Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 01 Nov 2024 02:12

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: PROBLEM SA CD PLAYEROM
PostPoslato: 14 Avg 2011 02:25 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Pre par dana sam kupio opel zafiru 1.6 16v benz.Imam problem sa cd playerom.Komande na volanu funkcionisu i radio radi,ali kada ubacim neki audio cd uvek mi na dispelju izbaci error cd.Probao sam da pustim i original cd,a i cd koji sam sam rezao i to na najmanjoj brzini i javlja se u oba slucaja isti problem tj errorr cd.Da li postoji nacin kako da resim ovaj problem?

Vrh

Tema posta: Re: PROBLEM SA CD PLAYEROM
PostPoslato: 14 Avg 2011 10:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
Garaza: pogledaj
probaj najpre diskom za ciscenje,onaj sa cetkicama,mogu se kupiti u prodavnicama koje prodaju kompijuterske komponente (ako vec nemas neki) on bi trebao da resi problem prasine...ako ni nakon toga ne daje nikakve znake zivota ja bih zaboravio na njega...ako bude poceo da cita pojedine diskove onda bi trebalo da se rasturi i obrise laser,najlakse ga je ocistiti stapicima za usi,ostavis uredjaj u neku hladniju prostoriju i onda dunes topao vazduh iz usta na njega da se onako malo oznoji i onda temeljno obrises stapicem,ja ne preporucujem da se to cisti bilo kakvim sredstvom osim ovako mada neko koristi alkohol (nemoj ni slucajno koristiti rakiju,vinjak ili slicno)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 10:15 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2010 22:11
Ime: ladislav
Opel: Insignia 2.0 turbo,ex astra h gtc irmscher
nemoj ni sa alkoholom,eventualno samo da navlažiš štapić sa vodom ništa drugo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 11:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala vam na savetima.Kad budem otisao u mesto gde radim pokusacu sve to da odradim jer ovde gde sam nemam nikakav alat da bih mogao da skinem cd player,mada cu pokusati da nadjem ovaj cd sa cetkicama pa da pokusam njime da ga sredim.Vidim da si ti Vlado iz Leskovca.Ja sam moju zafiru kupio bas u Leskovcu od vlasnika Home centra Vera

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 12:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Probaj sa tim cetkica CD-om, ali ti je najsigurnija metoda sa suvom maramicom smotanom kao fisek. Nemoj nikakvo vlazno sredstvo da koristis,...i ja ne bih korisito stapic,...zna da ostavi vlakna tamo gde ih ne bi trebalo biti. ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 13:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Moracu da sacekam do 22-og jer sada nemam nikakav alat da bih skinuo player,mada ne znam kako cu da docekam da probam ovo jer sam bas nestrpljiv.Javicu vam sta sam uradio

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 13:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ako si uzeo njegovu zafiru onda 99% mozes da preskocis ovo sa cd-om sa cetkicama,on ustvari i prodaje te cd-e tako da verujem da je vec to probao,mada nikad se nezna,ako ne uspe nijedan od ovih pokusaja onda postoji fm transmiter koji salje radio signal tvom radiu a postoji verzija i sa rds-om tako da ces imati i ime pesme na fabrickom displeju,ova verzija transmitera je oko 1500 dinara,popsonic je proizvodjac...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 13:58 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Ja imam to...i radi super...cita SD kartice i flash memorije...a moze i sa telefonom da se poveze...i super je sto prikazuje ime pesme na display-u...samo ja sam platio ovo moje cudo 2000din :D

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 14:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Znaci slaba vajda da cu ja moci da sredim moj cd player.Da li cu morati ponovo da ukucavam kod za moj radio u autu ako ga skinem,tj iscupam kablove jer na taj nacin prekidam dovod struje u njega.Takodje me zanima da li mora da se ukucava kod u radio ako se menja akumulator jer na taj nacin takodje nestaje struja.Takodje me interesuje gde ja kacim taj transmiter i da li ce mi sa tim transmiterom raditi komande na volanu.Ako je taj transmiter sa memorijskim karticama onda je to super

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 14:45 
Club 1000
Korisnikov avatar

On ide u upaljac...i ne moze preko volana....dobices daljinski uz njega...a za cod? Jel si dobio Car Pass uz auto? tu meni pise kod za radio...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 15:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Steta sto ne ide preko volana,mada i nema veze ako vec postoji daljinski upravljac.Dobio sam neku knjizicu na italijanskom,ali nisam nigde video da pise Car pass.Verovatno ja nemam tu karticu.Video sam u toj knjizici na kojoj pise da je za radio da postoji uputstvo,ali je na italijanskom,a u tekstu postoji deo uputstva gde vidim da se govori o kodu i pise neki kod,ali pretpostavljam da je to samo primer kako izgleda kod i kako e unosi,ali ja se iskreno ne bih snasao da ga ukucam jer ne znam italijanski jezik.Recite mi samo da li ako se menja akumulator ili se skroz izvadi radio sa kablova mora ponovo da se ukucava kod zbog toga sto u tim slucajevima radio gubi struju

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 16:17 
Club 1000
Korisnikov avatar

Slika

Slika

evo sad sam slikao svoj Car Pass...mozda i imas negde u kaseti...meni je bio u knjizi "Vectra" koju sam dobio uz auto...proveri :ziveli:
I ja kad sam menjao akumulator zakljucao se radio...pa sam morao da ukucam kod...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 17:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Sada sam gledao i ja na zalost nemam tu karticu.Da li postoji nacin da ja nekako saznam svoj kod?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 18:59 
Club 1000
Korisnikov avatar

Postoji drugi nacin...a to je da se dekodira radio...i onda nece da ti trazi kod ;) uglavnom reci ce ti neko odavde gde mozes to da uradis

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 20:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok,znaci drugi i jedini nacin je dekodiranje.Bas je bez veze sto je ovo ovako odradjeno,ali sta je tu je

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 21:06 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Garaza:
Pregledaj dobro uputstvo od auta i radia,mozda je neko negde zapisao kod,
ponekad kod zapisu na samom radiju kad menjaju iz auta u auto,ali to ovde verovatno nije slucaj.
Koji je tacan naziv tog FM transmitera sa RDS-om,ako neko zna,bas sam se zainteresovao.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 22:06 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

popsonic p7 valjda bese,kucni na googlu popsonic rds izbacice sigurno,kockast je i odlicno izgleda

edit:f7 je oznaka,evo link

http://www.google.rs/imgres?q=popsonic+ ... 24&bih=569

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2011 23:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pogledacu jos jednom ono uputstvo od radia,ali mislim da su sanse minimalne.Ovaj sto sam kupio auto od njega kaze da kada je on kupovao taj auto nije bilo radia,ali je on trazio i taj prodavac je izvadio radio iz svoga auta i ubqcio ga jer je ovaj insistirao da hoce sa radiom da ga kupi i da mu rade komande na volanu.Znaci da od kartice sa kodom nema nista na zalost,mada cu probati da kontaktiram ovog coveka od koga sam kupio auto da vidim da li mozda ima kod za radio
Edit: Sada sam gledao na netu i pronasao ovaj transmiter i meni se bas svidja.Samo je problem ako npr hocu u isto vreme da slusam muziku preko njega i da koristim navigaciju koja se takodje puni preko upaljaca :( Postoji li resenje za to?Nesto tipa "lopova" koji koristimo u kuci .Evo slike ovog transmitera Slika
Edit: Poceo sam da postavljam pitanja i da dajem odgovore.Znaci da sam lenj i da trebam prvo nesto da potrazim pa ako ne nadjem tek tada da pitam .Pronasao sam i "lopova" sa tri prikljucka za upaljac plus usb prikljuckom za cini mi se 630 din
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 00:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Samo opet postoji jedan problem.Opet je to moj radio koji ce se prvom prilikom,tj kada budem menjao akumulator traziti da unesem kod,a ja ga nemam i cvrc,eto problema jer sam procitao u vezi transmitera da se on povezuje preko radia na istu fekvenciju i da radio emituje signal.Ocigledno ce biti neophodno da dekodiram radio,tj taj cd player koji mi pravi probleme

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 00:33 
5th Gear
Korisnikov avatar

Samo opet postoji jedan problem.Opet je to moj radio koji ce se prvom prilikom,tj kada budem menjao akumulator traziti da unesem kod,a ja ga nemam i cvrc,eto problema jer sam procitao u vezi transmitera da se on povezuje preko radia na istu fekvenciju i da radio emituje signal.Ocigledno ce biti neophodno da dekodiram radio,tj taj cd player koji mi pravi probleme

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 00:48 
Club 1000
Korisnikov avatar

Ja imam IDENTICAN transmiter ;) i sljaka odlicno!

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 06:52 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

ako ti je sve sto je ispricao prethodni vlasnik istina taj cd verovatno nece ni traziti kod....u svakom slucaju on je tu zafiru vozio bar 2-3 godine a mozda i duze pa postoji verovatnoca da je menjao akumulator i da zna dali ce traziti kod...inace moze se zameniti akumulator a da se ne izgubi funkcija cd-a,stavis dve zice na plus i minus klemu i spojis sa novim akumulatorom,onda demontiras stari i ubacis novi,kad spojis kleme sa novim akumulatorom onda mozes demontirati zice...

ja verujem da taj cd nema kod ili je kod mozda zapisan na njemu,meni se skoro desilo da skinem cd iz audija a6 i covek zapisao kod na njemu,auto je dosao iz inostranstva...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 06:54 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

a zaboravih i da kazem,tj.da ti otvorim drugaciji pogled na sve,ako ti displej nije bitan mnogi pioneeri podrzavaju komande na volanu a i mp3 su...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2011 10:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala puno na odgovoru.Sad znam sve mogucnosti pa cu videti sta i kako.HVALA VAM PUNO NA SVEMU!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]