Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 20 Avg 2025 11:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Ugradnja elektricnih retrovizora Opel Astra G
PostPoslato: 17 Dec 2014 15:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav drugari :postovanje:

Imam jedno pitanje. Hteo bih da ugradim eletricne retrovizore kod mene u Astri, posto ih vec fabricki nemam. Znaci sto se tice materijala, znam da mi trebaju 2 elektricna retrovizora, prekidac i instalacija i to je to otprilike. Sto se toga tice, to je okej. E sad...Otvorim onaj poklopac gde bi inace dosao prekidac za podesavanje retrovizora i dobijem ovu instalaciju kao sa slike:

Slika

Slika

Pretpostavljam da je ovo instalacija za onaj prekidac i da se on tu samo usteka i to je to. E sad, pitanje je gde ta instalacija ide, jer nisam skidao tapacire i pratio tok ovih kablova kao sa slike, nego rekoh da pitam ovde mozda vec neko iskusniji ima, pa da mi kaze unapred sta i kako ide sto se toga tice. Nisam proveravao suvozacevu stranu i skidao tapacir, nego sam samo ovu vozacevu slucajno skinuo poklopac i nasao ovu instalaciju i pretpostavljam da je za onaj prekidac za stelovanje retrovizora. Znaci, da li ovi kablovi treba da izadju negde blizu retrovizora, pa da se ustekaju u onaj dzek sto se dobija uz retrovizore ili kako vec, jer kao sto rekoh, nisam proverao i skidao tapacire, samo sam ovo od napred skinuo i video ovu instalaciju.

Znaci da li moze to da se odradi, sta jos treba da pogledam i da utvrdim pre nego sto dam pare za retrovizore i prekidac i to...? Neko ko je vec imao malo iskustva...

I jedno pitanje za kraj, da li u ovoj instalaciji vec imam instalaciju za greajce u retrovizorima, posto ovi elektricni retrovizori koliko znam fabricki imaju grejace retrovizora, pa da li se i ono u ovoj instalaciji sadrzi odma i to? :)

Hvala unapred :postovanje:

Pozdrav :ziveli: :ots:

Vrh

Tema posta: Re: Ugradnja elektricnih retrovizora Opel Astra G
PostPoslato: 17 Dec 2014 16:25 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2013 11:58
Ime: Dragan
Opel: Astra H 1.7 cdti
Imas sve izvedeno i sa druge strane videces kad skines rukohvat moras da dodas jos osigurac i relej ... kod mene su falila dva releja i jedan osigurac pa sam to i dodao . Da napomenem nisam stavljao elektro retrovizore vec samo ugradjivao grejace ...

viewtopic.php?f=22&t=30997 ovde ti je objasnjeno gde je sta i kako imas i video :) Javi sta si uradio :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014 16:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
tako je, imas svu instalaciju, radio sam ja to na svojoj prvo Astri, jedino sto ti ostaju rupe na visokotoncima

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014 16:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Hvala puno drugari :postovanje: Kazite mi samo jos koji relej treba da se uzme i gde se to uzima, jer nisam nikad uzimao releje, kako se trazi, koji da trazim i to...Slikacu sutra onu tablu sa osiguracima i gde su releji, pa cu da postavim ovde da se vidi koji treba i koji bi falio da se doda, posto @dimce rece da fale dva, pa mozda i meni fale dva, a mozda jedan, slikacu sutra, pa stavljam. :ok:
Sto se tice one rupe, uzecu one plastike bez rupa, 500 dinara su 2 komada, ili ako ne mogu odma da uzmem, stavicu preko onih rupa nesto dok mi ne stignu plastike, bitno da ovo ostalo radi, a plastike nisu hica, mogu i stare da posluze koji dan dok se ne uzmu one bez rupa.
Sad samo da pogledam da nadjem retrovizore i prekidac, rece @djile da ce da se cuje sa tim likom sto drzi otpad ovde kod nas i da vidimo da li ima i koja je cena, pa da stavljamo. ;)

Pozdrav :ots: :ziveli:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]