Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 27 Okt 2025 23:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opoziv Insignia A 2007-2013
PostPoslato: 22 Jan 2024 10:23 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2011 10:53
Ime: Radisa
Opel: Vectra C , Insignia, Corsa D
Prije nekoliko dana sam dobio pismo u vezi opoziva za insigniu.
Radi se o koroziji nekih dijelova zadnjeg trapa.
U pismu se navodi da bi zbog korozije moglo doci do pucanja istih.
Nije precizno navedeno o kojim se dijelovima radi. Sutra idem u servis da pregledaju pa cu imati vise informacija o cemu se radi.
Tako da vlasnici insignia obrate paznju na ovo da ne bi doslo do nekih nezeljenih situacija.
Obuhvacene su sve Insignie sa prednjim pogonom od 08.12.2007. - 26.07.2013.

Vrh

Tema posta: Re: Opoziv Insignia A 2007-2013
PostPoslato: 20 Okt 2025 12:11 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2020 15:48
Ime: Milan
Opel: Insignia 2.0 CDTI // Astra J 1.4 TURBO
Garaza: pogledaj
Pozdrav, da se nadovezem na temu. Pre neki mesec, kontaktirao sam ovlasceni servis AC Brajic prvo u Sapcu, ali posto nisu imali majstora za to, prebacili su me na AC Brajic na Orlovaci u vezi opoziva. Prihvatili su moj zahtev i zakazali pregled. Posle par minuta su utvrdili da je deo za zamenu, iako nije bio u losem stanju, u pitanju su donja ramena(valjda se tako kaze) na zadnjem trapu i cekao sam oko mesec dana da me opet pozovu da dodjem na servis. Sam rad na zameni je trajao oko 2-3h, sve je pokriveno o trosku Opela/Stelantisa.

E sad, ima tu jedna zackoljica. Kad se menja ovaj deo, rasture vam trap skroz, a oni ne pokrivaju troskove reglaze, em ne umeju ni da urade. :D Nego su mi dali opciju da me posalju negde privatno da odradim, bez bilo kakve garancije, tako da sam to odbio, jer imam majstora u Loznici kome jedino verujem sto se tice reglaze trapa, al sam zato nadrljao u povratku kuci. Morao sam da vozim ispod 120 km/h na autoputu, jer se auto otimao i isao ukoso, znaci uzas. Tako da ne znam dal se isplati ovo da radi nekome ko nije iz okoline Beograda.

Pre zamene:

Slika

Nakon zamene:

Slika

Slika

P.S. Hvala Aleksandru(profa_chb) na informaciji da za ove opozive mogu svi da se prijave proverom na sajtu https://www.opel.rs/ispitivanje-i-delovi/check-vin.html

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2025 12:37 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2011 10:53
Ime: Radisa
Opel: Vectra C , Insignia, Corsa D
Ja se zaboravih javiti nakon zamjene da kazem ovo gore sto je kolega naveo.
Nije bitno da li je auto kupljen kod nas i nije bitno koji ste vlasnik. Opoziv vazi za sve. Reglaza je obavezna.
Problem kod reglaze prave zardjali sarafi sa excentrom koji se ne mogu okretati u silen blokovima na drugim dijelovima trapa. Uz ove nove dijelove dodju i novi sarafi jer se stari moraju sjeci, nije ih moguce drugacije izvaditi.
Ja sam mijenjao i komplet most jer je bio dosta korodirao. Novi silen blokovi u lafetama i novi sarafi. Reglaza i sve je kao novo.

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2025 20:07 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2020 15:48
Ime: Milan
Opel: Insignia 2.0 CDTI // Astra J 1.4 TURBO
Garaza: pogledaj
Au @A20DTH, ti si jos uvek aktivan. :D :wow :wow :wow

Iste sam probleme imao sto se tice reglaze, bas zbog ovog dela(tj sarafa) nije mogla da se odradi skroz reglaza trapa, mada mi je minimalno cepalo gume.

Nego mali off-topic, koliko te je kostala zamena novog mosta? :D Izgleda da kod svake Insignije on strada, kad-tad. Kod mene isto ima korozije, ali necu dirati zasada, nije toliko strasno, mada mi je majstor predlagao da se mozda preventivno zastiti, ali cu i ja ili nov ili polovan kad dodje vreme za to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]