Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 30 Jul 2025 07:43

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vibracije pri kretanju.
PostPoslato: 29 Okt 2011 23:38 
1st Gear

Pridružio se: 18 Jul 2011 11:34
Ime: Milos
Opel: Zafira B 1.6
Hajde da cujem vase misljenje-Zafira 2007g.Z1.6XEP 77kw sa predjenih 60.000km.Evo u cemu je problem-prilikom kretanja kada otpustam papucicu kvacila citav auto tj motor se jako zatrese,toliko da nekada moram opet stisnuti papucicu da bih smirio vibracije.Primijetio sam da su vibracije jace ujutru kada je auto hladno,mozda zbog sauha, nego kasnije kada se ugrije ali ih i dalje ima prilikom kretanja prvom brzinom.Bio sam kod majstora jer sam posumnjao na lamelu,on je desetak minuta vozio auto i probao i naglo ubrzanje i kretanje pod rucnom.Njegov zakljucak je bio da lamela ne proklizava i da problem prave koliko sam shvatio opiljci od korpe i lamele koji zbog konstrukcije kucista mjenjaca ne mogu da ispadnu pa nekada prave trenje izmedju njih.Rekao mi je da zbog tezine auta od preko 1.5t moram da krecem sa vecim gasom i brzim otpustanjem kvacila.Medjutim i dalje meni auto trese kada krecem,sta moze biti razlog i da li moze doci do jos vecih problema a mislim da moze.Pozdrav i hvala unaprijed.

Vrh

Tema posta: Re: Vibracije pri kretanju.
PostPoslato: 30 Okt 2011 19:37 
5th Gear

Pridružio se: 29 Apr 2011 19:44
Ime: Milorad
Opel: Askona 1.6s
Mislim da korpa pravi problem,a to sa tezinom auta i polaskom brzim pustanjem kvacila nema ni veze sa bilo kakvom logikom

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2011 20:28 
1st Gear

Zar nije prerano sobzirom na kilometrazu,nepuno 60.000,da strada kvacilo.Ako mi lamela ne proklizava tj.nije potrosena sta se desilo sa korpom,mislim kako se ona pokvari.Pri zamjeni korpe da li mora da se mijenja i lezaj i lamela.Znate li moze li korpa da se remontuje posto su mi rekli da je set kvacila oko 300e plus majstor uhhhhh.pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011 13:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009 15:17
Ime: Ognjen
Opel: Kadett E 1.8i C18NZ Combo 1.7 CDTI, Astra H 1.7 CDTI
Garaza: pogledaj
Korpa kvacila :D imam isti problem posle cesceg kretaja kad se pregreje :) ili kad napolju padne oko nule :D Korpa ode cesto kod kretanja kad ga drzis na kvacilu, pa proklizava lamela, trosi se i korpa i zagreva, nekad zna i da se deformise kao kod mene od divljanja :xe:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2011 23:09 
1st Gear

Ognjen86 je napisao:
Korpa kvacila :D imam isti problem posle cesceg kretaja kad se pregreje :) ili kad napolju padne oko nule :D Korpa ode cesto kod kretanja kad ga drzis na kvacilu, pa proklizava lamela, trosi se i korpa i zagreva, nekad zna i da se deformise kao kod mene od divljanja :xe:

Koliko mislis da se jos moze voziti auto prije zamjene korpe ako lamela ne proklizava.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2011 09:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009 15:17
Ime: Ognjen
Opel: Kadett E 1.8i C18NZ Combo 1.7 CDTI, Astra H 1.7 CDTI
Garaza: pogledaj
medenicam je napisao:
Ognjen86 je napisao:

Koliko mislis da se jos moze voziti auto prije zamjene korpe ako lamela ne proklizava.

Ako te ne nervira skakanje motora, moze jos dosta :) ja pola godine ovako vec vozim, prosecno 3500km mesecno prelazim. Najvise me nervira kad odem u BG, kreni, stani, kreni, kad se zagreje korpa mislim da hoce motor da mi pobegne :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]