Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 27 Jun 2025 21:49

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pitanje u vezi lambda sonde
PostPoslato: 20 Apr 2014 23:43 
1st Gear

Pridružio se: 18 Avg 2012 04:58
Ime: Dresha
Opel: Vectra A 1.6i
zanima me koja je boja zice od lambda sonde, crna ili zelena, otkinute su zice tako da ne znam koja je od nje, i od cega je druga zica,u pitanju je vectra a 1,6i c16nz :) i takodje me zanima moze li lambda sonda od vectre b na vectru a, ista je po izgledu, takodje je sa jednom zicom. hvala :)

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Pitanje u vezi lambda sonde
PostPoslato: 21 Apr 2014 16:50 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2013 13:30
Ime: Dejan
Opel: Opel Kadett 1.6D
Garaza:
Losa ti je slika!Treba da je zelena.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 02:02 
1st Gear

probao sam na zelenu dvije sonde,opet se pali greska sonde,i na crnu sam probao,i tamo se javlja greska,cak sam i napravio uredjaj koji ce slati 0,5v na tu zicu,medjutim i sa tim se pali ista greska za sondu. ima li neko semu ecu-a od c16nz da vidim na konektoru od komp-a koja zica je od sonde,da provjerim da nije u prekidu,mada sumnjam.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 11:16 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2013 13:30
Ime: Dejan
Opel: Opel Kadett 1.6D
Garaza:
Slikaj malo bolje izduvnu granu gde se srafi sonda,obicno bude ili zelena ili LJUBICASTA bolja zice na tom motoru!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 12:13 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2006 16:25
Ime: Zarko
Opel: Vectra A 3.0 mv6
Garaza: pogledaj
Slika

lambda ti je P33 ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 18:55 
1st Gear

Hvala na odgovorima. znaci ispratio sam p33,tj d7,i to je zelena,nije u prekidu,provjerio sam instrumentom,povezao sam je na sondu,onda sam kod kompa na njoj povezao instrument da vidim koliku voltazu salje,vozio sam i dalo je sl.rez.,znaci islo je u krug 0,7v,0,8v,al nije preskakalo 1v,niti islo ispod 0,05v,to znaci da je sonda ispravna jel da? al ipak mi pali chek lampicu,i pokazuje gresku 13,lambda sondu,probao sam par kompjutera,i na svaki isto,sta drugo moze biti u pitanju? e da,zanima me takodje dje ide ova crna zica,sto je pored zelene,izlaze na isto mjesto iz instalacije,ispratio sam je unutra i na kompu je br D16,Y32,i ako imate naziv ovih stvari sa šeme dobro bi dosle, mislim na p33-lambda sonda itd :D hvala

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 20:17 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2013 19:00
Ime: Lav
Opel: ljuta masina
Garaza:
,vozio sam i dalo je sl.rez.,znaci islo je u krug 0,7v,0,8v,al nije preskakalo 1v,niti islo ispod 0,05v,to znaci da je sonda ispravna jel da? al ipak mi pali chek lampicu,i pokazuje gresku 13,lambda sondu,probao sam par kompjutera,i na svaki isto,sta drugo moze biti u pitanju?

Uvek ce ti izbacivati tu gresku, jer ti lamda pokazuje konstantno prebogatu smesu :banghead: . Moralo bi se prekontrolisati i ostali senzori kako rade. Nesto ti nije uredu, kad stalno imas prebogatu smesu.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 20:47 
1st Gear

pa ako javlja da je prebogata smjesa zar ne treba komp da je smanji? ne javlja ni jednu vise gresku, ostali senzori su mijenjani, step motor, senzor polozaja gasa, senzor temp rash. tecnosti,maf senzor,i senz. temp motora, ne znam koji jos ima,moze li biti do pumpe goriva? nju sam mjenjao,ne znam jeli ova druga od 1.6 motora,to je ona koja dolazi ispod zadnjeg sjedista,jel smeta ako je npr od 1,8 il tako nesto. mozda lupam al eto pitam da bih saznao nesto vise i rijesio problem :)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2014 02:46 
1st Gear

Zanima me takodje,meni je motor E16NZ,izgorela mi instalacija,komp, i sad je stavljena instalacija i komp od C16NZ, kao i grana 4-1,koja ima lambda sondu,jer motor e16nz nema tu sondu,ranije je bila je grana 4-2-1. ovaj dio sam vidjeo zasrafljen u motornom prostoru,ali ne ide ni jedan dzek u njega,sig zato sto je instalacija od c16nz,a to neki dio koji ide na e16nz,po sarafu gore koji se vrti mislim da je za neko podesavanje,evo kako izgleda to

Slika

Slika

Na auto dati sam nasao neki dio koji ide samo na e16nz motore,pa pretpostavljam da je to taj.

Slika

Sad me zanima da li bi ga mogao spojiti na ove zice kao sto pokazuje na ovoj šemi,šema pokazuje da taj dio ide sam na e16nz motore i da li bi to funkcionisalo? ili ne bi funkcionisalo sa ovim kompjuterom od c16nz,vec bi morao da nabavim ecu od e16nz modela? hvala :)

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]