Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 20 Jun 2025 09:30

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Gas u automobilu-da ili ne
PostPoslato: 26 Maj 2008 22:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
... a ja sam vec negde gore napisao da nama niko nije kriv ako ugradimo gas u auto sa losim motorom pa posle ispadne da je za sve kriv gas.

nego da se mi nesto razumemo ljudi...

calibrica je napisao:
Ako sve bude po planu sledece godine calibru zamenice neka 1.0 corsa za svaki dan do posla i nazad i skakutanje po beogradskim trotoarima i rupama, a u dvoristu bi trebalo da spremno rezi neki sestak ili osmak koji ce da sluzi za moju dusu, tako da bih onda opet uspesno izbegao ugradnju plina :)

cim ti imas finansije da vozis dva automobila,ne moras toliko da pljujes po gasu. slobodno vozi ti na benzin,a i ja bih vrlo rado vozio na benzin samo da mi je plata na nivou nekog n.pr. javnog preduzeca :lol:

nego mene interesuje sta treba da rade obicni smrtnici? studenti,radnici...
sad ako treba po pravilu da palimo auto prvo na benzin (a niko to ne praktikuje) nama to smeta ili ako treba povremeno da operemo dizne benzinom tokom voznje,to nam tesko pada?

najveca istina zbog cega su ljudi u srbiji poceli da ugradjuju gas u automobile je najcrnja.
Finansije :banghead:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008 22:12 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 00:21
Ime: goran
Opel: vectra A 1.6 S
kadet 1.3 = 190 km/h :?:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008 22:17 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
opusteno goksi.

ja sam kod Pojata na auto-putu preticao nizbrdo mercedes 190 i kada sam na satu pogledao da skazaljka stoji na 200 us'ro sam se :ludilo

i to na gas :D

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008 22:19 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
calibrica je napisao:
Trudicu se koliko god budem platezno sposoban da nijedan moj auto nema plin.
:respect Moj čovek.
@shadow: Kako se u ovoj zemlji sve radi preko one stvari i u fazonu ko će koga da zajebe za koliko da dam auto nekom pa da ga posle proklinjem svo vreme ne hvala. Da imam recimo nov auto (tipa corse OPC) sigurno bih pre otišao u Hrvatsku da mi ugrade nego ovi naši ovde nesumljivo. Svako zna da popravlja Zastavu i svako zna u nju da ubaci plin, to nesumljivo, zastavina elektrika i mehanika je još s početka 80ih u automobilu koji će sutra izaći iz Kragujevca, pa meni bre na monopointu koji je 91god. NE ZNAJU da li je u pitanju lambda sonda, motor ler gasa, dizna, ECU, ili šta li su već nabrojali, odem kod 3 majstora i dobijem 3 diagnoze za auto koji je 17 godina star, a zamisli da im oteram Korsu OPC ili nešto sl što sve kipi od žica i elektronike. Osim ovlašćenog servisa, svi su nadrimajstori, to važi za mehaniku, važi i za plin.

I sam megi mi je rekao da mu neko ponudi sad 200 jura da sve vrati da bi vratio. Neka on kaže, ja smao prenosim šta sam čuo od njega :) A to da kadet ide 190 na plinu mogu da ti verujem pod uslovom da je trošio 25 litara plina na 100. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008 22:38 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
bozza je napisao:
nego mene interesuje sta treba da rade obicni smrtnici? studenti,radnici...

Ja sam i jedno i drugo...
posao, skola, plus uspevam da stignem i privatno da radim...
E sad, nemam zenu, nemam decu, ne polazem nikom racune, a imam stalan posao svoj auto i svoj stan (za koji se nadam da ce do nove godine biti kompletno zavrsen sa renoviranjem :D )
Znaci, mlad, lud, bez obaveza i pokusavam da se obezbedim pricom za unuke o domacoj rakiji, putovanjima, sremskim svinjama, zlatiborskim jagnjicima i voznji na cistokrvan benzin :D verujem da bi ih smorio pricama kako sam se vukao po majstorima u nadi da ce mi auto proraditi na plin...
Jednog dana kad nadjem protiv koga cu se ozeniti i stvorim porodicu, onda cu verovatno i ja razmisljati o plinu ili nekom 1.6d karavanu...
Dotle cu se truditi da potrosim sto vise bezolovnog goriva :laughing3:
Jbg, malo sam odlutao sa teme, ali sve je ovo opet vezano sa izborom izmedju plina i benzina, pa ko se gde nadje tako se i ponasa, ali da sam imao lose iskustvo sa plinom to i dalje stoji :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008 23:48 
5th Gear
Korisnikov avatar

ako IMAS onaj frenkijev plin,cini mi se neki NOS,ne znam ciji je mozda rumunski, nikad cuo,onda mozes 200,a ako imas ovaj lovato, landirenco,BRC onda nista.
Slika
STO SE TICE PLINA VIDIM DA SU OVDE NEKI TVRDI KO LEBAC OD NOVE GODINE.ja mislim da je tu stvar u sporetima i u onim malim plinskim resoima,da su kojim slucajem sporeti mesto plina poceli da trose metan,etan opet bi svi rekli nema sanse to da ugradim u auto.
svi cete vi lepo na propan butan uskoro.jes, ima da se stedi za benzin ali samo petkom da se vozi.kad bi moglo na stajsko djubrivo da ide ne bi me bio blam :ludilo

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 00:01 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2007 01:37
Ime: Zoran
Opel: Kadett GSi 16v
Nije u tome poenta . Masa ljudi sto vozi na plin ima neuporedivo vise problema nego benzinci pa kad sve to stavis na papir izadje te isto samo sto se sa benzinom navozas. Prelazno resenje DIESEL :blackeye:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 00:11 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Uglavnom zakljucak je da moze da se desi da plin nekom radi bez ikakvih problema, a neko da proklinje dan kad ga je ugradio, pa ko voli nek izvoli...
takodje smo dosli do zakljucka i da nam je malo bolja platezna moc da bi se i ljudi koji trenutno voze na plin vratili na benzin iako nemaju problema sa plinom, pa opet ko voli nek izvoli
Aj pozdrav i odoh da kuntam i sanjam auto na neki hibridni pogon :D

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 00:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2008 17:15
Ime: Djuro
Opel: Audi A3
Upravo tako frenki, najbolja varijanta je dizel! Protivnik sam plina, ali da se razumemo, da imam benzinca i da mi je potreban da svaki dan u spicu idem kroz grad sa njim ugradio bi plin. Jedno je sta ko voli, ali drugo je bespotrebno rasipanje novca. Tebi su karakteristike auta iste i na plin i na corbu kad stojis u 17h zaglavljen na gazeli. A to sa problemima... Cuti i trpi, ali se duplo jeftinije vozi... Ako ti auto treba za eksplataciju, da se prevezes od tacke A do tacke B onda nek ide i na go.na, a ako zelis da cuvas auto i da uzivas u voznji onda tu plin ispada. Mislim da se uopste ne moze porediti jer je svakome iz svog ugla zbog necega povoljnija neka opcija.
Takodje jako retko cujem od ljudi da su zadovoljni radom plina i da ne postoji mehanicar koji ga ne pljuje!
Evo primera radi posto sam kupio MB raspitivao sam se malo o servisima i ispostavilo se da je najbolji i jedan od najstarijih MB-ovih servisa kod nas u jajincima gde gazada koji je sada matori deda i ne radi vise ali ima radnike, ne dozvoljava da mu u radionicu udje MB sa plinom! :ludilo To je covek koji je dugo godina radio u shvabiji i ima sve moguce MB-ove sertifikate za servis. Mislim da to mnogo govori...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 01:14 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
Ja sam ovde izgleda jedan od retkih koji je extra zadovoljan ali takodje znam i masu drugih kojima je instalacija odradjena kako treba sto se funkcionalnosti tice a ne stylinga kako je neko ovde spominjao i koji takodje imaju samo reci hvale. Ono sto je potrebno je naci OK coveka-majstora koji ce to odraditi i tu se svi problemi sa voznjom na plin zavrsavaju. Jedino sto je primetno bar kod mene je nedostatak snage u trenucima jace opterecenog vozila i u slucaju vece uzbrdice. Boze moj ipak je to masina od 1400ccm i 44kw. Sve ostalo su ciste gluposti. To da je radjena generalna na motoru od 300-400000 zbog voznje na plin je stvarno ravno tvrdnji da je mladic od svojih 90-ak godina iznenada umro i da je porodica bila apsolutno iznenadjena i nepripremljena na tako nesto. :ludilo :ludilo :ludilo

djuro, obavesti dedu o postojanju ABS-a, AIRBAG-a, SRS-a, a takodje mu reci da pored TNG-a sad furaju i CNG. :ludilo :D :ludilo

BEZ POLITIKE. V13

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 01:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

svakom srbinu je izgleda najvaznija stavka da ustedi.nek ide i svaki dan kod majstora ali "cuo sam da je jeftinije"na plin.
sto kaze djura ako se auto koristi za eksploataciju sto ne bi za iste pare presao vise kilometara.
a sto se tice dizela,TRAKTOR nikad u moje dvoriste :D

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 01:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2008 17:15
Ime: Djuro
Opel: Audi A3
Da te provozam, da vidis kakav traktor ja vozim, pa proceni sta bolje ide :lol:
Nove generacije TD-a su sve samo ne traktori...

@alexa05 Stvarno mislim da nema potrebe za tako necim jer MB je imao te sisteme jos 70ih godina tako da deda odlicno zna sve o tome. A o njegovom politickom opredeljenju je suvisno pricati...

Poslednji put menjao djura87 dana 27 Maj 2008 01:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 01:48 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
goksi82 je napisao:
a sto se tice dizela,TRAKTOR nikad u moje dvoriste :D

To sam i ja rekao dok nisam probao Bokijevu vektru :respect :ilo :love:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 01:49 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2007 02:25
Ime: Stefan
Opel: Golf IV TDI
Ajde da i ja nesto napisem, ja sam kupio auto sa plinom i sve do sada sam imao osmeh na licu i govori da je plin zakon i nisam mogao da verujem koliko km prelazim posto sam predhodni auto vozio na benzin.Kada sam gledao ovaj auto ja nisam ni razmislja da ga kupim sa plinom ili da ugradim,ali kada sam video koliko je dobro voziti na plin i koja je usteda ja sam se odusevio, kada vidim da mi ne odlazi pola plate na gorivo,a auto ide podjednako dobro, poceo sam da idem i do wc-a kolima :D I verovatno cu ove godine ici i na more kolima.E sad to sto imam sada problem, to ce se resiti, verovatno da je predhodni gazda davno ugradio plin u auto i ko zna kada je pregledao zadnji put ceo sistem za plin, e to je jedini problem zbog koga ljudi pljuju plin, svi misle ugradis plin i to je to, njega ne trebas da odrzavas.Ja sam u potpunosti za plin i svaki sledeci auto cu voziti na plin,dizele ne volim samo zbog zvuka, ali ako mi bude ikada upala neko dobra prilika da kupim dizela naravno da cu kupiti.Sada svako ima svoje misljenje, ko hoce neka baca pare na benzin, ja necu i bolu me brige :D

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 02:08 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
@bolero
njemu je auto lepo isao i na plin i na benzin, dok nisu poceli razni problemi (nevezani za plin) pa sad ni na benzin ne ide kako treba. Primer je dobar, nek ti i on potvrdi da mu je auto lepo isao na plin kad smo putovali za ZG. To smo mu alnaser crkao na granici, to nema veze sa plinom :)

@vlada13
Ne rade svi preko ONE stvari. Eno ti dora, eno ti ivanT. Rade ljudi sasvim korektno, svi prezadovoljni kod njih. Puno ljudi sam odveo kod njih, sad ih i oni preporucuju. A meni je radio jedan 3. i ja sam prezadovoljan. I da, lik koji mi je ugradjivao plin, je klinac od 20 godina. Decko zna sta radi, svaka mu cast. A kad pominjem megija, mislim na period kad je ugradio plin. I ne nije bila potrosnja 25 na 100...bila je dok mu nisam JA nastelovao...da se razumemo, ja ne umem da stelujem plin, ali sam USPEO da mu nastelujem da to lepo radi. Nek on potvrdi pricu.

@calibrica
da i ja sam primetio da su GSi-ovi postali jako popularni u zadnje vreme...servisi koji ugradjuju plin nicu na sve strane jer je ugradnja vrlo prosta stvar. To nije nikakva nauka. Namestiti to kako treba, da bude bezbedno i da auto ide kako treba, e za to vec treba znanje. U slucaju sekvencijalnog, treba i vrlo skupa oprema. Ja sam tu opremu video samo u 3 servisa. A kad odes u jedan od tih servisa sa lose ugradjenom opremom, oni se prihvate posla i dovedu to u red kao da su oni radili, i to naplate isto tako. Jedan clan OTS je vec imao takvu akciju. Kupio je auto koji je na plin isao katastrofalno. Poslao sam ga kod u dobar servis, dosta toga izmenili, posle je bio vrlo zadovoljan. Taj clan se zove wrmwrmwrm. A evo bole moze da potvrdi da je auto na plinu cak dobio neke posebne osobine :) Evo nek bole isprica :)

@goksi82
pa vec idu na stajsko djubrivo! :) Zove se CNG. I mirise tako izduv :)

@frenki
a koje probleme imaju, prosvetli nas

@djura87
...to mnogo govori o tome koliki je taj deda kreten. Te sertifikate moze slobodno da okaci macki o rep. MB nudi svoja vozila na LPG pogon. Bez ikakvog uticaja na garanciju. To mnogo vise govori od svih tih sertifikata. A ako zelis da cuvas auto i uzivas u voznji, plin je prava stvar. Em cuva motor, em se mnogo vise vozikas. Mozda bi trebalo da obavestis tog dedu o aktuelnim desavanjima u MB.

@svi
ja bih molio da se uzdrzite od komentara kako plin unistava tipa rekla-kazala...voleo bih da cujem STA se KONKRETNO desava sa motorom na plin, kako se KONKRETNO to unistava.

A sad sam umoran, pa cu sutra KONKRETNO napisati kako i zasto plin produzava radni vek motoru, i kako i zasto dolazi do pada snage prilikom voznje na plin.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 08:55 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
djura87 je napisao:

@alexa05 Stvarno mislim da nema potrebe za tako necim jer MB je imao te sisteme jos 70ih godina tako da deda odlicno zna sve o tome. A o njegovom politickom opredeljenju je suvisno pricati...

Sorry :oops: :oops: :oops: mislio sam na 40-50-e a ne na 70-e, ipak si rekao "matori deda".

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 09:13 
Club 1000
Korisnikov avatar

shadow je napisao:
@frenki
a koje probleme imaju, prosvetli nas
Ne zalim se ja vec vi (plinazdije)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 09:52 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
shadow je napisao:
@bolero
njemu je auto lepo isao i na plin i na benzin, dok nisu poceli razni problemi (nevezani za plin) pa sad ni na benzin ne ide kako treba. Primer je dobar, nek ti i on potvrdi da mu je auto lepo isao na plin kad smo putovali za ZG. To smo mu alnaser crkao na granici, to nema veze sa plinom :)

Na benzin sad ide ok, na plin nikako...
Da ne greshim dushu auto je dobro radio prvih mesec dana po ugradnji.

shadow je napisao:
Poslao sam ga kod u dobar servis, dosta toga izmenili, posle je bio vrlo zadovoljan. Taj clan se zove wrmwrmwrm. A evo bole moze da potvrdi da je auto na plinu cak dobio neke posebne osobine :) Evo nek bole isprica :)

Nije imao blokadu, troshio je jeftinije gorivo i ishao je tuzno... :cool:

shadow je napisao:
Em cuva motor, em se mnogo vise vozikas.

Cuva motor manjim opterecenjem radilice? :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 09:56 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
pa daj frenki stvarno prosvetli nas da znam dal da cupam sistem iz auta pa da vozim na ovu vodu do benzina.

koliko vidim na ovoj temi plinadzije nisu nista lose napisale,a ako smo mi u zabludii daj napisi o cemu se radi,a ne "znas cuo sam ja... pricaju ljudi"
a i ti sto se navodno zale... nikog do sada nisam sreo da je plin ugradio i da ga je izbacio iz auta
a imamo i cudnu narav. hocemo da ustedimo 50evra na ugradnju... stavis tursku glavu na boci,turske ventile,turski isparivac ispadne ugradnja 180evra i posle "drz' mu nane glavu" - samo problemi

manite te fore za te pare mogu da ocekuju cicije samo probleme

kod mene je ceo sistem lovato,ja za sebe znam da u mojoj askoni sistem me sluzi bez ikakvih problema. doduse jeste najprostiji sistem ali sekvencionalni ne mogu da stavim na karburator
i do duse ja sam ga sam ugradjivao i stelovao jer nisam dozvolio da mi neki "majstor" prodaje bubrege...

@calibrica :respect za sve sto si napisao,i skidam ti kapu,ali veruj mi na rec da velika vecina ljudi drugacije zivi, da je ovde u gradu gde ja zivim prosek plate daleko,daleko manji. i onaj ko ima "malo" i veci prosek gleda da ustedi na taj prokleti auspuh...

pomenuti Dora i Ivan T su eksperti,i ko je kod njih isao na ugradnju ili na servis zbog nekog drugog majstora vratio se samo zadovoljan

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 11:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 11:27
Ime: Vukasin
Opel: Kadett GSi 2.0 16V
@boolero
aha, znaci sredili ste benzin. Jos plin da namestite i to je to. Nego megija mrzi da ode kod IvanaT, ili nema vremena, ili mu treba auto, ili mu je daleko...nego steluje plin selotejpom i izolir trakom...
sto se wrmovog kadeta tice, auto je posle intervencije kod IvanaT sasvim lepo isao. Ili sam ja to mozda sanjao?

@svi
Oko snage motora i plina...

Usled manje gustine propana u odnosu na benzin dolazi do 4% gubitka snage. Kod turbo motora ovo se kompenzuje turbinom koja povecava gustinu smese, ali moze da se oseti 4% povecanje turbo lag-a. Drugi razlog zbog kog dolazi do pada snage je sto se prilikom rasprsivanja benzina smanjuje temperatura u usisu i time povecava gustina vazduha. Posto plin vec dolazi u obliku gasa, nema ovog efekta. Ovo ne vazi kod sekvencijalnih sistema, jer oni rasprsuju tecni plin i dobija se ovaj efekat. Tu se cak povecava taj efekat, jer rasprsivanje plina smanjuje temperaturu usisa mnogo vise nego benzin. Treci razlog pada snage je do same konstrukcije mesaca. Mesac smanjuje protok usisanog vazduha za 20%. Ovo ne vazi za vozila koja koriste karburator, jer je kod njih protok vec smanjen isto toliko karburatorom, a takodje ne vazi kod sekvencijalnih sistema, jer kod sekvencijalnih sistema nema mesaca.

Oko uticaja plina na motor...

Sagorevanje plina ostavlja mnogo manje chadji. To smanjuje abrazivnost i hemijsku degradaciju ulja tokom eksploatacije, i svi pokretni delovi koji se podmazuju se manje habaju jer ulje duze zadrzava svoja svojstva. Svecice duze traju usled manjeg talozenja ostataka sagorevanja. Kod hladnog starta motora, posebno kod karburatorskih sistema, potrebna je smesa sa vecom kolicinom benzina. Visak goriva se skuplja po zidovima cilindara i spira uljni film i time ubrzava habanje cilindara.

Lose podeseno paljenje za voznju na plin moze da dovede do kvara na izduvnim ventilima, ali ako je sve podeseno kako treba, nece biti problema.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 12:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
sve u svemu prica je kada se sistem lepo ugradi i ispostuju norme sto se mehanike i eksplatacije tice cela prica funkcionise lepo.

prvo i osnovno sto ovde niko ne pominje gas se ne ugradjuje u automobile sa losim motorom. ono sto se nije manifestvalo na benzin javice se na gas

a drugo je ono iznad svega,propisna ugradnja i podesavanje,i propisna eksplatacija

inace,sto se dizela tice... o dizel motorima koji su upisali preko 150.000-200.000 hiljada necu ni da pisem...
a o novim kruzi prica da nam je eko nafta losa i da je garancija na novi dizel kraca nego u evropi.

mislite o tome...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 12:35 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
shadow je napisao:
sto se wrmovog kadeta tice, auto je posle intervencije kod IvanaT sasvim lepo isao. Ili sam ja to mozda sanjao?

Sanjao si prijatelju, ja sam ga vozio 100tinak km i za to vreme sam imao 3 detonacije plina pri puštanju pedale gasa, takozvanog motornog kočenja. Pitao sam Petra šta je, kaže tako je stalno, ne kočim motorom nego samo kočnicom. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 13:10 
OTS Osnivač
OTS Osnivač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 16:41
Ime: Бошко
Opel: Мазда 323 БГ 16v, Корса А СОХЦ Турбо
shadow je napisao:
@boolero
Nego megija mrzi da ode kod IvanaT, ili nema vremena, ili mu treba auto, ili mu je daleko...nego steluje plin selotejpom i izolir trakom...

Cime ga je inace uvek i shtelovao...nije to spejs shatl nego kadet :D

shadow je napisao:

Lepo u odnosu na shta??? Na druga auta sa plinom?...Da...Na 2.0 benzinca...ni blizu.

shadow je napisao:
@svi
Oko snage motora i plina...
Usled manje gustine propana u odnosu na benzin dolazi do 4% gubitka snage.

Zajebavash se samo jel da? :???:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 16:09 
Club 1000
Korisnikov avatar

bozza je napisao:
pa daj frenki stvarno prosvetli nas da znam dal da cupam sistem iz auta pa da vozim na ovu vodu do benzina.

koliko vidim na ovoj temi plinadzije nisu nista lose napisale,a ako smo mi u zabludii daj napisi o cemu se radi,a ne "znas cuo sam ja... pricaju ljudi"
Jedna lasta ne cini prolece . Jos nisam sreo coveka koji mi se pohvalio da mu auto radi na plin bez problema :???:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008 16:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2007 20:41
Ime: Sloba
Opel: Astra F 16v
Aj' malo da uprostimo stvar.
1. Ovo je zemlja Srbija, gde ni u ovlascenim servisima neki ne znaju svoj posao.
2. Imas sklopociju od recimo 10.000 delova ili manje, svejedno. Na tu masinu stavljas jos dodatnih delova (nije vazno koliko) ko zna kakvog kvaliteta i porekla.
3. Te delove ti namesta neki "majstor" (ima strucnih ljudi, ne trpam ih sve u isti kos).
4. Posto si sve to uradio, vozis se lepo i za male pare neko vreme.
5. Onda ti neki od onih 10.000 delova crkne, pokvari se ili bilo sta drugo i krece igranka bez prestanka.
6. Mehanicar te salje kod elektricara, ovaj nazad kod mehnicara, a ovaj opet konstatuje da nesto od onih novih delova koje si naknadno ugradio ne radi i najbolje je da ides kod nekog "pumpadzije" da ti to sredi. Naravno odlazis, ovaj konstatuje da je sve u redu sa novim delovima, usput zakljucuje da neke delove koje ti imas nije nikad ni video, a kamoli popravljao!
7. I sta sad?!
8. Prodajes sklopociju?
9. Juris majstore i dalje?

Dakle, plin jeste da manje kosta, ne pravi neku stetu motoru, ali trazi dodatna sredstva za odrzavanje (pod uslovom da nadjes dobrog majstor, sto je u ovoj jadnoj zemlji jako tesko).Ne bih da se bavim odnosom ulozenog i ustedjenog (slabo mi isla i u skoli!).
Naravno svako zna svoj novcanik i stanje na racunu pa se prema njemu i rukovodi. Glupo je raspravljati na ovu temu, jer je svako u pravu, samo je problem sto ne zivimo u Nemackoj (ili bilo kojoj drugoj drzavi, u kojoj imas garanciju za sve sto urade) nego u Srbiji.

ne politika - edit bozza

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]