Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 26 Jul 2025 12:07

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 210 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opel Astra 1.6 CDTi 110 KS
PostPoslato: 17 Apr 2025 23:15 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2016 23:38
Ime: Zoran
Opel: Astra G 2.0 DTL i Astra J 1.6 CDTI
I meni je ispalo jedno dugme na skakavcu pa koristim običan ključ.
Da li ima kod nas da se kupi samo kućište koje paše na taj originalni skakavac ključ?
Ključar je hteo da mi nareže komplet nov ključ, kaže da njegov nije isti kao moj...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2025 07:37 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2022 19:13
Ime: Uroš
Opel: Astra J 1.6
Ja sam menjao kućišta sa Temua, original ključ je nesto veći pa se malo teže otvara...prsten sa pinovi na prstenu su drugačije postavljeni na originalu...sve u svemu dugmići rade, jer je ploča čitava

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2025 11:25 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2023 18:31
Ime: Aleksandar
Opel: Astra J Cosmo TURBO
Garaza: pogledaj
Super ste rešili problem! Mene na skakavcu muči to što negde gubi kontakt, mislim da je na onom limu koji spaja ploču sa baterijom, ali nikako da se nakanim da odem do ključara u Zemunu da mi to pogleda. Sve sam nešto pokušavao da podglavim papiriće ne bi li obebezbedio kontakt, ali ništa. Na kraju mi dođe da ga jednostavno zalemim...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2025 17:43 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2019 21:02
Ime: Dimitrije
Opel: Astra J 1.6 CDTi
Ja mislim da sam kućište uzeo na kp-u jer mi se nije čekalo u tom trenutku, mislio sam da ću brzo rešiti problem. Paše savršeno, a i ako ne paše mač ključa može u potpunosti da se odvoji od mehanizma, izbija se pin slično kao na metalnim narukvica satova i onda samo prepakujete na mehanizam koji je došao uz kućište

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2025 21:21 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2023 18:31
Ime: Aleksandar
Opel: Astra J Cosmo TURBO
Da da, ja sam prepakovao originalni Valeo mač na kinesko kućište, najbolja opcija jer nisu iste tolerancije kod različitih proizvođača pa neki delovi ne pašu lepo kada se mešaju.

Pisao sam o tome ;)
viewtopic.php?p=578629#p578629

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2025 20:32 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Sad kad si me podsetio, znam da sam gledao negde lepo uputstvo :ok:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2025 23:17 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2014 19:07
Ime: Vladan
Opel: Astra G 1.6 XE; Astra H 1.6 XER, Astra J 1.4 NET
Cestitam na kupovini Skode. Neka te sa srecom sluzi i kada dodje vreme da nam napises neke utiske...koliko si zadovoljan prelaskom na karavan :)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025 17:01 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2019 17:45
Ime: Misa Radovic
Opel: Opel Astra H - Z16XER
Skodilak jako lep, iz nekog razloga obozavam ovu sivu. Motor odlican, nisam vozio ali cujem da je jako elaatican i da voli gas (u smislu jako lepo ide sa svojih 150 ps) + DSG koji sam u vise razlicitih automobila probao i svaki put me odusevi. Ponasa se kao da zna sta zelis u datom momentu. Srecna kupovina i puno bezbriznih kilometara

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2025 10:25 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Hvala ljudi, evo posle par meseci da vam napišem par utisaka o Oktaviji pa da ostavimo garažu samo za Astru na dalje :)

Imao sam dve duže ture, do Crne Gore i Grčke, tako da je pregurano i dosta autoputa i dosta regionalne/brdske vožnje. Auto se ponaša odlično, ovih 150ks je osetno jače od moje Astre a mislim da su šasije sličnih težina. DSG to jako lepo prati i uglavnom ne mora uopšte da se razmišlja o menjaču. Ovo je moj prvi auto sa automatikom i trebalo mi je pola sata da se naviknem. Auto ima modove vožnje i sam menjač ima S mod, ali osim par isprobavanje vozim u Normal i D konstantno i zadovoljan sam.

Ono što bih izdvojio kao jako korisno na ovim dužim putovanjima je adaptivni tempomat, održavanje u traci i nešto što zovu travel assist kao kombinacija ova dva gde auto suštinski sam vozi tj. prati trake i drži brzinu. Tu je i upozorenje na frontalni sudar koje mi je značilo par puta. Adaptivni tempomat traži malo navikavanje jer pri preticanju u zavojima ume dugo da drži brzinu vozila koje pretičete. Isto tako i upozorenje na frontalni sudar ume nekad da pretera i zakoči prerano. Ali uprkos ovim manama oba ova bih voleo da imam i u sledećem autu. Nisam još uvek posetio nekoga za kodiranje i otključavanje mapa, što bi dodatno trebalo da unapredi travel assist sa predictive modom, gde prilagođava brzinu i prema krivinama. Za sad zbog neadekvatnih mapa nemam uvek podatke o ograničenju na tabli.

Razmatrao sam ugradnju originalne rikverc kamere, ali cena je oko 500e, a senzori za sada rade odlično pa će taj ceh da sačeka malo.

Zanimljiva opcija je head up display, ume da prikaže jako puno podataka i vrlo je vidljiv. Nisam se još u potpunosti navikao da gledam samo u njega.

Android Auto je nešto što sam jedva čekao da ne moram da se jurim sa telefonom i auto multimedijom, ali me je čitav sistem malo razočarao. Brdo bezbednosnih zaključavanja koje vas faktički teraju da radite nešto na još nebezbedniji način. Osim toga sistem solidno radi, responzivnost je dobra, vidljivost je dobra. Ali ceo koncept multimedije je apsolutni promašaj, sve ubaciti na touch je sumanuto. Čak i sa prečicama moram po nekoliko dugmića da pritisnem da bih odradio bazične stvari poput paljenja radija, poništavanja kilometraže, podešavanja klime, nadam se da će ovaj trend što pre da prestane.

Gepek i prostor u celom autu su ogroman upgrade od Astre, to nema poente preterano komentarisati :D A uprkos solidnoj razlici u dužini auto se vozi i lakše od Astre, mislim da je delom do boljeg serva.

Još jedna stvar koju bih zamerio je izolacija podvozja, jako je bučno po lošijem asfaltu, a kod nas je 90% asfalta loše... Nije to sad X puta gore nego na Astri, mislim da je problem što sam očekivao bolju izolaciju, a dobio lošiju. Razmišljam da predupredim kvalitetnim tihim gumama, ali trenutno su mi solidne na autu pa još neće doći do toga.

Ono što sam primetio da mi fali od opreme su zavesice pozadi (delom rešeno folijama), otvaranje gepeka na dugme, treća zona klime i Matrix farovi. Sa farovima sam zadovoljan dosta su bolji nego moji halogeni na Astri. Od ovih stvari najviše mi je žao zavesica :ludilo2:

Dodaću ako se setim još nečega :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2025 08:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Pratim :D
I ja vijam da kupim Octavia-u već godinu dana... ovu 4-ku od 2020 pa na ovamo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 210 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]