OTSaveti

Saveti za dobar tuning

Saznajte sve sto Vam je potrebno za tobar tuning Vašeg automobila na >>> forumu <<< OTS-a.

 
Saveti za dobar styling

Informišite se detaljno kako da preuredite i nalickate Vaš automobil na >>> forumu <<< OTS-a.

 
Nova nagrada za proizvodni dizajn za Opel Astru J
Tuesday, 10 January 2012 21:16

This is created by the blank plugin


Niz pobeda

Nova Opel Astra osvojila je 16 nagrada od svog prvog pojavljivanja u decembru. Najnovija je prestižna Red Dot nagrada za proizvodni dizajn, koju dodeljuje međunarodni žiri eksperata za dizajn. Astra može dodati Red Dot brzo narastajućoj kolekciji trofeja, koja je počela sa Zlatnim volanom nemačkog AutoBild-a i njegovih evropskih filijala.


Počast evoluciji Opelovog jezika dizajna


Astra, razvijena u Opelovom evropskom centru za dizajn u Rüsselsheimu, je još jedan jasan izraz Opelovog novog jezika dizajna – ‘kiparsko umeće udruženo sa nemačkom preciznošću’ – koji je prvi put prikazan sa Insignijom.

“To je vrlo velika čast primiti ovo priznanje od međunarodnog žirija dizajnera koji ne rade automobile. To još jednom potvrđuje da je Opel na pravom smeru nudeći najkvalitetnije komponente i materijale koji su u skladu sa vrhunskom izvedbom”, kaže Mark Adams, potpredsednik Opel/Vauxhall odelenja za dizajn.

Evropske nagrade od zapada do istoka

Po prvi put od ustanovljenja najprestižnije španske državne nagrade, 1973., Opel Astra je osvojila naziv ABC automobila godine. Ovaj kompakt je takođe osvojio Nagradu po izboru čitalaca 2010. od publikacija Prensa Ibérica, La Vanguardia i AutoFácil, i nagradu Automobil godine 2010. na Kanarskim ostrvima.

U Rumuniji, 30.000 ljudi je glasalo za Astru kao za "Auto br. 1" na takmičenju organizovanom od strane jedne automobilističke TV emisije. Ta nagrada dodeljena je 14. marta.


Red Dot broj 3

Ovo je treći Astra model koji je osvojio Red Dot. Astra GTC iz 2005. i Astra G iz 1998. su već upisane u knjigu dobitnika nagrade Red Dot (zajedno sa Insignia i Flextreme konceptom). Međunarodna Red Dot nagrada za dizajn – koja se dodeljuje od 1955. pod pokroviteljstvom centra za dizajn North Rhine Westphalia iz Esena, Nemačka – ubraja se među najveće i najcenjenije nagrade za dizajn na svetu. Dodeljuje se proizvodima, od strane međunarodnog panela eksperata koji svoje kriterije zasnivaju na stepenu inovacije, funkcionalnosti i formalnog kvaliteta.

Ove godine, nekih 1,636 kompanija iz 57 zemalja podnelo je 4,252 prijava za željenu Red Dot nagradu. “Međunarodno priznati žiri eksperata našao je svoj posao ove godine izuzetno teškim, jednostavno zbog velikog broja kvalitetnih prijava”, rekao je Jan Sötebeer, viši projektni menadžer Red Dot-a. “U ime celog žirija, želeo bih da uputim naše čestitke Opelu”.


 

 

OTS Sponzori