Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Avg 2025 12:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: astra 1.7 dti 2000.god 2 bregaste
PostPoslato: 23 Okt 2012 12:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2012 11:19
Ime: igor
Opel: astra1.7 dti
text ce za pocetak biti malo duzi,hvala na strpljenju .
prosle godine je na autu crkla radilica,jednostavno se u voznji ugasio,te je bio preslepan radi utvrdjivanja kvara u jedan servis.nakon sto je utvrdjen kvar,pronasao sam jedan opelov servis na tosinom bunaru u bgd,i odslepao auto kod njih radi zamene radilice i lezajeva,jer je jos prilikom dijagnoze kvara utvrdjeno da nije okrenuo solju,vec da samo treba zameniti radilicu.nazalost posto je vec istekla reg u medjuvremenu,pre odlaska u servis sam reg auto,nadajuci se da ce popravka brzo biti gotova te da cu moci koristiti auto dalje.
auto je u servisu bio 8 meseci.SKANDALOZNO!!!te ne mogu naci radilicu na standardu,te nasli su sad curi ulje,te lupa,te radi ko sat,al nije to to,ma uzas. u svakom slucaju posto sam puko 150 evra za radilicu,koju su konacno nasli na standardu,ali su rekli da kad upali motor i dalje lupa.na kraju mi je prekipelo i uzeo sam im auto.
jedan porodicni prijatelj mi je pregledao auto,a on je inace mehanicar po struci,i ustanovio da su upropastili i tu radilicu jer nisu proverili klipnjacu jednu koja je bila losa.naravno sad sam kupio i drugu radilicu i klipnjacu i nove lezajeve i obradio glavu komplet i novi dihtung i ulje i krenuli smo u sklapanje motora.sve je sklopljeno po propisima ,medjutim utvrdjeno je da sad i turbina ima lufta u osovinici sa percima,a posto sam vise puko finasijski,odlucili smo da blokiramo magistralu za turbinu da sklopimo auto da radi te da naknadno resimo turbinu.
radilica sa lezajevima postavljena karike i klipovi su dobri sad,hilzne su dobre,glava vracena bregaste postavljene u tacke,sve tacke poklopljene,sipano ulje i g 12 i auto pali.
medjutim,rad morora je poprilicno bucan,dijagnostika je odmah naprabljena op com programom i nema gresaka nikakvih.
a sto me najvise zabrinjava je to sto prilikom stiskanja pedale za gas cim obrtaji predju 2500-3000 obrtaja vraca mi ulje na cep gore ?
p.s.znam da je zbog turbine sad lenj i da nece da vuce ,ali ovo me sad brine
:respekt:

Vrh

Tema posta: Re: astra 1.7 dti 2000.god 2 bregaste
PostPoslato: 23 Okt 2012 14:53 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Cekaj bre, iskljucili ste napajanje uljem turbini???

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012 17:25 
1st Gear
Korisnikov avatar

tako je,sadje turbina samo,sto se kaze tu,ali je bez koristi,zato je auto lenj

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012 17:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Ako se ja dobro razumem u te stvari, turbinu pokrecu izduvni gasovi a podmazuje se uljem iz motora. Kakvo je sad podmazivanje turbine ako ste zatvorili dovod ulja??

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012 17:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

nikakvo,sad nema podmazivanje,prekinuli smo ga zato sto je propustala ulje u interkuler.
zato sam se i obratio na forum,da vidim sta i kako da uradim povodom toga.mislim da je to sto smo prekinuli dovod ulja do turbine razlog sto mi vraca ulje na cep,nekakav kontrapritisak kao da pravi pri vecem broju obrtaja,a veci broj obrtaja mu je potreban,zato sto turbina ne radi,pa je auto lenj

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012 18:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Koliko si dugo vozio tako?
Sad verovatno mozes da skines tu turbinu i da napravis ovo :ludilo2: :ludilo2: :ludilo2: :

Slika

I da ne budes u zabludi, prekidanjem podmazivanja turbine niste prekinuli rad, ona je nastavila da radi, ali bez podmazivanja....

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012 18:50 
1st Gear
Korisnikov avatar

xaxaxa,ok napravicu lampu. :aplauz:
vozio sam oko200 km
ako turbina radi,zasto je auto toliko lenj onda,aj mi objasni ,da ne napravim jos neki karambol i zasto mi vraca ulje na cep poklopca dekla?

vise ne znam sta da radim sa njim,a necu da ga prodajem,pukoh vec grdne pare na njega :respekt:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012 12:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

narucio sam drugu turbinu,valjda ce biti sve u redu,javljam rezultate kad stigne i ugradim :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]