Opel Team Serbia
https://opelteamserbia.com/forum/

Prozori na zadnjim vratima se zaglavljuju
https://opelteamserbia.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=36735
Stranica 1 od 1

Autoru:  srlem [ 26 Feb 2018 19:28 ]
Tema posta:  Prozori na zadnjim vratima se zaglavljuju

Astra G karavan, prozori na zadnjim vratima se ručno otvaraju, nisu na struju.
Od nedavno se oba prozora teško otvaraju, to jest nikako. Kada okrenem ručicu, prednji deo stakla prozora (do srednjeg stuba) krene na dole, ali zadnji deo ne silazi ni malo. Tako se staklo zaglavi jer se iskosilo i ne mrda više na dole, a prozor se otvori samo oko 1-2 cm i to samo u prednjem delu.
Onda ja otvorim vrata i sa oba dlana pritisnem staklo i sa spoljne i sa unutrašnje strane i povučem malo na dole. Staklo sa te zaglavljene strane tako spustim tih 1-2 cm i izravnam ga, tako da se ručicom posle normalno spusti do kraja koliko može.
Ovo u vožnji nije moguće uraditi jer bih morao da stanem, izađem napolje i da povučem staklo na dole da bi moglo da se normalno otvori što je besmisleno.

Da li je neko imao ovakav problem i da li znate da li se tu nešto polomilo ili je potrebno neko štelovanje, možda podmazivanje ili šta već? Napominjem da su prozori počeli teško da se otvaraju i na levim i na desnim zadnjim vratima skoro istovremeno. Ranije su se otvarali normalno i ništa tu nije dirano niti su ikada skidani tapaciri sa vrata da bi se nešto radilo.

Autoru:  Aco P [ 26 Feb 2018 23:01 ]
Tema posta:  Re: Prozori na zadnjim vratima se zaglavljuju

Mozda ne bi bilo lose malo mehanizam da se podmaze,ali meni ovo izgleda na keder u kome klizi staklo.Meni je isto tako islo lose i malo koso islo,samo prednji prozor.Skine se mehanizam za podizanje i onda se izvadi staklo pa tek tako mozes menjati gumu.

Autoru:  bobale [ 27 Feb 2018 20:45 ]
Tema posta:  Re: Prozori na zadnjim vratima se zaglavljuju

Kod mene imam ovaj problem sa manuelnim zadnjim prozorima, ali nikad se nisam potrudio da nađem rešenje jer se ne vozim pozadi :D. I to sam skoro rasturao tapacir zbog zadnjeg zvučnika, i zaboravio sam da pogledam gde je problem. Ajd ako vidiš nešto, baš javi.

Autoru:  acasurcin [ 05 Mar 2018 16:21 ]
Tema posta:  Re: Prozori na zadnjim vratima se zaglavljuju

Ista prica dok sam imao astru g karavan, manuelni zadnji desni prozor isto zezao, verovatno su one "makaze" koje drze prozor i uvek me nerviralo kada drustvo sedi pozadi pa se uvek nadje neki sivonja koji bulvalno lomi rucicu i misli da ce spustiti :seci:

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/