam ja dosao u ovu situaciju a ti jos nisi resio papire,jer auto je promenio izgleda vise vlasnika nego ona sa kacke petlje...I sad treba carolija izgleda da se to resi...
Ne prebacujem krivicu na Marka jer sam ja oglasio da prodajem motor i papire i ja sam te doveo tamo...
TO JE JEDINA MOJA GRESKA sto sam verovao coveku na rec da ce on to zavrsit,kao sto je i tebi rekao..I tvoja sto nisi vratio motor kad sam ti govorio,samo nemoj opet da niko nije hteo da vrati pare i da ti nisam priznao put...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 13:49 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Dakle Marko nas je obojicu z*ebao, ti si mu verovao na rec, ja sam verovao na rec i njemu i tebi
Samo je razilka sto je Marko tvoj ortak, a ja sam ga video prvi put u zivotu (ne bih ga nikad ni video, da me ti nisi odveo tamo)
Ako ti koji ga poznajes nisi mogao da utices na njega oko svega toga, kako bih to mogao ja, koji ga vidim prvi put u zivotu
Znaci takav posteni Marko je za*ebo obojicu, ali ti garantujes da bi vratio pare, iako je rekao da ga to ne zanima i da on sa tim nema nista

Kao sto rekoh racunice nam se ne poklapaju, jer po tvojoj je uplaceno 23.000, po mojoj 26.500 (rekoh ti vec da si ispustio iz vida uplate Marku,agenciji), tako da 28.250-26.500=1.750 Din
Ti imas svoju racunicu, ja imam svoju, nije ni to vise bitno
U svakom slucaju, nit je tebi nit je meni stalo do te razlike od 2.000-3.000 din
Necemo propasti ni za mnogo vece pare, uostalom cela ova prica je stvar principa, a ne para

To da ne znas vlasnika, sam saznao tek kad sam dosao po motor (nakon sto sam ti vec uplatio polovinu para). Pre toga nije bilo govora da ti nisi vlasnik motora, a jos manje da uopste ne znas ko je vlasnik.
Naravno, da sam od pocetka bio informisan ne bih ni u ludilu usao u takvu kombinaciju.

Zoki u svakom slucaju, ne mislim da si imao nameru da sve to ispadne tako, ali isto tako ne mislim da si se potrudio da se to resi.
Ja ti jos jednom kazem da to sa vracanjem nije bila realna prica, jer si mi rekao da vratim liku koga ne poznajem, koji je rekao da ga to ne zanima i koji je vec za*ebo i tebe i mene.

Uglavnom, da stavimo tacku na to, jer je to za obojicu zavrsena prica.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 16:52 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
volim_opela je napisao:
Oduvek je bilo da je OBAVEZA prodavca da sredi svu proceduru, pa i papire!

Kupac daje novac i uzima robu, a prodavac ima, ponavljam OBAVEZU da za prodatu stvar i dobijen novac uradi sve sta treba!

Pored ostalog i zato sto on zna od ranije gde i od koga da trazi sve sta treba, (makar od zadnjeg od koga je kupio, pa tako i na dalje u lancu...), a kupac ne poznaje prethodne vlasnike (nego samo trenutnog prodavca i "vlasnika" od koga kupuje) i nije njegovo da juri ljude...

Amin!

yugozakon je napisao:
:kokice:
ipak je to kolega forumas i opelas,ko ce kome da pomogne ako ne mi nama...

:ok:

Jedan pozitivac za clana Puzo, onog sa kosacicom znate ga :ludilo1:
Kupio sam plejer od mojih para 14000 (za skolarinu :D) jer je lik zurio da proda, Puzo cim je stigao uplatio mi nazad, i to me jos castio jos :ziveli: , ja vec upakovao Alpinca i poslao mu i tako se to radi - drugarski bez fuseracije :postovanje:

I, obraz se veoma tesko stice a za jednu sitnicu uprlja..

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 19:08 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Ime: Nikola
Opel: Corsa A 1.3GT
I ja da pohvalim istog Puza, cimao se dva puta do temerina zbog mojih pragova, umalo nije ostao zavejan, i spasao me od uzimanja pogresnih pragova, covek i po, svaka cast!!! :ots:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 19:50 
2nd Gear

Pridružio se: 09 Avg 2009 10:36
Ime: Savo
Opel: Vectra B 2.0 Dti X20DTH
Evo i ja isto da pohvalim člana Puzo,mada je bilo poodavno, MF kožni volan za vectru kada sam otišao bio kako je i rekao kao nov bez ijedne ogrebotine :ziveli:

Misim da za pohvalu nikad nije kasno :aplauz:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2014 20:02 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2011 14:08
Ime: Slobodan
Opel: Corsa B X10XE, Alfa 147 1.9JTD, VW Buba 1200J.
Ima li jos ko , neka cica da po(h)vali :) ?

@Dzimi care :ok:

@Cvorke Nema frke, meni je vise krivo sto se ispostavilo da je SrdjanGSIcorsa hteo da ti zavali pragove od kadja GSI kao da su od corse A GSi

@Savo Davno bese secam se jaa :) , drago mi je da si i dan danas zadovoljan.

Ne samo vama nego i drugim forumasima cu izaci u susret koliko mogu :ots: a oni koji nemaju casti i obraz im je k'a djon neka me se klone, ne bi izaslo na dobro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 492 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]