Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 18 Avg 2025 23:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vectra B restyle - iberlauf majonesko
PostPoslato: 03 Jan 2011 12:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2010 15:53
Ime: Perica
Opel: Vectra
Garaza: pogledaj
Dakle, počinjem moju tužnu priču:

Za novu godinu, ženica i ja odlučili da se provozamo do BG-a da vidimo vatromet. U foto finišu mi prelazimo most dok se na maglovitom nebu vide samo bljeskovi veličanstvene predstave vatre i boja, dok zvukovi strašnih eksplozija se razlivaju gradom. Pokušavam vrtoglavom vožnjom da se dovučem do skupštine, kad zaustavlja me semafor. I tu počinje moja tužna priča.

Ugasi mi se auto na leru i upalim ga. Krenem dalje da ga vozim, kad odjednom počne takav kljakavi rad da sam u momentu popizdeo. Kao da radi na tri cilindra. U jednoj uličici nađem mesto za parkiranje i odmah zaustavim auto.

Da se manem dalje uvoda:

Rasklapanjem usisne grane i onog creva što ga ja zovem iberlauf (ono čudo što izlazi iz glave motora i ulazi u usisnu granu), sam otkrio da mi je leptir gasa malo mokar, pa sam i u onom crevu otkrio malo majoneza. U rashladnoj vodi nisam ništa slično tome video, niti na čepu od ulja, niti bilo gde u uljnom sistemu. Jednom mi se ovo desilo i sa jugom (novim, mislim jebote), pa sam posle čišćenja iberlaufa, usisa, svećica i proterivanjem karburatora na bezinu sve rešio.
Elem, ovde sam raskačio to crevo i zamolio ženicu da malo turira auto. Ona mu je da izvinete je**la kevu patosiranjem gasa nekoliko puta i praktično ga je time i pročistila. Raskačio sam to crevo i došao kući bez ikakvih problema. Posle sam se setio da je auto vukao nefiltrirani vazduh kroz taj mali otvor, ali mislim da nije strašno, jer je napolju bio čist vazduh.
Sada imam sledeću situaciju: na usisu sam stavio najlon kesu i pritegao sam je gumicom. Sada mi auto liči na zimnicu. Na iberlauf sam stavio čarapu i vezao je gumicom. Ja hoću danas isto sve živo da pročistim i da ga provozam probno da vidim šta će mu se desiti.

Vrh

Tema posta: Re: Tražimo utehu V2.0.1.27-Vectra B restyle+iberlauf majonesko
PostPoslato: 03 Jan 2011 12:47 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Pero kao prvo srecna ti Nova godina i Bozic,nemoj da se nerviras,samo hladne glave,sve ce da se resi....ima ljudi ovde na forumu koji mogu puno da ti pomognu,kreni prvo od najbezazlenijeg,proveri struju,kablove i svecice..... :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 14:00 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
perice,vrati crevo i ne vozaj kola po 5km pa ih ugasis pa opet,ako ces tako menjaj ulje cesce,pogotovo zimi...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 14:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
sve je to ok, da si video samo moj čep pre 10-tak dana bio ceo prekriven majonezom i dole sve kako se spusta u glavu onde sve puno bilo pa sam mogao to da očistim na svu sreću inače znao sam da je tako samo sam hteo da vidim koliko ima jer prethodnih mesec dana su mi vožnje bile jedva po 4-5km samo do grada retko i dostigne do radne temp. a prošle godine urađen motor i ne gubi vodu i sve ok, to je samo od KONDENZA.
P.S. Mene mnogo nervira što i na ovom i mnogo drugih foruma i autoservis Meić sam video uglavnom odmah pominje dihtung glave iako mu korisnik kaže da je sve u redu sa vodom itd. retko kad pomene kondenz od kratkih relacija jer auto ne dostiže radnu temp.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 16:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Citiraj:
,..i proterivanjem karburatora na bezinu sve rešio.

A sakojim si ti to autom bio da gledas vatromet?
Koliko me secanje sluzi, tvoja vectra (barem ta sto ti stoji u potpisu), nema taj uredjaj koji si spomenuo!

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 16:39 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2010 22:11
Ime: ladislav
Opel: Insignia 2.0 turbo,ex astra h gtc irmscher
Bane,tako je odredio na jugu.eeee nepratiš na času sedi 1 :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 17:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo, čitam postove i istovremeno čistim svećice. Skinuo sam i onu crnu plastičnu cev što ide od filtera usisa do leptira gasa, pa ću i to pročistiti. Nisam jedino skinuo crevo od iberlaufa, pa da i njega pročistim, ali sad ću i to. To sa karbom, sam spominjao bivšeg auta (jugića i to novog...). Znam i ja da ne može tako kako sada radim, ali mnogo je faktora, koji me teraju da se vozam samo na kratkim relacijama. Jedino kada meni nešto treba, onda idem peške, a kada vozim ženu (trudnica), onda tako mora biti. Ali, ipak mislim da mi je jeftinije da ga makar u prazno vozam 10km, nego da mu se nešto ozbiljnije desi.

BTW, svećice su mu baš pocrnele. Biće dosta čišćenja...

I da, nisam u panici, opušteno. Hvala svima koji su mi se javili! Takođe svima sve najbolje u novoj godini.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 19:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
To sto si reko da ti kao radi na tri klipa,to mene nesto upucuje da je nesto problem sa strujom,takodje skoro si ugradjivao gas,dal je od tada auto radio kako treba?Mislim da nije toliki problem sto se vozi na kratkim relacijama,pa 90% nas vozi te kratke relacije-posebno zimi,pa nismo svi mi taksisti ili poslovni menadzeri da non stop jurcamo tamo-vamo,a necemo valjda bezveze da se vozamo kako bi postigli radne temperature(a svakako je dobro za auto da se povremeno izduva) :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2011 19:40 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ma to mu se javilo do sada jednom. Potom se to rešilo ovako: Pre ugradnje gasa je bio na dijagnostici i pročišćavane su mu dizne i EGR ventil. Potom je sve bilo ispravno. Za svaki slučaj sam mu kupio svećice. Sumnjao sam ja i na električnu instalaciju, ali danas kada sam video svećice sve mi je bilo jasno. One su trebale da se pročiste. Sada je sve ok. Upravo sam se vratio iz probne vožnje. Produvao sam ga i vozio ga do postizanja radne temperature i još jedno kilometar ga tako vozio. Jedna od njih (nisam upamtio na kom cilindru) je bila najgaravija. Mislim da je na njemu bilo najviše problema što nije radilo. Gledao sam i na DIS modulu, nije bilo tačaka probijanja prema spoljašnjosti. Koliko vidim unutrašnje gledano zavojnice su dovoljno udaljene i za vazdušno izolovanje, pa sam tako ipak miran da nije on. Za svaki slučaj i on je pročišćen, kao i kontakti svećica prema DIS modulu.

Vrh

Tema posta: Re: Vectra B restyle - iberlauf majonesko
PostPoslato: 04 Jan 2011 17:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Izvinjavam se svima zbog ispada sa naslovom teme. Takođe, nadam se da nisam dalje uvredio nikoga mojim postovima.

I

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2011 19:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
No problemo man! :ok:
Slobodno pitaj sta god ti zatreba! Tu smo da se pomazemo!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2011 09:55 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo, sinoć sam sa ženom provozao auto posle dva dana pauze i danas sam na posao stigao sa njim. Nisam više hteo da se nećkam oko jednog rešenja, pa sam to uradio: vratio sam karton, koji sam bio izvadio. Nalazi se ispod prednje maske i pokriva ulaze vazduha sa prednje maske i branika. Auto se brže ugreje. Kada se sam vozim, ne palim grejanje, nego sa kapom i rukavicama vozim i otvorim malo prozor, da ne bi bilo magle na prozorima.

Cilj, ali i ostvareni rezultat je brže postizanje radne temperature. Verujem da je to ono što će spasiti od pojave majoneza.

Još jednom se izvinjavam na problemima koje sam napravio. Kolega "bozza", nadam se da se ne ljutite na mene. Ja sam samo hteo da se povučem uz moje izvinjenje, čim sam video da pravim probleme. Zahvaljujem se Vladi na brzoj reakciji i ispravljanju naslova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]